زمان مطالعه: 5 دقیقه
بیوگرافی باستر کیتون

بیوگرافی باستر کیتون

باستر کیتون، بازیگر فیلم های صامت با چهره ای بی احساس، ملقب به صورت سنگی!
نام و نام خانوادگی جوزف فرانک کیتون (Joseph Frank Keaton)
لقب باستر کیتون (Buster Keaton)
تاریخ تولد 4 اکتبر 1895
سن 70 سال
تاریخ فوت 1 فوریه 1966
محل تولد پیکوی، کانزاس
محل دفن وودلند هیلز، لس آنجلس
ملیت آمریکایی
حرفه بازیگر، کمدین، نویسنده و کارگردان

 

جوزف فرانک کیتون (Joseph Frank Keaton) ملقب به باستر کیتون (Buster Keaton) زاده 4 اکتبر سال 1895 در پیکوی کانزاس آمریکا است. او یکی از بازیگران معروف در عرصه کمدی بود که در سن 70 سالگی در سال 1966 چشم از جهان فرو بست.

درباره باستر کیتون

جوزف فرانک کیتون در 4 اکتبر 1895 در کانزاس آمریکا متولد شد. اتفاقاتی که در کودکی برایش رخ داد، سبب شد که هری هودینی (بزرگ‌ترین شعبده باز آن دوران) به این کودک لقب باستر (به معنای خوش‌بُنیه و قوی) را بدهد. مادرش او را در شکم داشت که از کالسکه به بیرون پرت شد، قبل از یک سالگی می‌رفت که چندین بار در آتش‌سوزی محل کار پدر و مادر خود و در گاری لباس‌های والدینش خفه شود، حتی یک بار در شش ماهگی از بالای پله‌ها به پایین افتاد اما آسیبی ندید! پدرش ژوزف و مادرش ماریا بازیگران نمایش‌های وودوِیلی بودند.
باستر در جولای 1896 چهار دست و پا خود را به روی صحنه رساند اما از 1898 بود که بخشی از نمایش‌های پدر و مادرش شد و روز به روز تواناتر شد. او با بدن آماده خود، هرگز مصدوم نشد و بعدها که وارد صنعت سینما شد، بهتر از هر بازیگر و کارگردان دیگری از ورزش استفاده کرد. ورزش‌هایی حرفه‌ای که البته بدل به بهترین مواد خام برای کمدی‌های کیتون می‌شدند.

زندگی حرفه ای باستر کیتون

  • ورزشکارترین بازیگر تاریخ سینما که بود؟

گاهی اوقات شهرت و حتی محبوبیت نمی‌تواند گویای واقعیات توانایی‌های افراد باشد. در فوتبال بسیاری معتقدند پله بهترین بازیکن تمام اعصار است و بسیاری، گارینشا را از یاد برده‌اند که چگونه در غیاب پله، یک تنه برزیل را قهرمان جهان کرد. در عالم سینما هم شرایط مشابهی بین چارلی چاپلین و باستر کیتون حاکم است. چاپلین محبوب‌ترین و بزرگ‌ترین کاراکتر تاریخ سینما را خلق کرد و همواره در اوج محبوبیت و ثروت باقی ماند. اما باستر کیتون سرنوشتی همچون گارینشای فوتبالیست یافت. بعد از ناطق شدن سینما، آرام‌آرام محو شد و الکل، همه چیزش را نابود کرد؛ نابودی مردی همه‌فن‌حریف که هرگز در هیچ فیلمی لبخند هم نزد اما با صورت سنگی خود، جهانی را به خنده وا داشت.

  • آثار باستر کیتون

Convict 13 (1920) (زندانی 13)

مثل بسیاری از هنرمندان یک قرن قبل، برای باستر کیتون نیز گلف پدیده‌ای مناسب برای شوخی و ساخت کمدی است. کیتون فیلم زندانی 13 را در حال گلف آغاز می‌کند. گلف‌بازی بدشانس و ناوارد که وقتی توپش در حال وارد شدن به سوراخ است، یک سگ ناگهان وارد صحنه شده و توپ را می‌رباید. کمی بعد، توپ کیتون در آب می‌افتد و او مجبور است درون آب شیرجه زده، ماهی‌ها را یکی یکی گرفته تا سرانجام توپ را از دهان یک ماهی بیرون آورده و بازی را از درون آب ادامه دهد!

