- آسمونی
- مجله اینترنتی
- ورزشی
- اطلاعات فوتبالی
- لحظه های ماندگار جام ملتهای اروپا( زنان): الگوی زنانه ای که بعدها در لیگ ملتهای اروپا تقلید شد
لحظه های ماندگار جام ملتهای اروپا( زنان): الگوی زنانه ای که بعدها در لیگ ملتهای اروپا تقلید شد
در سال 1997، برای آخرین بار، یورو به فاصله دو سال پس از دوره قبلی مسابقات برگزار شد. استقبال از تورنمنت، روز به روز بیشتر میشد و حالا 34 تیم داوطلب حضور در مسابقات بودند. مرحله مقدماتی از 17 سپتامبر 1995 آغاز شد و تا 29 سپتامبر 1996 به درازا انجامید. برخی از تیمها بسیار تازهكار و ضعیف بودند و پیروزی (17ـ0) نروژ در برابر اسلواكی و برد (8ـ0) دانمارك و سوئد مقابل رومانی بیانگر این ضعف بود. یوفا در ابتدا تیمها را به 8 گروه تقسیم كرد و قدرتهایی چون نروژ و آلمان را همگروه ساخت. به این ترتیب برترین تیم در «كلاس 1» مستقیماً راهی دور نهایی بازیها شد و سایر تیمها از دور پلیآف با هم رقابت كردند تا تکلیف تیمهای صعود کننده مشخص شود. مثلا در گروه اول تیم نروژ با 16 امتیاز صدرنشین شد و مستقیما به دور نهایی مسابقات صعود کرد. آلمان با 13 امتیاز دوم، فنلاند با چهار امتیاز سوم و اسلواکی با یک امتیاز عنوان چهارم گروه را از آن خود کردند. به این ترتیب آلمان و فنلاند راهی مرحله پلی آف شدند.
در گروه دوم روسیه با 11 امتیاز صدرنشین و مستقیما راهی دور نهایی بازیها شد. اما فرانسه با 9 امتیاز و ایسلند با 7 امتیاز در رده های دوم و سوم قرار گرفته و راهی پلی آف شدند و هلند با پنج امتیاز و قرار گرفتن در قعر گروه، از صعود به دور بعد بازماند.
در مرحله پی آف آلمان( تیم دوم گروه آ) به صورت ضربدری حریف ایسلند( تیم سوم گروه ب) شد و تیم سوم گروه آ( فنلاند) هم حریف فرانسه( تیم دوم گروه ب) شد.آلمان با دو برد(4-0) و (3-0) برابر ایسلند جواز حضور در دور نهایی را به دست آورد و فرانسه هم با برتری(3-0) و (2-0) مقابل فنلاند از مرحله پلی آف به سلامت عبور کرد.
در سومین گروه این ایتالیا بود که با 14 امتیاز بالاتر از انگلیس(13)، پرتغال(6) و کرواسی( یک امتیاز) قرار گرفت. در گروه چهارم سوئد( 16 امتیاز) صدرنشین و مستقیما راهی مرحله نهایی شد و دانمارک(12)، اسپانیا(5) و رومانی( یک امتیاز) در رده های بعدی قرار گرفتند تا دو دیدار پلی آف این دو گروه بین انگلیس و اسپانیا از یک طرف و دانمارک و پرتغال برگزار شود. دانمارک با دو برد(7-1) و (5-0) برابر پرتغال و اسپانیا با یک برد(2-1) و یک تساوی(1-1) در برابر انگلیس آخرین تیمی بود که به دور نهایی راه یافت.
تیمهای چهارم گروههای کلاس آ هم در دیدارهای پلی آف مقابل تیمهای صدرنشین گروههای مختلف کلاس ب قرار گرفتند تا برای دوره بعدی بازیها، برنده این مسابقات راهی کلاس آ شوند. این الگو بعدها در لیگ ملتهای اروپا مورد استفاده یوفا قرار گرفت.
سرانجام دور نهایی از 29 ژوئن تا 12 جولای در دو كشور نروژ و سوئد برگزار شد. هشت تیم به دو گروه تقسیم شدند و برای هر برد 3 امتیاز منظور شد تا در دو گروه امتیازات زیر به دست آید:
گروه اول: سوئد (9) اسپانیا (4) فرانسه (4) روسیه (0)
گروه دوم: ایتالیا (5) آلمان (5) نروژ (4) دانمارك (1)
دور نیمهنهایی با پیروزی (1ـ0) آلمان در برابر سوئد و پیروزی (2ـ1) ایتالیا مقابل اسپانیا به پایان رسید و به این ترتیب 2221 تماشاگر در استادیوم «اوله وال اشتادیون» از دیدار فینال دیدن به عمل آوردند. یك پیروزی (2ـ0) از آلمان مقابل ایتالیا و كسب چهارمین قهرمانی برای این تیم!