زمان مطالعه: 3 دقیقه
تیم ملی عراق، تیمی که با کمترین تدارکات، قهرمان آسیا شد

تیم ملی عراق، تیمی که با کمترین تدارکات، قهرمان آسیا شد

عراق به جز برد مقابل ژاپن در سال 2023، می تواند به خود ببالد که قهرمانی 2007  خود را با کمترین تدارکات ممکن و در دوران اشغال کشور خود کسب کرده است.

تیم ملی عراق در جام ملتهای آسیا 2023 دست به کار شگرفی زد که برای اکثر تیمها حکم افسانه و داستان را پیدا کرده بود. برای ژاپنی که در جام جهانی آلمان و اسپانیا را شکست داد و حذف این تیم مقابل کرواسی هم تنها در ضربات پنالتی رخ داد، فوتبال آسیا به نظر حقیر می آید. مخصوصا با نتایج عجیب و بردهای 4 گله این تیم در ماههای اخیر برابر آلمان، ترکیه، کانادا و..

در این میان اگر تنها یک تیم می توانست در برابر ژاپن مقاومت کند، تیمی بود که پیش از این نیز سابقه گیرکردن در گلوی بزرگان را داشت. کشوری که همیشه با روحیه ای حیرت انگیز در ضربات پنالتی هر رقیبی را شکست می دهد و این را در جام ملتهای آسیا برابر کره جنوبی و ایران ثابت کرده است. تیمی که سال 1977 و در اوج درخشش ایران در آسیا، در خاک ایران قهرمان جوانان آسیا شد، در جام ملتهای آسیا 2015 سه گل به ایرانی زد که پیش از آن در سه مسابقه خود هرگز گلی نخورده بود و همیشه به دفاع قدرتمند مشهور بود. بالاخره سال 2023 رسید و نبرد این تیم با ژاپن.

در این میان، عراق تنها می توانست به خاطرات دو دهه قبل خود بنازد...

سال 2004 عدنان حمد مربی تیم المپیك عراق، برای حضور در بازیهای المپیك آتن، بازیکنانی مثل نور صبری، بسیم عباس، نشات اكرم، عماد رضا، عبدالوهاب ابوالهیل، رزاق فرهان، یونس محمود، هوار ملامحمد و چهره های دیگری را که اکثرشان برای ما ایرانی ها شناخته شده اند به تیم ملی دعوت کرد. آن روزها كسی از كشوری كه از یك سال قبل از المپیك ، اشغال شده و در اوج ناآرامی بود، انتظار شگفتی نداشت. اما عراقی‌ها پیش‌تر هم نشان داده بودند كه در روزهای سخت به اوج می‌رسند.

آنها در سال 1982 و در شرایطی که سخت ترین روزهای جنگ با ایران را می گذراندند، قهرمان بازیهای آسیایی شدند و چهار سال بعد، به جام جهانی صعود کردند. در المپیك 2004 هم داستان تكرار شد. صعود به مرحله دوم، محبوبیت تیم جنگ‌زده عراق را بیشتر كرد و با حضور عراق در جمع چهار تیم برتر المپیك، این محبوبیت به اوج رسید. عراق ناباورانه عنوان چهارم المپیك را از آن قاره آسیا كرد...سه سال گذشت و فینال بازیهای غرب آسیا رسید. نبرد دو تیم ایران و عراق که در دور گروهی هم بدون گل مساوی کرده بودند.

« آفرین میرزاپور!»؛ این فریادهای جواد خیابانی گزارشگر فینال مسابقات 2007 غرب آسیا خطاب به حسن رودباریان دروازه بان تیم دوم ایران در بازی با عراق بود که با مهار خود، زمینه ساز برد(2-1) تیم B ایران مقابل عراق شد؛ سوتی گزارشگر به کنار، اما چرا ایران با تیم دوم خود راهی مسابقات غرب آسیا شده بود و عراق با تیم اصلی خود؟

پاسخ پیچیده نیست. کمبود بازی تدارکاتی، مسابقات غرب آسیا را به مهمترین تدارکات عراق در مسیر جام ملتها بدل ساخت.

فوتبال عراق برای درخشش در جام ملت‌های آسیا كار دشواری پیش‌ِ روی خود نداشت؛ فقط كافی بود شگفتی‌سازان المپیك در كنار هم باقی بمانند. در مرحله مقدماتی جام ملتهای 2007 عراق هرچند ناباورانه در بازی اول خود (2ـ0) از سنگاپور باخت، اما با سه برد و دو تساوی مقابل چین، فلسطین و سنگاپور و به لطف گل زده بیشتر نسبت به چین، صدرنشین گروه خود شد. شیرهای خاورمیانه هنوز اجازه نداشتند بازی‌های خانگی خودشان را در عراق برگزار كنند و ناچار بودند به هنگام میزبانی تا امارات سفر كنند. خبری از بازی تدارکاتی هم نبود و بهترین تدارکات برای آنها، حضور در مسابقات غرب آسیا بود که تیمی مثل ایران، برای آن اهمیتی قائل نبود؛ تا جایی که تیم دوم خود را به مسابقات اعزام کرد.

 برای مرحله نهایی جام ملّت‌ها ژوروان وی يرا برزيلي- مربی 40 هزار دلاری عراق- ستاره های المپیک را با چند تغییر برگزيد؛ بازیکنانی مثل خلدون ابراهيم از مسِ کرمان، لوآي‌ صلاح که در پرسپوليس بود ، نور صبري سنگربان مس کرمان و كرار جاسم و سایرین، در جام ملت‌ها در برابر تایلند میزبان با تساوی (1ـ1) متوقف شدند.

اما عراق شش روز بعد و در فاصله سی دقیقه به پایان بازی، كار استرالیا را یكسره كرد و با گلهای نشات، هوار و كرّار (3ـ1) در برابر بهترین تیم سال 2006 آسیا پیروز شد و عملاً جواز صعود به دور بعد را به دست آورد. تساوی (0ـ0) مقابل عمان، این صعود را تثبیت كرد و تیم با دو گل یونس محمود ، ویتنام، میزبانِ دیگر رقابت‌ها را از پیشِ ‌رو برداشت تا به جمع چهار تیم برتر بازی‌ها برسد. نیمه نهایی مقابل كره جنوبی (0ـ0) شد و نوبت به هنرنمایی پنالتی زنان عراق رسید. هوار، قُصَی مُنیر، عبدالامیر و مِناجد، هر 4 ضربه عراق را گل كردند و تیم با برتری (4ـ3) راهی فینال شد.

فینال در ساعت 19:35 روز 29 جولای در برابر 60 هزار تماشاگر آغاز شد؛ هرچند كار عراق برای فینال آسان نبود. تیمی كه 4 بازی اول خود را در تایلند انجام داده بود، برای نیمه نهایی به مالزی رفت و بلافاصله برای فینال راهی جاكارتا ( پایتخت اندونزی) شد!

با این حال عراق با گل دقیقه 72 یونس محمود عربستان را هم از پیشِ ‌رو برداشت و قهرمان شد. محمود با گلی كه به ثمر رساند 4 گله شد و یكی از سه آقای مسابقات لقب گرفت. عنوان بهترین بازیكن تورنمنت و توپ طلای رقابتها هم به محمود رسید ؛ او و عراق نشان دادند که با دستهای خالی هم می توان کارهای بزرگ انجام داد..

ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «تیم ملی عراق، تیمی که با کمترین تدارکات، قهرمان آسیا شد» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید

دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.