زمان مطالعه: 4 دقیقه
چگونه پس از مهاجرت احساس غربت نکنیم؟

چگونه پس از مهاجرت احساس غربت نکنیم؟

سلامت و بهداشت روان مهاجران یک موضوع مهم در بین جوامع سطح اول جهان می باشد.

 زندگی در کشورهای با کیفیت، تحصیل در دانشگاه های معتبر جهانی، فرصت های شغلی جذاب و با درآمد معقول، برخورداری از خدمات عمومی گسترده، دسترسی به زیبایی های طبیعی و تاریخی اروپایی و آمریکایی، همه و همه از مزایای مهاجرت به کشورهای خارجی می باشد. اما این سکه روی دیگری هم دارد! یکی از مهم ترین موارد روی بد سکه، احساس غربت و تاثیرات ذهنی و روانی منفی ناشی از آن می باشد. اما چگونه می توان غم احساس غربت پس از مهاجرت را کاهش داد؟ روش های موثری وجود دارد که در ادامه آن ها را بررسی می کنیم.

سلامت و بهداشت روان مهاجران یک موضوع مهم در بین جوامع سطح اول جهان می باشد. مطالعات و بررسی های مختلفی در این زمینه انجام شده است. یک مطالعه در ایالات متحده آمریکا، میزان بالای افسردگی و اضطراب در میان مهاجران، به ویژه در میان کسانی که از درگیری یا آزار و اذیت گریخته اند را نشان می داد. در کشور آلمان، تحقیقی از افراد خارجی پس از مهاجرت به آلمان صورت گرفت و نتایج نشان داد که مهاجران، به ویژه پناهندگان، سطوح بالاتری از ناراحتی روانی را تجربه می کنند.

تعدادی راه کار از سوی جوامع دولتی در اکثر کشورها مانند ارائه خدمات بهداشت روانی، ایجاد جوامع حمایتی و اجرای طرح های استرس زدایی ارائه شده است اما این منابع اغلب به دلیل موانعی مانند محدودیت زبان، ذهنیت منفی جامعه در مورد مراجعه به روانشناس، عدم آگاهی از خدمات موجود و گاها نا کارآمد بودن روش ها، مورد استقبال قرار نمی گیرند. پس راه حل چیست؟ در این قسمت مواردی که می توانند احساس غربت و دلتنگی پس از مهاجرت به کشور خارجی را کاهش دهند، آورده شده است:

احساسات خود را بپذیرید.

احساسات خود مانند غم، دلتنگی یا از دست دادن را شناسایی کرده و آن ها را بپذیرید. هنگام تطبیق با یک کشور جدید مجموعه ای از احساسات مثبت و منفی را تجربه خواهید کرد. پس برای این که احساسات منفی را به روشی سالم پردازش کنید، قدم اول این است که اجازه بروز آن ها را در خود بدهید. غصه، دلتنگی و گریه در ابتدا امری طبیعی است.

با همتایان خود ارتباط بگیرید.

یافتن و ارتباط با هموطنان یا گروه های مهاجر قدیمی که تجربیات مشابه شما را پشت سر گذاشته اند، می تواند حس درک و همدلی را ایجاد کند.

با افراد خانواده و دوستان خود در ارتباط بمانید.

آخر شب که به خانه خود برگشتید، با خانواده و دوستان خود ارتباط منظم داشته باشید. فناوری به ما امکان می دهد از طریق تماس های ویدیویی، برنامه های پیام رسانی و رسانه های اجتماعی در ارتباط بمانیم. به اشتراک گذاشتن احساسات و تجربیات خود با عزیزانتان می تواند باعث آرامش شما شود.

گروه های دوستی تشکیل دهید.

به دنبال دوستی و ارتباطات جدید، چه با افراد ایرانی یا خارجی، در جامعه جدید خود باشید. به باشگاه ها، سازمان ها یا گروه های اجتماعی که با علایق شما همسو هستند، بپیوندید. ایجاد یک گروه از افراد همفکر می تواند به کاهش احساس تنهایی و ایجاد حس تعلق کمک کند. هر فرد، گنجینه جذابی از فرهنگ، آداب، تاریخ و هویت کشور مبدا خود می باشد! آن ها را کشف کنید.

در محیط جدید خود کنکاش کنید.

برای کشف و آشنایی با محل زندگی جدید خود وقت بگذارید. فرهنگ، سنت ها و مکان های دیدنی محلی را کشف کنید. درگیر شدن با جامعه جدیدتان می تواند به شما کمک کند بیشتر احساس ارتباط و یکپارچگی کنید.

خود مراقبتی را فراموش نکنید!

برای حفظ سلامت جسمی، عاطفی و روانی خود، مراقبت از خود را در اولویت قرار دهید. در فعالیت هایی مثل یوگا، مدیتیشن و محفل های موسیقی یا ادبی که باعث شادی و آرامش شما می شوند شرکت کنید. به طور منظم ورزش کنید، غذای سالم بخورید و استراحت کافی و خواب منظم داشته باشید تا مطمئن شوید که انرژی لازم برای مقابله با چالش های مهاجرت را دارید.

اهداف کوچک تعیین کنید.

چالش های بزرگتر خود را به اهداف کوچکتر و دست یافتنی تقسیم کنید. هر موفقیت کوچک را جشن بگیرید تا عزت نفس و انگیزه خود را افزایش دهید. این می تواند به ایجاد حس پیشرفت و کنترل بر وضعیت شما کمک کند.

قدردانی و شکرگزاری کنید.

معنویت می تواند باعث آرامش روحی شود. سعی کنید لحظات سپاسگزاری را در زندگی خود جای دهید. قدردانی از جنبه های مثبت زندگی، هر چقدر هم که کوچک باشد، می تواند به تغییر دیدگاه شما و ایجاد حس امید کمک کند.

زبان کشور میزبان را بیاموزید.

یادگیری زبان کشور میزبان می تواند به شما در برقراری ارتباط بهتر با دیگران و دسترسی به فرصت های تحصیلی و شغلی بیشتر کمک کند. همچنین می تواند به شما کمک کند که با فرهنگ کشور میزبان ادغام شده و احساس انزوا یا بیگانگی را کاهش دهید.

در صورت نیاز به دنبال کمک حرفه ای باشید.

در آخر، اگر متوجه شدید که با غم و اندوه پیوسته یا مشکل در سازگاری با محیط جدید دست و پنجه نرم می کنید، به دنبال کمک حرفه ای از یک درمانگر یا مشاور باشید. آن ها می توانند راهنمایی بیشتر، استراتژی های مقابله و پشتیبانی متناسب با نیازهای خاص شما را ارائه دهند.

 

به یاد داشته باشید که سازگاری و تطبیق با یک کشور جدید به زمان نیاز دارد و داشتن فراز و نشیب در این مسیر جنبه های مثبتی هم دارد. البته با افزایش چشمگیر جمعیت ایرانی در اکثر کشورهای خارجی، مدیریت کردن احساس غربت نسبت به گذشته آسان تر شده است! نسبت به خودتان صبور باشید، موفقیت هایتان را جشن بگیرید و از فرصت هایی که مهاجرت کردن برای شما فراهم می کند، استقبال کنید. اگر با هدف مهاجرت کرده باشید، با گذشت زمان متوجه خواهید شد که می توانید یک زندگی رضایت بخش و معنادار در خانه جدید خود ایجاد کنید.

ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «چگونه پس از مهاجرت احساس غربت نکنیم؟» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید

دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.