گوشی های هوشمند امروزی ، گجت های گران قیمتی هستند و به همین دلیل امکان به سرقت رفتن این ابزار ها بسیار زیاد است. کم نیستند افرادی که هنگام صحبت با تلفنهمراه طعمه سارقان شده و حداقل آسیبی که به آنان وارد می شود، از دست دادن تلفنشان خواهد بود. از طرفی به دلیل استفاده مداوم از این گونه ابزار ها امکان گم شدن آنها نیز وجود دارد. اما شاید ضرر و زیان مالی تنها یکی از مشکلاتی باشد که پس از گم شدن یا به سرقت رفتن گوشی خود متحمل شویم چرا که این روز ها اسمارت فون ها و تبلت ها جدا از کاربرد های ارتباطی به محلی برای نگهداری عکس ، ویدیو و اطلاعات خصوصی افراد مبدل شده اند. اما آیا تمامی مشترکان تلفن همراه میدانند در صورتی که گوشی تلفن همراهشان به سرقت رفت، چه اقدامی را برای پیگیری سریع انجام دهند تا جلوی سوءاستفادههای احتمالی گرفته شود؟ در این بخش آسمونی اقدامات لازم برای جلوگیری از سو استفاده از گوشی دزدیده شده به شما ارائه میدهیم.
اقدامات اولیه - نخست به محض این که متوجه فقدان موبایل تان گشتید، سریعا با شماره خود تماس بگیرید؛ چرا که ممکن است خوش شانس باشید، کسی آن را پیدا کرده باشد و پاسخ دهد. - اما قدم بعدی پس از به سرقت رفتن تلفن همراه این است که سریعا مراتب را به اپراتور مربوطه اعلام و سیمکارت خود را بسوزانید تا حداقل مسئولیت حقوقی در قبال احتمال ارتکاب به اعمال مجرمانه گریبانگیرتان نشود؛ البته می توان با یک طرفه کردن سیم کارت نیز جلوی سوء استفاده از آن را گرفت. - سپس جهت ردیابی گوشی می بایست با در دست داشتن مدارک شناسایی از جمله کارت ملی (یا شناسنامه) و هم چنین جعبه گوشی به نزدیکترین کلانتری مراجعه کرده و تقاضای خود را ارائه دهید؛ در این حالت کلانتری یا دادسرا با صدور نامه ای به تمامی اپراتورها، درخواست ردیابی گوشی با شماره سریال مربوطه را میدهند تا سارق یا فردی که گوشی را پیدا کرده است به محض روشن کردن سیمکارت خود بر روی گوشی مسروقه، در شبکه اپراتورها رویت شود (روال زمانی این کار به مدت 40 روز است). مشترکان سیمکارت همراه اول در هنگام سرقت گوشیهای تلفن همراه نیز عموما مخابرات با اعلام مشترک از طریق شماره سریال 17 یا 15 رقمی که در گوشی و بر روی جعبه آن قرار دارد، اقدام به پیگیری و ردیابی تلفن همراه مسروقه میکند. با این وجود چنانچه از مشترکان سیمکارت همراه اول هستید، میتوانید از روش دیگری که این اپراتور در اختیار شما قرار میدهد به ردیابی گوشی بپردازید. به این صورت که از طریق خطوط دائمی همراه اول، به یکی از طرق ذیل سرویس ردیابی گوشی را فعال نمایند:
*. از طریق شماره گیری کد # سریال گوشی*2141*111* *· ارسال کد 2141 به شماره 111 ( سامانه جامع پیامکی خدمات همراه اول) پیشنهاد می کنیم پس از خرید تلفن همراه جدید شماره سریال آن را در مکانی مطمئن یادداشت نمایید تا درصورت لزوم بتوانید به کمک آن احتمال یافتن تلفن همراه مسروقه خود را تا حد قابل توجهی افزایش دهید و برای این کار می توانید با شماره گیری کد *#06#از شماره سریال تلفن همراه خود اطلاع یابید. مشترکان سیمکارت ایرانسل مشترکان اپراتور مخابراتی (ایرانسل) هم با سرویس موقعیت یابی (lbs)، برخلاف سرویس های رایج که با استفاده از ماهواره موقعیت را تعیین می نمایند، از دکل های تلفن همراه برای ردیابی موقعیت استفاده می کند و به این ترتیب امکان تعیین موقعیت هر وسیله ای تنها با یک سیم کارت ایرانسل مهیا می گردد؛ شایان ذکر است از آن جایی که این سرویس تنها بر اساس شبکه تلفن همراه ایرانسل فعالیت می کند، امکان استفاده از آن در خارج از پوشش این شبکه وجود ندارد. از طرفی کاربران این اپراتور میتواند از یک خط ایرانسل با شماره 700 و یا از سایر خطوط با 09377000000 تماس گرفته و پس از احراز هویت توسط اپراتور، خط را به صورت موقت قطع نمایند؛ هم چنین می توان با مراجعه به وب سایت ایرانسل اطلاعات بیشتری در این خصوص کسب نمایید. ردیابی از طریق سیستم عامل ها علاوه بر روش های قانونی که در بالا به آن ها اشاره گردید سیستم های عامل تلفن های هوشمند اندرویدی، iOS و ویندوزفونی نیز قابل ردیابی، پاکسازی و قفل شدن از راه دور هستند که به صورت مختصر در ادامه اشاره ای به این روش ها خواهیم داشت. سیستم عامل اندروید
بدون شک سیستمعامل اندروید از امکانات و ویژگیهای زیادی برخوردار است که گاهی این ویژگی ها از دید برخی از ما مخفی میماند؛ ویژگیهایی که میتوانند باعث انجام کارهای شما به شکل حرفهای تر و سریعتری شود.
