- آسمونی
- مجله اینترنتی
- چهره ها
- چهره های ورزشی
- بیوگرافی شاهین نصیری نیا

بیوگرافی شاهین نصیری نیا
یک پسر 39 کیلویی با قد 140 سانتی و متولد 6 اسفند 1354. این پسر در دوران کودکی با متکاهای لوله ای که در منزل خود داشتند، تمرینات وزنه برداری می کرد و زمانی که متکاها را بلند می کرد، مثل وزنه برداران حرفه ای برای تماشاگران خیالی دست تکان می داد و به ابراز احساسات آنها، پاسخ می داد.
این رویاها برای شاهین نصیری نیا عجیب نبود. پدرش آقا مدد که ارتشی بود، به تیم ملی وزنه برداری رسید و برادر بزرگ ترش شهرام هم ملی پوش وزنه برداری جوانان شد. شاهین هم از 14 سالگی وزنه برداری را به شکلی جدی شروع کرد ولی در اولین مسابقه نوجوانان که در خارج از تهران انجام داد، به مقامی بهتر از دوازدهمی نرسید؛ عنوانی که او را تکان داد.
کمی بعد و زمانی که شاهین خدمت سربازی خود را می گذراند، به عضویت تیم ملی جوانان درآمد و همون زمان عضو تیم ملی بزرگسالان شد. هرچند مشکلات خدمت باعث شد تا او، شانس حضور در رقابتهای برون مرزی را از دست بدهد، اما بالاخره سال 1995 در رقابتهای جوانان آسیا مدال نقره گرفت و طی همان سال، در رقابتهای جهانی توکیو- ژاپن عنوان دوم جهان را از آن خودش کرد.
اما اوج کار شاهین، در سال 1999 و مسابقات جهانی آتن بود. تا قبل از آن هم نصیری نیا می توانست در سطح جهان صاحب افتخار شود؛ اما فدراسیون تیم ملی را به مسابقات آسیایی و جهانی 1997 اعزام نکرد و در سال 1998 هم ترجیح داد نفرات تیم ملی را به بازیهای آسیایی بانکوک اعزام کند تا ورزشکاران شانس بیشتری برای مدال داشته باشند. نصیری نیا با کسب مدال طلای این مسابقات، آماده رقابتهای جهانی سال بعد شد. پیروس دیماس اسطوره وزنه برداری یونان هموزن او بود و کمتر کسی تصور می کرد که کسی بتواند طلای 83 کیلوگرم را از دیماس بگیرد.
وقتی حرکت یکضرب تمام شد، نصیری نیا در رتبه چهارم قرار داشت اما در حرکت دوضرب، رقابت شدیدتر شد. وقتی وزنه 205 کیلوگرم توسط شاهین بلند شد، ایوانف مربی تیم ملی به او گفت: الان سوم هستی. حالا اگه می خواهی نقره بگیری، باید 210 کیلو را بزنی. وقتی شاهین این وزنه را هم زد، ایوانف گفت: حالا نفر دومی. اگه می خواهی قهرمان بشی، باید وزنه 215 کیلو را هم بالای سر ببری.
لحظاتی بعد، همین اتفاق افتاد و نصیری نیا قهرمان جهان شد. آن هم در برابر 12 هزار تماشاگر یونانی که منتظر قهرمانی دیماس بودند.
این آخرین طلای شاهین بود و او در المپیک، هرگز صاحب مدال نشد تا پرونده قهرمان جهان، بدون مدال المپیک به پایان برسد.