- آسمونی
- مجله اینترنتی
- مد و زیبایی
- پوست و مو
- همه چیز در مورد روش درمانی سابسیژن

همه چیز در مورد روش درمانی سابسیژن
همه چیز در مورد روش درمانی سابسیژن
جوشهای آکنه، ناخوشایند و آزاردهنده هستند، اما گاه زخمی عمیقتر از خود به جای میگذارند: اسکار آکنه. این فرورفتگیها و ناهمواریها میتوانند اعتماد به نفس شما را تحت تاثیر قرار داده و زیبایی پوستتان را خدشهدار کنند. اما نگران نباشید، کابوس اسکار آکنه به پایان رسیده است! روشی نوین به نام سابسیژن به کمک شما آمده تا پوستی صاف و یکدست را دوباره تجربه کنید. در این مقاله، شما را با سابسیژن، مزایای آن و نحوه انجام این روش آشنا خواهیم کرد.
انواع اسکار پوست
قبل از آشنایی با روش سابسیژن باید بدانیم چه نوع اسکارهایی وجود دارند و این روش برای کدام یک از آن ها قابل استفاده است. اسکارها به طور کلی به دو دسته اصلی تقسیم میشوند:
- اسکارهای آتروفیک: این نوع اسکارها فرورفته هستند و به دلیل از دست رفتن کلاژن در محل زخم ایجاد میشوند. انواع مختلفی از اسکارهای آتروفیک وجود دارد، از جمله:
- اسکارهای قندیلی: این اسکارها به صورت سوراخهای باریک و عمیق روی پوست هستند.
- اسکارهای جعبهای: این اسکارها به صورت ضایعات فرورفته گرد یا بیضی با دیوارههای عمودی هستند.
- اسکارهای رولینگ: این اسکارها به صورت موجی شکل روی سطح پوست دیده میشوند.2.
2. اسکارهای هیپرتروفیک: این نوع اسکارها برجسته هستند و به دلیل تولید بیش از حد کلاژن در محل زخم ایجاد میشوند.
اسکارهای غلتکی و جعبهای:
اسکارهای غلتکی: این نوع اسکارها از نوع اسکارهای آتروفیک هستند و به صورت خطوط موجی و ناهموار روی پوست ظاهر میشوند. این اسکارها به دلیل کشیده شدن پوست در محل زخم ایجاد میشوند.
اسکارهای جعبهای: این نوع اسکارها نیز از نوع اسکارهای آتروفیک هستند و به صورت ضایعات فرورفته گرد یا بیضی با دیوارههای عمودی دیده میشوند. این اسکارها به دلیل از دست رفتن شدید کلاژن در محل زخم ایجاد میشوند.
نحوه عملکرد روش سابسیژن
اسکارهای آکنه از جمله مشکلاتی هستند که درمان آنها دشوار است. هدف از درمان اسکار، بهبود ظاهر آن و نزدیک کردن آن به پوست سالم است. سابسیژن یک روش جراحی ساده و جزئی است که برای درمان اسکارهای قدیمی مناسب است. هنگام تشکیل اسکار، کلاژن جدید تولید میشود. این کلاژن به اندازه کلاژن معمولی انعطافپذیر نیست و شکل منظمی ندارد؛ به همین دلیل میتواند از محل زخم به بافتهای عمیقتر کشیده شود. این کشش باعث فرورفتگی و ایجاد سایه، شکاف و گودال در محل اسکار میشود.
برای درمان اسکار و مشکلات ناشی از آن، باید اتصال بافتهای همبند یا فرورفته به لایههای زیرین پوست قطع شود. در این روش، سوراخی در ناحیه مورد نظر ایجاد شده و سوزن از طریق آن به زیر پوست وارد میشود. این سوزن اتصالات بین بافت اسکار و آکنههای قدیمی و لایههای زیرین را قطع میکند. این عمل باعث بهبود رنگ و بافت کلی پوست میشود.
مراحل روش سابسیژن
- ارزیابی: اولین قدم، ارزیابی اسکار آکنه و تعیین نوع آن توسط پزشک است. این کار به منظور تعیین مناسب بودن این روش درمانی برای شما انجام میشود.
- مشاوره: در جلسه مشاوره، پزشک مراحل قبل، حین و بعد از عمل را به طور کامل شرح میدهد.
