- آسمونی
- مجله اینترنتی
- ورزشی
- اطلاعات ورزشی
- خواندنی های المپیک 1940

خواندنی های المپیک 1940


نهضتی كه كوبرتن در جوانی بنیان نهاده بود، چنان به اوج رسیده بود كه نه مرگ كوبرتن و نه جنگ جهانی لطمهای بر آن وارد نساخت.




پس از پایان جنگ جهانی، مسابقات ورزشی از سر گرفته شد. در آن روزگار كشور تركیه سرآمد كشتی اروپا بود. مردانی كه مشاهده میكنید با سه طلا، دو نقره و دو برنز قهرمان كشتی اروپا در سال 1946 و در مسابقات استكهلم گردیدند.

«صائیم بیك اریكان» مربی كشتی تركیه در آن دوران.

ورزشگاه امجدیه. سال 1326 (1947). مردی كه با لباس رسمی پیشاپیش كشتی گیران ایران دیده میشود. «حمید محمدپور» است. پدر كشتی ایران و مردی كه كشتی را از زورخانه به روی تشك آورد.

روز موعود فرا رسید. آبان ماه 1326 لحظهای تاریخی در ورزش ایران بود. تیمهای كشتی و فوتبال تركیه به ایران آمدند و در امجدیه پهلوانان ایرانی را در هم شكستند. عكس از روزنامه اطلاعات گرفته شده است. از راست به چپ خالد بالامیر، یاشار دوغو، ناصوح آقا و غضنفر بیگله بزرگان كشتی ترك دیده میشوند.

«منوچهر مهران» عمر كوتاهی داشت اما برای ورزش ایران سرمنشاء خدمات ارزندهای گردید. او بود كه باشگاه «نیرو راستی» را تأسیس كرد و اولین اسطورههای ورزش ایران در این باشگاه پدید آمدند. نشسته از چپ: محمود نامجو، منوچهر مهران و میرجعفر سلماسی. ایستاده از چپ: ناصر میرقوامی، سید رسول رئیسی و اسدالله مهینی. همگی آماده برای حضور در وزنهبرداری المپیك لندن.