درج نظر
مطالعه: 3 دقیقه
منوع الخروجی اثری ضعیف

منوع الخروجی اثری ضعیف

ممنوع الخروجی فیلمی است اجتماعی با بازی سام درخشانی، روشنک گرامی و ...

شنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۳


نسترن زمانی

(ممنوع الخروجی ) اثری ضعیف و نازل...
نقدی بر فیلم سینمایی "ممنوع الخروجی "...

جشنواره چهل و سوم فجر باهمه حواشی، کمبودها و کاستی ها به پایان رسید، اما نوشتن از فیلم های به نمایش در آمده در جشنواره که حاصل یک سال کار اعضای سینمای ایران است، به منظور بالا بردن سطح کیفی آثار سینمایی ایران در ادوار مختلف و فستیوال های آینده خالی از لطف نیست.
یکی از فیلم های به نمایش در آمده در روزهای واپسین جشنواره چهل و سوم فیلم "ممنوع الخروجی " ساخته سید جلال اشکذری بود.
دربخشی از داستان ، فیلم تلاش شده یک درام اجتماعی همراه باچالش های پیش روی نسل جوان را به تصویر بکشد.
روند فیلم باصحنه های پراکنده و نامتمرکز مختلف و متفاوت آغاز می‌شود که شگردها و ترفند های ابتدائی و البته نه چندان حرفه ای نمی‌تواند مخاطب را جذب کند.
مثلا دختر نقش اصلی داستان که نامش نیلوفر است،بابازی(نيلوفر کوخانی ) اسلحه در سکانس پارکینگ بدست می‌گیرد، یا چنددختر همراه نیلوفر که دوستان او هستند همه بایک ماشین شاسی بلند به مسافرت مجردی آمده‌اند ، بااستایل های مختلف و حرکات و رفتار هایی که نشان می‌دهد هر چهار دختر از خانواده‌های متمول و اصطلاحاً ( مرفه بی درد ) هستند.
کارگردان در ادامه روند داستان فیلم تلاش کرده فرم فیلم را حرفه‌ای و مدرنیزه ارائه دهد و با فلاش فوروارد های ناقص، پراکنده و البته تاحدی نامفهوم که ذهن مخاطب را بیشتر از آنکه درگیر داستان فیلم و توجه به آن کند، آشفته و پرسوال رها می‌کند و نتوانسته مفاهیم و هدف کلی رویه درست و منطقی برای پیشبرد داستان ارائه دهد.
البته این حاکی از وجود فیلم نامه ضعیف و مبهم هم هست که نمود بیشتر آن را در دیالوگ های سطحی و نازل کاراکترهای فیلم هم می‌توان مشاهده کرد.
به طور نمونه قطع بودن رابطه شخصیت اصلی مرد داستان بنام میلاد بابازی (سجاد بابایی ) باپدر نیلوفر و نشان دادن صحنه های مجادله ونزاع میلاد باوکیل پدر نیلوفر ، شکل ظاهر آن و شیوه پیش بردن داستان نمی‌تواند گره ای اساسی از بیان حل مشکل قصه فیلم باز ودرست و منطقی بیننده را راضی و قانع از سینما بدرقه کند.
در قسمت هایی از فیلم کارگردان خواسته بصورت نمادین بااستفاده از تصویر زالوها و شیوه پرورش و تولید شدن‌شان به دغدغه و معضل مهم این روزهای جامعه که همان فساد برخی و ساختار عجیب شان در بخش های مختلف خصوصا اقتصادی را نشان دهد اما چه سود و چه فایده که نتوانسته رویه آن را منطقی و جذاب در فیلم جلو ببرد و فیلم نامه کامل و استانداردی را بر روی فیلم پیاده کند واین قسمت از داستان فیلم انگار ناتمام و الکَن باقی مانده است.
از دیگر نقاط ضعف فیلم می‌توان به بازی ضعیف بازیگر ها و کاراکترها هم اشاره کرد.
در فیلم هایی که تک لوکیشن خارجی ست؛ بار فیلم بیشتر روی دوش بازیگر و فضا سازی های درست و حرفه ای کارگردان پیش می‌رود و در این میان ترکیب بازیگران به عنوان اصلی ترین علتی است که می‌تواند بیننده را در نبود و فقدان لوکیشن های مختلف و متفاوت جذاب پای فیلم نگه دارد .
اما در فیلم ممنوع الخروجی باتوجه به لوکیشن های محدود و گاهی تک لوکیشن بودن اغلب صحنه های بیرونی فیلم باحضور دو سرباز به غیر از خود کاراکتر میلاد، بازیگر سرباز دوم با بازی (روح الله زمانی ) که بازی ضعیف و البته بشدت اغراق‌آمیز است ؛باآن صدای تو دماغی که فاقد شاخصه های جذب بیننده برروی پرده نقره ای از لحاظ سمعی برای مخاطب فیلم اعصاب خورد کن و آزاردهنده است که َهمراه با اَکت های مبالغه آمیز در بعضی سکانس ها باعث نزول سطح بیشتر کیفی فیلم شده است و همچنین کاراکتر یک مهندس میان ساله با بازی(سام درخشانی ) که انگار باخود شخصیت جفت و جور نیست و نمی‌توان همخوانی متناسب بین درخشانی و خود کاراکتر مهندس به صورت قطعی و مشخص پیدا کرد . از این افراد در یک بنای دور افتاده در کویر ، محدود و نامشخص از حضور شان بدون امکانات معمولی اولیه در فیلم صحبت می‌شود.

همچنین بازی نیلوفر در سکانسی از فیلم که قصد خودکشی دارد و می‌خواهد خودش را از داربست پایین بیاندازد بسیار ضعیف و تصنعی از آب در آمده که بیننده حالت مشمئزکننده و دلزده ای دریافت می‌کند تا آنکه بخواهد نگرانی و اضطراب دوستان نیلوفر را واقعی باور کند.
روی هم رفته فیلم " ممنوع الخروجی " به لحاظ کیفی و ساختاری یا همان فرم و محتوا " اثری بسیار ضعیف و نازل ساخته و تولید شده است.

ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «منوع الخروجی اثری ضعیف» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید

دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.