- آسمونی
- مجله اینترنتی
- سلامت
- روانشناسی
- بازداری هیجانی چه علائمی دارد؟
بازداری هیجانی چه علائمی دارد؟
تمام رفتارهای ما ناشی از خلق وخوی اولیه کودکی بهمراه نوع تربیت والدین و باید ها و نبایدهای آموخته شده است .پس رفتار ما قابل تغییر است . بعضی از عزیزان به واسطه نوع تربیت و بایدها و نبایدها و خلق وخوی خود یک سری رفتارهایی را انجام می دهند.از جمله بازداری هیجانی ، این افراد سخت می توانند ابراز احساسات و بیان هیجان داشته باشند و حتی ممکن است از بیان آنها احساس ضعف و ناتوانی داشته باشند و گاهی اوقات اسباب خجالت برایشان باشد .و بر اثر کنترل بیش از حد هیجانات و احساسات خود دیگران فکر می کنند که آنها افرادی سرد و بی احساسی هستند .دغدغه آنها اینست که اگر بیان احساسات صورت گیرد ناگهان کنترل از دستم خارج خواهد شد و دیگر مثل قبل محکم و با صلابت نیستم .
بیشتر این افراد مورد قضاوت دیگران قرار گرفته و می گویند تو همیشه متخاصم و عصبانی هستی.زیرا این افراد سعی در کنترل تمام هیجانات و احساسات مثبت و منفی خود دارند.هیجانات باید ابراز شود .انسان با تمام هیجانات مثبت و منفی زیباست و معنا می یابد و همچنین این بازداری در واقع بازداری هیجانات کودک درون است .
برای درمان و بهبودی شرایط ابتدا احساسات خود را بنویسید و بعد آن را باصدای بلند بخوانید هنگام بیان و نوشتن احساس تغییراتی در بدن خود احساس خواهید کرد آن تغییرات را مورد توجه قرار دهید .
- خشم :گرفتگی عضلات و گردن و سر داغ شدن و گرگرفتگی
- غم :سنگینی عجیب در قفسه سینه و گلو
- اضطراب :دل پیچیده و درد معده و اندام داخلی بدن
بعد از بیان احساسات به خودتان پاداش دهید چون شجاعانه بیان کردید بعد از چند دقیقه حس آرامش به شما دست خواهد داد .شاید اوایل سخت باشد و این غیر قابل انکار است اما رفته رفته رفتارهای اصلاحی جایگزین رفتارهای قبلی شده و شما آرامش بیشتری خواهید داشت .همین روش را رفته رفته با اطرافیان داشته باشید اول موضوع را بیان کنید و سپس احساسی که نسبت به موضوع پیدا کرده اید مثل خشم .