یکی از این قابلیت ها Android Device Manager نام داشته و در حال حاضر تمامی ابزارهای اندرویدی به این قابلیت دسترسی دارند؛ به واقع در سیستم عامل اندروید به لطف قابلیت Android Device Manager (یا ADM)، کاربران قادر خواهند بود تا گوشی خود را ردیابی و قفل کنند، زنگ آن را به صدا درآورند و یا تمام اطلاعات آن را پاک کنند.
جهت اطلاع شما عزیزان به طور پیش فرض در ADM شما تنها قادر به مکانیابی و به صدا در آوردن زنگ گوشی هستید اما اگر قصد دارید از تمام ویژگیهای این بخش استفاده کنید بایستی پس از خرید تلفن همراه جدید، به منوی تنظیمات اصلی رفته سپس به بخش Security مراجعه نمایید؛ در این بخش گزینه Device Administrators را پیدا و انتخاب کنید تا ببینید چه اپلیکیشنهایی دسترسی ادمین را در گوشی یا تبلت شما در اختیار دارند و سپس با زدن تیک کنار گزینه ADM میتوانید قابلیت قفل و پاک کردن اطلاعات گوشی را نیز به دو امکان قبلی اضافه کنید. هم چنین شما میتوانید با استفاده از چند روش کاربردی از راه دور به ADM دسترسی پیدا کنید؛ از این رو میتوانید با مراجعه به صفحه اختصاصی این قابلیت در سایت گوگل و ورود به حساب کاربری خود، نقشهای که در آن مکان فعلی گوشی شما مشخص شده را مشاهده کرده و دستور قفل یا پاک کردن تمام اطلاعات را صادر کنید. به بیان ساده تر Android Device Manager ترکیبی از یک ابزار موبایلی و سرویسهای آنلاین می باشد که به کاربران اندروید کمک میکند محل استقرار گوشی سرقت شده خود را یافته و امنیت کامل روی آن را برقرار سازند تا دسترسی به اطلاعات ذخیره شده در آن غیرممکن شود؛ در حقیقت چنانچه گوشی مسروقه یا مفقود شده در محلی نزدیک به شما باشد، ابزار ADM این امکان را فراهم میکند تا از موقعیت آن مطلع شوید و در کوتاهترین زمان به گوشی خود دسترسی پیدا کنید. علاوه بر این اگر هم خیلی نگران محتوای داخل دستگاه خود هستید و می خواهید خیال خود را ازهر گونه سوء استفاده احتمالی راحت کنید، تنها کافیست گزینه Erase را انتخاب نمایید.
سیستم عامل iOS
ممکن است برای شما هم این اتفاق افتاده باشد که دستگاه های ساخت شرکت اپل از جمله آیفون را گم کرده باشید، اما نگران نباشید چرا که دستگاه های مجهز به سیستم عامل iOS دارای قابلیت های مختلفی هستند که یکی از این قابلیت ها به بخش امنیتی مربوط می شود. در این سیستم عامل به لطف ویژگی Find My iPhone کاربر قادر به ردیابی، مدیریت و ایمنسازی آیپد یا آیفون خود می باشد تا در صورت گم کردن دستگاه بتواند محل آن را شناسایی کند؛ البته فراموش نکنید که برای این کار لازم است حتما این قابلیت فعال باشد و عملا اگر این اتفاق صورت پذیرد، هیچ وقت دستگاه خود را از دست نمی دهید.