College (1927) (کالج)

در فیلم کالج، کیتون تمام هنرهای دو و میدانی را در قالب کمیک به تصویر می‌کشد. این فیلم که در سال 1927 ساخته شد ماجرای جوانی است که هیچ علاقه‌ای به ورزش ندارد اما به خاطر عشق یک دختر، راهی کالج ورزش می‌شود و در آن جا ناچار می‌شود رشته‌های مختلف را امتحان کند. هر چند که توان انجام هیچ یک از رشته‌ها را ندارد.
ابتدا وارد بیس‌بال می‌شود و با اشتباهات خود، چنان خشم هم‌تیمی‌هایش را بر می‌انگیزد که او را از تیم بیرون می‌کنند. پس از آن، راهی تیم دو و میدانی می‌شود. در پرش ارتفاع به تنها دونده‌ای بدل می‌شود که با سر از مانع می‌پرد و سرش در قسمت شنی پشت مانع فرو رفته و اسیر می‌شود! در پرش طول آنچنان کم می‌پرد که حتی به قسمت شنی فرود نیز نمی‌رسد. در پرش با نیزه، نیزه‌اش می‌شکند و در دوی 110 متر با مانع به شکلی می‌پرد که تمام مانع‌ها را در حال پرش خود می‌اندازد! در پرتاب دیسک با پرتاب اشتباه خود در جهت نادرست، در آستانه قطع کردن سر رییس کالج قرار می‌گیرد و در پرتاب چکش، به خاطر سنگینی چکش تعادل خود را از دست می‌دهد و سایر دوندگان مجبور می‌شوند از برابر او فرار کنند.
در دوی سرعت هم با تمام وجود می‌دود اما ناباورانه می‌بیند که دو کودک در حال دویدن از پشت سر او می‌آیند و از او پیش می‌افتند! سرانجام از تیم دو و میدانی نیز اخراج می‌شود. با این حال، در پایان فیلم به اجبار پستی در نقش سکان‌دار در مسابقه قایقرانی به او می دهند و اینجا است که خلاقیت او به کمک تیمش می‌آید. در سکانس پایانی فیلم هم پرش با نیزه به کمکش می‌آید تا به نجات دختر برود. او با پرش خود، مستقیماً از پنجره وارد اتاق دختر می‌شود؛ دختری که کیتون را به خاطر تلاشش ستایش می‌کند و توجهی ندارد که آیا او ورزشکار خوبی است یا خیر؟

Three Ages (1923) (سه عصر)

کیتون در فیلم سه عصر هم به سه رشته ورزشی در سه زمان مختلف می‌پردازد. در عصر حجر با گوی‌های سنگی گلف بازی می‌کند! در عصر امپراتوری روم، در مسابقه ارابه‌رانی شرکت می‌کند و وقتی ارابه‌اش خراب می‌شود، به سرعت ارابه‌اش را به سورتمه تبدیل کرده و از سگ برای راندن سورتمه بهره می‌گیرد. در دوران مدرن هم در مسابقه فوتبال آمریکایی شرکت می‌کند در حالی که ناچار است در برابر رقیب عشقی خود قرار گیرد. رقیبی که برایش خط و نشان می‌کشد و عمداً پست خود را تغییر داده تا کیتون را مصدوم کند.

