- آسمونی
- مجله اینترنتی
- ورزشی
- اطلاعات فوتبالی
- از استقلال پرحاشیه تا الهلال حاضر در جام جهانی باشگاهها
از استقلال پرحاشیه تا الهلال حاضر در جام جهانی باشگاهها
از استقلال پرحاشیه تا الهلال حاضر در جام جهانی باشگاهها-from controversial esteghlal to al hilal in the world cup
تفاوت دو تیم بعد از هشت ماه
آسمونی" style="color: #0000ff;" href="https://asemooni.com/" target="_blank">اختصاصی آسمونی / مهدی زارعی
هشتم آوریل سال 2019 بود که دو تیم فوتبال استقلال ایران و الهلال عربستان در هفته سوم رقابت های لیگ قهرمانان آسیا در برابر هم قرار گرفتند. استادیوم حمد بن خلیفه شهر دوحه تنها 947 تماشاگر را در خود می دید. طبیعی هم بود و با توجه به برگزاری مسابقه دو تیم ایرانی و سعودی در زمینی بی طرف، دلیلی نبود که قطری ها علاقه ای به دیدن این مسابقه داشته باشند. تا قبل از مسابقه دو تیم، استقلال (3-0) در برابر الدحیل تن به شکست داده بود و با تساوی(1-1) مقابل العین امارات، در حالی با یک امتیاز در برابر الهلال قرار می گرفت که تیم سعودی برابر العین(1-0) و در برابر الدحیل(3-1) به برتری دست یافته بود. با این حال رقابت این دو تیم همواره مسابقه ای غیرقابل پیش بینی و پایاپای بود. این بار هم استقلال که می دانست برای صعود باید حتما در این مسابقه برنده شود، خیلی سریع به آنچه می خواست رسید. علی کریمی در دقیقه 5 گل اول استقلال را زد و پژمان منتظری در دقیقه 30 برتری آبی پوشان را دو برابر کرد. تک گل دقیقه 71 بافه تیمبی گومیس فقط فاصله دو تیم را کاهش داد و سرانجام این استقلال بود که (2-1) برنده شد.
در سالهای قبل عادت کردیم این جمله کلیشه ای را بشنویم که تیمهای عربی هزینه های فراوانی می کنند و ما بدون این هزینه ها می توانیم از پس آنها برآییم. عبارتی که البته در گذر زمان رنگ و بوی خود را از دست داده است. نه ما می توانیم نتیجه بگیریم( با هزینه و بدون هزینه) و نه آنها از خریدها و هزینه های خود ضرر کرده اند. اگر زمانی این هزینه ها تنها صرف خرید بازیکنان می شد، حالا اعراب تیم های اروپایی را می خرند و به لطف همین هزینه هاست که عربستان با لالیگا قرارداد می بندد و بازیکنان خود را به تیمهای مختلف اسپانیایی می فرستد تا در آنجا کسب تجربه کنند.
وقتی استقلال در روز 23 آوریل 2019 در حضور 2212 تماشاگر استادیوم محمد بن زائد ابوظبی با تک گل جیووینکو ایتالیایی مقابل الهلال تن به شکست داد و با این نتیجه عملا خود را حذف شده و تیم سعودی را صعودکرده دید، تفاوت ها بیشتر نمایان شد. شاید دو تیم در ظاهر تفاوت چندانی با هم نداشتند اما این ستارگان هستند که تفاوت ها را رقم می زنند و گل سه امتیازی جیووینکو نومنه ای از همان تفاوت هایی بود که توسط ستارگان رقم می خورد. البته حذف استقلال از لیگ قهرمانان در مرحله گروهی چندان عجیب نبود و صعود الهلال نیز به همان اندازه طبیعی به نظر می رسید. با این حال از مرحله حذفی است که تفاوت ها بیشتر نمایان می شود.
دو سال قبل و در لیگ قهرمانان 2017 نیز الهلال با پرسپولیس همگروه بود و در مرحله گروهی با این تیم به دو تساوی(1-1) و (0-0) دست یافت تا در پایان دور گروهی، الهلال با 12 و پرسپولیس با 9 امتیاز راهی مرحله بعد شوند اما باز هم تفاوت ها از مرحله حذفی به اوج رسید. الهلال چنان قدرت گرفت که العین امارات را (3-0) برد. همان العینی که استقلال ایران را (6-1) در هم کوبیده بود. آن گاه در نیمه نهایی الهلال موفق شد(4-0) پرسپولیس را در هم کوبیده و با یک تساوی(2-2) مقابل همین تیم در دیدار برگشت، راهی فینال لیگ قهرمانان آسیا شود. هرچند پس از آن مسابقه پرسپولیسی ها معتقد بودند که حقشان صعود به فینال بود و دچار بدشانسی شده اند، اما اختلاف 4 گله دو تیم در یک مسابقه به همه چیز ارتباط دارد به جز شانس و اقبال! حالا در شرایطی که کمتر از هشت ماه از مسابقات استقلال و الهلال در دور گروهی لیگ قهرمانان گذشته است بد نیست نگاهی داشته باشیم به شرایط دو تیم در طول این ماهها. استقلال در این مدت وینفرد شفر سرمربی خود را اخراج کرد، ژاپن الهلال را به قهرمانی آسیا رساند. الهلال به عنوان قهرمان آسیا راهی جام جهانی باشگاهها شد و با تک گل گومیس، اسپرانسه تونس را شکست داد. بعد از باخت(3-1) مقابل فلامنگو برزیل، باز هم ستارگانی چون کارلوس ادواردو و گومیس برای این تیم گلزنی کردند تا مسابقه الهلال و مونتری مکزیک(2-2) به پایان برسد. باخت در ضربات پنالتی عنوان چهارم باشگاههای جهان را نصیب الهلال کرد. آنها هشت ماه بعد از بازی با استقلال، هم قهرمان آسیا هستند و هم تیم چهارم جهان. با شرایط کاملا متفاوت از استقلال و به اندازه تفاوت فوتبال کنونی ایران و فوتبال سعودی!