- آسمونی
- مجله اینترنتی
- ورزشی
- اطلاعات ورزشی
- واترپلوی قهرمانی کشور (1321)
واترپلوی قهرمانی کشور (1321)
یکی از رشته هایی که تا مدتها کسی نمی دانست آن را چه بنامد، رشته واترپلو بود. اولین بار که گروهی از دانشجویان ایرانی به دعوت کمیته برگزاری بازیهای المپیک 1936 برلین راهی آلمان شدند، وقتی خواستند گزارشی از این سفر را در قالب یک کتاب به چاپ برسانند، ناچار شدند برای رشته واترپلو عبارت «چاله حوض بازی» را مورد استفاده قرار دهند!
چند سال بعد و در شرایطی که واترپلو وارد ایران شده بود، مخبرین روزنامه ها و نشریات همچنان در استفاده از واژه مناسب برای این رشته مشکل داشتند. گزارش نشریه اطلاعات هفتگی درباره رقابتهای شنا و واترپلوی قهرمانی کشور در شهریورماه 1321 نشان می دهد که واترپلو همچنان نام و جایگاه خود را در ورزش ایران پیدا نکرده بود. در این شرایط دو استان تهران و اصفهان در این رشته نیز پیشگام سایر استانها بودند. اطلاعات هفتگی در این باره نوشت:
در بخش توپ بازی در آب، تهران بر اصفهان فائق آمد و جام فیروزی را ربود.
اما رشته توپ بازی در آب، تنها مسابقه ای نبود که اصفهانی ها برای پایتخت نشینان دردسرساز شدند. همان نشریه درباره رقابتهای شنا می نویسد:
« امسال 52 نفر قهرمان شنا از شهرستان های مشهد، اصفهان، اهواز، بندرپهلوی، کرمانشاه و رشت به تهران آمده و در اردویی که از طرف انجمن ملی تربیت بدنی در منظریه برای آنها تشکیل شده بود به بهترین وجهی پذیرایی شدند و ضمنا به تمرین مشغول بودند تا آن که روز یکشنبه اول شهریور مسابقات نهایی شنا در حضور آقای وزیر فرهنگ و آقای علاء رئیس انجمن با حضور عده زیادی تماشاچی برگزار شد. به طور کلی در بخشهای مختلف مسابقه های شنا، ورزشکاران اصفهان نسبت به شهرستان ها امتیاز بیشتری داشته و سرانجام موفق به تصاحب جام فیروزی شنا گردیدند.»
در آن سالها استخر منظریه، پایتخت شنای کشور بود و مهمترین رقابتهای شنای کشور در این استخر برگزار می شد. نه فقط شناگران بلکه هرگاه اردویی قرار بود برپا شود، منظریه با قرارداشتن در ارتفاع 1800 متری از سطح دریا و در دامنه رشته کوه البرز، بهترین مکان به شمار می آمد. این باغ در ابتدا حسام آباد نام داشت و بعدها توسط محمدعلی شاه خریداری و جزء املاک سلطنتی قرار گرفت. منظریه در زمان احمدشاه به شعبانعلی قراگزلو معروف به باغبانباشی اجاره داده شد که تا سال ۱۳۵۲ سرباغبان منظریه بود. این باغ از سال 1300 در شمار املاک وزارت دارایی درآمد و کمی بعد بدل به پایگاه قهرمانی آن روزهای ورزش ایران شد؛ امری که تا قبل از ساخت ورزشگاه امجدیه بیشتر به چشم می آمد.
هفت سال قبل از قهرمانی شناگران اصفهانی در استخر منظریه، اردوی معلمان ورزش سراسر کشور نیز در همین محل برگزار گردید و معلمان با آموزشهایی که از تامس گیبسون آمریکایی دیده بودند، منظریه را ترک و منشاء خدمات فراوانی در شهرهای خود شدند.