- انجام عمل: این روش، معمولاً به عنوان یک عمل سرپایی انجام می شود، به این معنی که می توانید در همان روز به خانه بروید. قبل از عمل، ناحیه مورد نظر تمیز و علامتگذاری میشود. سپس، با استفاده از بیحسی موضعی، پوست ناحیه بیحس میشود. پزشک سوزن مخصوصی را (Hypodermic Nokor) به صورت افقی در زیر اسکار وارد کرده و به آرامی آن را از یک طرف به سمت دیگر حرکت میدهد. این کار باعث جدا شدن بافت اسکار از لایههای زیرین و برش الیاف زخم میشود.
- فرآیند بهبودی: هنگامی که رشتههای فیبروتیک در طول عمل سابسیژن شکسته میشوند، فرآیندهای بهبود طبیعی بدن شروع میشود و در نتیجه تولید کلاژن در ناحیه در طی 6 تا 10 هفته افزایش مییابد. پس از عمل، زخمها تمیز شده و با کرم آنتیبیوتیک و پانسمان پوشانده میشوند.
انواع تکنیکهای روش سابسیژین
سابسیژن با سوزن نوکور
سوزن نوکور یکی از اولین ابزارهایی بود که برای این روش استفاده میشد. این روش برای اسکارهای بسیار سفت و فیبروتیک که نیاز به یک ابزار تیز برای جدا شدن دارند، مناسب است. سوزن نوکور یک تیغه کوچک و تیز دارد که روی یک سوزن کوتاه قرار گرفته است. به دلیل کوتاه بودن سوزن، برای انجام سابسیژن با این روش به چندین نقطه ورود نیاز است. تیغه تیز سوزن نوکور احتمال کبودی و سایر عوارض جانبی را به طور قابلتوجهی افزایش میدهد.در یک مطالعه که سوزن نوکور را با تیغه بلانت مقایسه کرده بود، مشخص شد که خونریزی با سوزن نوکور به طور قابلتوجهی بیشتر است. 28.6 درصد از افراد تحت درمان با سوزن نوکور و 7.1 درصد از افراد تحت درمان با تیغه بلانت دچار خونریزی شدند.
سابسیژن با کانولا
این روش برای درمان نواحی کوچک بهترین است. با استفاده از سوزن، سوراخ کوچکی روی پوست ایجاد میشود و سپس یک کانولا از طریق آن به زیر پوست فرستاده میشود. از کانولا برای جدا کردن نوارهای بافت اسکار که باعث فرورفتگی اسکار میشوند استفاده میشود.کانولها در اندازهها و طولهای مختلف وجود دارند و پزشک مناسبترین نوع آن را برای شما انتخاب میکند. کانولها نسبتاً صاف هستند و به همین دلیل، احتمال آسیب به عروق خونی و اعصاب با آنها کمتر است.
چگونه می توانم بفهمم که به روش درمانی سابسیژن نیاز دارم؟
این روش برای درمان هر نوع اسکاری که باعث فرورفتگی پوست میشود، مفید است. این شامل اسکارهای غلتکی و جعبهای آکنه میشود. اگر تعداد زیادی اسکار غلتکی یا جعبهای دارید که با کشش پوست ناپدید نمیشوند یا هنگام لبخند زدن صاف نمیشوند، سابسیژن، به ویژه سابسیژن کامل، میتواند برای شما مفید باشد. حتی افرادی که چسبندگی ظاهری کمی به جای زخمهایشان دارند، ممکن است با این درمان بهبود پیدا کنند. دلیل این امر این است که سابسیژن احتمالاً برخی از اتصالات به فرورفتگیها کمک و همچنین، تشکیل کلاژن جدید را تحریک میکند.
تعداد جلسات درمانی و دوران نقاهت
تعداد جلسات درمانی مورد نیاز برای بهبود به ظاهر هر بیمار و اینکه بدن او چگونه بافت اسکار را تشکیل میدهد،بستگی دارد. نوع اسکار، محل و شدت آن نیز بر تعداد درمانهای مورد نیاز تأثیر خواهد داشت. در بیشتر موارد، 3 تا 6 جلسه درمانی مورد نیاز است که حداقل یک ماه بین آنها فاصله باشد. دوران نقاهت نیز بسته به این که ازچه تکنیکی برای درمان استفاده شده باشد، متفاوت است؛ در زیر به آنها اشاره میکنیم:
- سابسیژن کانولا: اگر با انجام این تکنیک کبودی جزئی ایجاد شود، 2 تا 7 روز طول میکشد تا برطرف شود. اکثر افراد بعد از 1 تا 2 روز میتوانند به فعالیتهای روزمره خود بازگردند.
