زمان مطالعه: 1 دقیقه
خواندنی های المپیک 1940

خواندنی های المپیک 1940

مهمترین لحظه در ورزش ایران اندکی بعد از جنگ جهانی دوم رقم خورد.

 

«بارون پی‌یر دو كوبرتن» بنیانگذار المپیك در سال 1937 درگذشت و كالبدش را در «لوزان» سوییس و قلبش را در دشت المپیا دفن كردند.

نهضتی كه كوبرتن در جوانی بنیان نهاده بود، چنان به اوج رسیده بود كه نه مرگ كوبرتن و نه جنگ جهانی لطمه‌ای بر آن وارد نساخت.

«لوتز لانگ» در المپیك برلین ثابت كرد كه به هیچ عنوان با عقاید نژاد پرستانه هیتلر موافق نیست. اما او نیز همچون بسیاری از مردم عادی، مجبور به حضور در میدانهای جنگ جهانی شد و در نزدیكی جزیره سیسیل ایتالیا كشته شد!
«ژرژس آندره» دونده تمام نشدنی فرانسه، قرائت‌كننده سوگند بازی‌های المپیك 1924 و استاد فرار از زندان‌های دشمن در جنگ جهانی اول، به هنگام جنگ جهانی دوم یك فرمانده نظامی بود. او نیز در این جنگ خانمانسوز به قتل رسید!
پروفسور «اتوهرشمان» اتریشی و برنده مدال برنز شنای 100 متر در المپیك 1896، در سال 1912 در شمشیر بازی معابر تیمی نیز مدال نقره المپیك را كسب كرد. او كه رئیس كمیته ملی المپیك اتریش نیز بود، در جنگ اسیر شد و در سال 1942 در اردوگاه اسرا در لهستان از دنیا رفت.

پس از پایان جنگ جهانی، مسابقات ورزشی از سر گرفته شد. در آن روزگار كشور تركیه سرآمد كشتی اروپا بود. مردانی كه مشاهده می‌كنید با سه طلا، دو نقره و دو برنز قهرمان كشتی اروپا در سال 1946 و در مسابقات استكهلم گردیدند.

«صائیم بیك اریكان» مربی كشتی تركیه در آن دوران.

ورزشگاه امجدیه. سال 1326 (1947). مردی كه با لباس رسمی پیشاپیش كشتی گیران ایران دیده می‌شود. «حمید محمدپور» است. پدر كشتی ایران و مردی كه كشتی را از زورخانه به روی تشك آورد.

روز موعود فرا رسید. آبان ماه 1326 لحظه‌ای تاریخی در ورزش ایران بود. تیم‌های كشتی و فوتبال تركیه به ایران آمدند و در امجدیه پهلوانان ایرانی را در هم شكستند. عكس از روزنامه اطلاعات گرفته شده است. از راست به چپ خالد بالامیر، یاشار دوغو، ناصوح آقا و غضنفر بیگله بزرگان كشتی ترك دیده می‌شوند.

«منوچهر مهران» عمر كوتاهی داشت اما برای ورزش ایران سرمنشاء خدمات ارزنده‌ای گردید. او بود كه باشگاه «نیرو راستی» را تأسیس كرد و اولین اسطوره‌های ورزش ایران در این باشگاه پدید آمدند. نشسته از چپ: محمود نامجو، منوچهر مهران و میرجعفر سلماسی. ایستاده از چپ: ناصر میرقوامی، سید رسول رئیسی و اسدالله مهینی. همگی آماده برای حضور در وزنه‌برداری المپیك لندن.

ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «خواندنی های المپیک 1940» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید

دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.