- آسمونی
- مجله اینترنتی
- مناسبت های روز
- 25 خرداد؛ روز خرما

25 خرداد؛ روز خرما
بر اساس اعلام شورای انقلاب فرهنگی ۲۵ خرداد روز خرما نامگذاری شده است. علت این نامگذاری به این خاطر است که خرما به عنوان یکی از محصولات مهم کشاورزی در ایران و در فرهنگ این کشور جایگاه ویژهای دارد. خرما در فرهنگ ایرانی بهعنوان یکی از عناصر هفتگانه طبیعت (هوا، آب، خاک، نور، درخت، حیوان و میوه) شناخته میشود و به عنوان یکی از نعمتهای الهی در ایران باستان یاد میشود.
خواص خرما برای سلامتی، دوری از ابتلا به انواع سرطان، سلامت پوست و افزایش انرژی اثبات شده است. در دنیای بزرگ امروز که همه چیز از طریق ارتباطات به هم نزدیک است دسترسی به میوهای مانند خرما نیز دیگر برای همه در دسترس است. میوهای که مانند یک وعده غذایی کامل عمل میکند!
خرما از قدیمی ترین میوه هایی هست که توسط انسان کشف شده و مورد استفاده قرار گرفته, تاریخ حیات درخت نخل خرما در جهان به میلیون ها سال قبل بر می گرده ولی مصرف خرما به صورت امروزی در ایران به 7000 سال قبل از میلاد مسیح بر می گرده. اما در دوره هخامنشی ها میوه درخت خرما ( که تقریبا شبیه به خرمای مضافتی در حال حاضر بوده ) از ارزش بالایی برخوردار شده، به طوری که خیلی از منابع تاریخی به این نکته اشاره می کنن. خرما به حدی ارزشمند بوده که در دوره هخامنشی ها شامل مالیات میشده به طوری که صاحبان درختان نخل موظف به پرداخت مالییات میشدن.
خرما انرژی ازدسترفته در طول روز را به فرد برمیگرداند. این عملکرد، فقط مختص خرمای عادی و معمولی نیست بلکه هرچیزی که از خرما مشتق شده باشد هم توانایی چنین خدمترسانی مفیدی به بدن را دارد. به گفته کارشناسان، «شیره خرما» و ترکیب آن با مواد غذایی دیگر مانند ارده یا شیر برنج و یا شیر یک وعده غذایی است و تا وعده بعدی هیچ شکلی از گرسنگی و ضعف تجربه نمیشود.
«شهد خرما» هم اگر بهصورت طبیعی و بدون افزودنی تهیه شود، جایگزینی بسیار مقوی برای شکر در برخی مواد غذایی محسوب میشود.
«قند خرما» طبیعتاً بیشترین کاربرد را به همراه چای دارد. «چیپس خرما» هم مانند خود خرما دارای ارزش غذایی بالایی است.