Battling Butler (1926) (باتلر جنگجو)

ورزش بوکس هم در فیلم باتلر جنگجو سوژه کمدی‌های کیتون می‌شود. یک تشابه اسمی، جوانی نازپرورده و نحیف را ناچار می‌کند که در برابر دختری بلوف زده و خود را بوکسوری حرفه‌ای معرفی کند. بعد از این بلوف، کیتون ناچار می‌شود که به محل تمرین بوکسور رفته و تلاش کند که با حضور در تمرینات بوکس و راضی کردن مربی بوکس، در رینگ حضور پیدا کند. ورود به رینگ برای کیتون یک معضل است. او حتی نمی‌داند کدام دستکش را باید در دست راست خود کرده و کدام یک را در دست چپ! در هنگام ورود به رینگ، چنان اسیر طناب‌های اطراف رینگ می‌شود که در آستانه خفه شدن قرار می‌گیرد و ناچار می‌شود به صورت سینه‌خیز از زیر طناب‌ها وارد رینگ شود. در چنین شرایطی روز مسابقه نزدیک و نزدیک‌تر می‌شود.

Seven chances (1925) (هفت شانس)

در فیلم هفت شانس هم کیتون ناچار است از دست لشکری دختر که می‌خواهند با او ازدواج کنند، فرار کند و به همین منظور باید با سرعت تمام از راه‌های هموار و ناهموار و کوه‌ها و دشت‌ها گذشته و لحظه‌ای توقف نکند. کیتون می‌دود و گهگاه لازم است که درون آب پریده و شنا کند و باز به دویدن ادامه دهد. کاری مشابه مسابقات صحرانوردی یا حتی تریاتلون.
او هرگز در دوران بازی خود از بدل استفاده نکرد و تمام هنرهایش را شخصاً و به لطف توانایی‌های بالای خود انجام داد. باید کارهای او را دید. مردی که در سال 1956 مشروب را کنار گذاشت؛ هرگز نفهمید سرطان مهلکی دارد و سرانجام در اول فوریه 1966 از دنیا رفت.

حقایق و حواشی باستر کیتون

  • باستر کیتون و مهدی طارمی

مهدی طارمی در گرفتن پنالتی مهارت خاصی دارد. او که در کشور پرتغال مشغول فعالیت است در بازی‌های خود زیاد پیش می‌آید که بر روی زمین می‌افتد و حرکات بدنی خود را با مهارت ویژه‌ای انجام می‌دهد به طوری که برای تیمش پنالتی بگیرد. به او لقب جاعل بزرگ پرتغال را داده‌اند و ادعا کرده‌اند به باستر کیتون شباهت دارد. طارمی نیز مانند باستر کیتون بعد از هر برخورد و تصادف از جای خود فوراً بلند می‌شود. باستر کیتون هم در فیلم‌هایی که بازی کرده بعد از هر تصادف و برخوردی با چهره‌ای خونسرد و سرد سریعاً از جای خود بلند می‌شد و انگار نه انگار که اتفاقی افتاده است.

گالری تصاویر باستر کیتون

باستر کیتون (buster keaton)

باستر کیتون

نقضش آفرینی باستر کیتون در یکی از فیلم هایش
نقش آفرینی باستر کیتون در یکی از فیلم‌هایش
عکس باستر کیتون روی جلو مجله
عکس باستر کیتون روی جلد مجله
باستر کیتون در فیلم باتلر جنگجو
باستر کیتون در فیلم باتلر جنگجو
بیوگرافی باستر کیتون
بیوگرافی باستر کیتون
ورزشکارترین بازیگر تاریخ سینما که بود؟
ورزشکارترین بازیگر تاریخ سینما که بود؟
نقش آفرینی باستر کیتون در فیلم باتلر جنگجو
نقش آفرینی باستر کیتون در فیلم باتلر جنگجو
باستر کیتون، بازیگر ورزشکار
باستر کیتون، بازیگر ورزشکار
ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «بیوگرافی باستر کیتون» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید
: برای دریافت مشاوره درباره بیوگرافی باستر کیتون فرم زیر را تکمیل کنید

هزینه مشاوره ۳۰ هزار تومان می باشد

پاسخ مشاوره شما ظرف 1 روز کاری در پنل شما درج می شود و پیامک دریافت می کنید


دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.