- سابسیژن با بیهوشی: اگر سابسیژن با بیهوشی انجام شود و نواحی بزرگتری تحت درمان قرار گیرند، ممکن است صورت تا 1 یا 2 روز متورم شود. در این موارد، رفع تورم ممکن است تا 1 هفته طول بکشد. اکثر افراد پس از 2 روز میتوانند به سر کار بازگردند.
موارد منع روش سابسیژن
این روش، درمان مناسبی برای جای زخم یخ، اسکارهای آکنه قرمز یا رنگدانهدار، اسکارهای هیپرتروفیک یا اسکارهای کلوئیدی نیست. همچنین بیماران با سابقه خونریزی، اختلالات لختهشدن خون یا افرادی که دارای عفونتهای باکتریایی یا ویروسی فعال هستند، نباید تحت درمان سابسیژن قرار گیرند.
مزایا و معایب روش سابسیشن
از جمله مهمترین مزیت روش سابسیژن میتوان به این نکته اشاره کرد که تنها روشی است که میتواند جای زخمهایی را که به دلیل فرآیند اسکار آکنه به هم چسبیدهاند را از بین ببرد و اسکارهای آکنه را تا 50% بهبود ببخشد. از طرفی این روش،مانند هر عمل جراحی با خطراتی همراه است که باید از آنها آگاه باشید. برخی از عوارض جانبی احتمالی این روش عبارتند از:
- خونریزی: احتمال خونریزی جزئی وجود دارد، اما با استفاده از تکنیکهای مناسب و بیحسی تامسنت میتوان این خطر را به حداقل رساند.
- درد و حساسیت: ممکن است بعد از عمل در ناحیه درمان درد یا حساسیت احساس کنید. این علائم معمولاً موقتی هستند و با داروهای مسکن قابل کنترل هستند.
- کبودی: کبودی یکی از رایجترین عوارض است و معمولاً 2 تا 7 روز طول میکشد تا برطرف شود.
- ایجاد هماتوم: اگر خون زیر پوست جمع شود، ممکن است هماتوم ایجاد شود. در این موارد، ممکن است به درمان بیشتری نیاز باشد.
- بیحسی موقت: بیحسی موقت در نواحی تحت درمان شایع است و میتواند تا 2 تا 4 ماه طول بکشد. بیحسی دائمی بسیار نادر است.
سایر خطرات غیرمعمول
- آسیب عصبی: آسیب عصبی که منجر به ضعف عضلانی میشود، یک عارضه نادر در لین نوع درمان است.
- عفونت: احتمال عفونت وجود دارد، اما با رعایت بهداشت مناسب میتوان این خطر را به حداقل رساند.
- ایجاد ندول: گاهی اوقات ممکن است ندولهای کوچکی در زیر پوست ایجاد شوند. این ندولها معمولاً خود به خود یا با ماساژ و زمان برطرف میشوند.
- ایجاد اسکار: این روش میتواند باعث ایجاد اسکار جدید یا بدتر شدن اسکارهای قبلی شود.
- تغییر رنگ پوست: ممکن است در نواحی تحت درمان تغییر رنگ پوست ایجاد شود.
- تورم و لنف ادم: تورم و لنف ادم مداوم، یکی از عوارض نادر این روش به شمار میرود.
- افتادگی پوست: در موارد نادری، این روش میتواند باعث افتادگی پوست شود.
سخن پایانی
سابسیژن، روشی موثر و ایمن برای درمان اسکار آکنه است. این روش با تحریک تولید کلاژن، به صاف شدن و جوانسازی پوست کمک میکند. سابسیژن در مقایسه با سایر روشهای درمان اسکار، مزایای متعددی دارد. این روش سرپایی و بدون درد است و عوارض جانبی کمی دارد. اگر از اسکار آکنه رنج میبرید، سابسیژن راهحل شماست. با این روش میتوانید به پوستی صاف و زیبا دست پیدا کنید و اعتماد به نفس خود را بازیابید.