- آسمونی
- مجله اینترنتی
- علمی و دانستنی
- زمین و محیط زیست
- افزایش سطح آب ها

افزایش سطح آب ها
افزایش سطح آب دریاها از آغاز قرن 20 (از سال 1900 میلادی) شروع شد و تا 16 الی 21 سانتیمتر افزایش پیدا کرد. طبق تحقیقاتی که طی این دوره انجام شده است مشخص شد که در هر قرن 30 سانتیمتر آب دریاها بالا می آید. در ادامه مطلب آسمونی به افزایش سطح آب دریارها می پردازیم.
بالا آمدن آب دریا و تفاوتش با جزر و مد
پدیده جزر و مد که مربوط به بالا آمدن سطح آب دریاها و اقیانوس ها در اثر نیروی گرانش ماه است مقوله ای مجزا از بالا آمدن سطح آب دریاهاست. به بالا آمد آب دریا مد می گویند و امری کاملاً طبیعی است و همیشه اتفاق می افتاده و در روز پدیده جزر صورت می گیرد.
در اینجا به عواملی می پردازیم که باعث بالاآمدن همیشگی آب دریاها و گرم شدن زمین می پردازیم. علت بالا آمدن سطح آب دریاها و اقیانوس ها دلایل بسیاری دارد اما به چند مورد از آنها اشاره می کنیم:
گرمایش جهانی

تاثیرات گرمایش جهانی نام پدیدهای است که باعث افزایش میانگین دمای زمین و سطح آب دریاها و اقیانوسها می شود. در اثر این پدیده سال به سال هوای زمین گرم تر می شود و مقدار بارندگی ها کاهش می یابد اما اگر باران ببارد معمولاً بصورت سیل آسا هستند.
گازهای گلخانه ای
گازهای گلخانه ای شامل بخار آب، متان، کربن دی اکسید، اوزون و دی نیتروژن مونوکسید است اما فعالیت های انسان ها باعث افزایش آنها می شود. گازهای گلخانه ای ناشی از صنایع و کشاورزی نقش موثری در گرم شدن زمین داشته است.
استفاده از سوخت های فسیلی
سوخت های فسیلی مانند گازوئیل، بنزین و نفت و گاز باعث افزایش گازهای گلخانه ای شده و در نهایت باعث گرم شدن زمین می شود. بهتر است در آینده ای نزدیک انرژی های پاک و تجدیدپذیر را جایگزین سوخت های فسیلی کرد.
آب شدن یخ های قطبی

در نتیجه گرم شدن زمین، یخ های قطبی به تدریج آب می شوند و به مقدار سطح آب های آزاد می افزایند. این یخ های ذوب شده باعث می شوند در تمامی آب ها گسترانیده شده و ارتفاع سواحل و شهرهای بندری از سطح دریا کمتر شود.