برای راه اندازی این امکان نیز بایستی شناسه کاربری اپل (یا همان Apple ID) را روی دستگاه داشته و تنظیمات (iCloud) را هم فعال کرده باشید. سپس جهت فعال سازی این ویژگی شما باید به قسمت Settings رفته و وارد iCloud شوید؛ اگر آیفون دارید گزینه Find My iPhone و اگر آیپد دارید، گزینه Find My iPad را در دستگاه خود روشن کنید. هم چنین برای استفاده از این قابلیت می بایست Location Services را نیز فعال کنید و جهت انجام این کار از قسمت Settings به قسمت Privacy بروید و سپس Location Services را On نمایید. پس از انجام این کار می توانید با رفتن به سایتwww.iCloud.com لیستی از دستگاه های متصل شده به اکانت خود را مشاهده کنید؛ البته گفتنی است کهiCloud بر روی وب، به جای استفاده از نقشه اپل از نقشه گوگل کمک می گیرد چرا که هیچ نسخه ای از نقشه های اپل مبتنی بر وب وجود ندارد. حال اگر بر روی نقطه ای که بر روی نقشه برای دستگاه شما مشخص شده است کلیک کنید، می توانید این دستورات را اجرا نمایید: Play Sound (پخش صدا)، حالت Lost Mode (شما قادرید برای جلوگیری از استفاده سارق از دستگاهتان، مجموعه ای از رمزهای جدید را برای دستگاه انتخاب کنید) و Erase (قادر خواهید بود تا از راه دور، دستگاهتان را پاک کرده و اطلاعات شخصی و کاری حساس خود را از بین ببرید). سیستم عامل ویندوزفون برای ردیابی گوشی مسروقه در سیستم عامل ویندوزفون نیز نخست میبایست کاربـر در سایت www.windowsphone.com یک حساب کاربری برای اسمارت فون خود داشته باشد؛ در این صورت پس از این که گوشی شما به سرقت رفت و یا آن را گم کردید، می توانید با وارد شدن به اشتراک خود گزینه Find My Phone را انتخاب کنید و سپس در صفحه جدید با زدن کلید Refresh آخرین موقعیت گوشی خود را مشاهده نمایید.
- ذکر این نکته الزامی است که چنانچه از قبل رمزی را انتخاب نکرده باشید، بایستی رمز عبوری را وارد کنید تا در هنگام پیدا شدن گوشی بتوان آن را باز کرد. و در پایان خاطر نشان می کنیم که اگر اطلاعات مهم و با ارزشی در گوشی هوشمند تان قرار دارد، از اطلاعات خودتان نسخه پشتبان بگیرید تا همیشه نگرانی از دست دادن اطلاعات از بین رود اما با این وجود بهتر است تا حد امکان از نگهداری عکس ها و اطلاعات شخصی در اسمارت فون ها خودداری نمایید. هم چنین فراموش نکنید که گوشیهای سرقت شده معمولا به فروش میرسند؛ بنابراین کارشناسان تاکید دارند که افراد باید در خرید گوشیها دقت داشته باشند تا نسبت به خرید انواع معتبر و دارای ضمانتنامه اقدام کنند، زیرا در نهایت فردی که اینگونه گوشی را بدون فاکتور خریداری کرده، مقصر و مجرم شناخته خواهد شد.
یک راهکار دیگر هم مراجعه به مقام انتظامی و قضایی، اعلام سرقت و درخواست ردیابی گوشی از دادسرا و احتمالا ارجاع دادسرا به کلانتری براساس روال داخلی دستگاه قضایی و انتظامی است و سپس ارجاع کلانتری به اپراتورهای ایرانسل، همراه اول، و تالیا برای بررسی روشن شدن شماره سریال گوشی سرقتی و پس از این مراحل انجام ردیابی سریال گوشی توسط اپراتور و ارسال پاسخ ردیابی گوشی به مرجع ارسال کننده نامه انجام میشود. بر اساس اعلام، بطور متوسط بین 900 تا 1000 نامه در روز در کل کشور به کل اپراتورها داده میشود و ظاهرا حدود 75درصد از سریال گوشیها درمجموع اپراتورهای همراه اول و ایرانسل و تالیا شناسایی میشوند. - معمولا با تغییر شمارهی سریال گوشیهای به سرقترفته و یا مفقود شده میتوان از آنها استفاده کرد بهطوری که امکان شناسایی و یا ردیابی آنها از بین میرود اما در گوشیهای نسل جدید که وارد بازار میشوند، امکان تغییر شماره سریال وجود نداشته و یا کار بسیار مشکلی است.
متاسفانه طبق اعلام، گوشیهای سرقت شده معمولا به فروش میرسند، بنابراین کارشناسان تاکید دارند که افراد باید در خرید گوشیها دقت داشته باشند تا نسبت به خرید انواع معتبر و دارای شناسنامه اقدام کنند، زیرا در نهایت فردی که اینگونه گوشی را بدون فاکتور خریداری کرده، مقصر و مجرم شناخته میشود. چندی پیش رئیس اتحادیه لوازم صوتی، تصویری و تلفن همراه به خریداران هشدار داده بود که در زمان خرید گوشی تلفن همراه از فروشگاههایی خرید کنند که دارای پروانه کسب معتبر بوده و حتما فاکتور خرید ممهور (مهردار) دریافت کنند و با استعلام از چند فروشنده از نوع گارانتی و قمیتها مطلع باشند و چنانچه به موارد تخلفی برخورد کردند آن را به کمیسیون رسیدگی به شکایات این اتحادیه اطلاع دهند.
با سلام عرص ادب من دوستان گوشی خودم را درحدود سه ماه است گم کرده ام در همیاب 24 ثبت کردهام تاکنئن پیدا نشده است
سلام اره اتفاقا دوست منم تو همین سایت همیاب گوشیشو پیدا کرد بعد چند هفته گوشیشو بهش دادن