زمان مطالعه: 1 دقیقه
آشنایی با سیستم عامل مکینتاش

آشنایی با سیستم عامل مکینتاش

مک یا مکینتاش اولین کامپیوتر از خانواده کامپیوتر های شخصی است که در سال 1984 تولید شد. حدود 40 سال پیش!

آشنایی با سیستم عامل مک یا مکینتاش

اکثراً جز تحسین سیستم عامل مکینتاش و این‌که سیستم مخصوص طراحان گرافیک و انیمیشن است، چیزهای زیادی به‌گوشمان نخورده است. مروری بر این سیستم عامل مبتنی بر یونیکس که در آسمونی می‌تواند ما را بیشتر با آن آشنا کند.نخستین نسخه Mac OSX‌ (که مک‌ او‌ اس‌ تن تلفظ می‌شود)، در سال 1999 در دو نسخه سرور و دسکتاپ منتشر شد. از سال 2001 تا امسال، 18 نسخه دیگر از این سیستم عامل عرضه شده است که ابتدا نام‌گذاری آن‌ها بر مبنای گربه‌سانان بود، مثلا ‌"لئوپارد" اکتبر 2007 عرضه شد و "اسنو لئوپارد" یا لئوپارد برفی نیز آگوست 2009 ارائه شد.
نسخه های بعد به ترتیب مک لئون (شیر) ، مک مانتین لئون (شیر کوهی) ، مَوریکس ، یوزمیت ، کاپیتان ، سیرا ، و ... است. آخرین نسخه به نام مک Big Sur توسط شرکت اپل در ژوئن 2020 ارائه شد. همچنین، یک نسخه فرعی از یکی از این سیستم عامل ها، در سال 2007 برای ابزارهای اپل عرضه شد که از میان آن‌ها می‌توان به سیستم‌عامل آی‌ فون برای گوشی آی‌ فون، آی‌پاد تاچ و نگارشی بی‌نام برای تلویزیون اپل اشاره کرد.

1- نرم‌افزار مکینتاش

آشنایی با سیستم عامل مکینتاش
آشنایی با سیستم عامل مکینتاش

مک‌او‌اس و ‌Mac OSX‌ قابلیت تطبیق مستقیم ندارند، به‌این علت که توابع برنامه‌نویسی اوپن‌استپ با همکاری شرکت سان نوشته شده است و تطابقی با مک‌او‌اس ندارد. بدین جهت، طی توسعه نخستین نسخه ‌Mac OSX‌، امولاتوری برای این موضوع ایجاد شد. ‌‌Mac OSX‌ پشتیبانی نیرومندی از جاوا دارد، به عبارت دیگر، نرم‌افزارهایی که در زمان جاوا نوشته می‌شوند، تا حد امکان با سیستم اخت خواهند بود و با حفظ این امتیاز، قابلیت چند پلت‌فرمی را هم خواهند داشت.

2- سخت‌افزار مکینتاش

در ابتدای عرضه ‌Mac OSX‌، بستر سخت‌افزاری استاندارد برای این سیستم عامل، بر مبنای پردازنده‌های ‌PowerPC‌ نسل‌های ‌G‌3، ‌G4‌ و ‌G5‌ بود. نسخه‌های بعدی مک از سخت‌افزارهای قدیمی‌تر پشتیبانی نمی‌کردند.به‌عنوان مثال، پانتر از ‌G3‌ پشتیبانی نمی‌کرد و تایگر پشتیبانی ‌G4‌ را متوقف کرد. با عرضه لئوپارد در سال 2007، اپل پشتیبانی از پردازنده‌های ‌ G3‌ و ‌G4‌ را به‌طور کامل متوقف کرد.

ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «آشنایی با سیستم عامل مکینتاش» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید
: برای دریافت مشاوره درباره آشنایی با سیستم عامل مکینتاش فرم زیر را تکمیل کنید

هزینه مشاوره ۳۰ هزار تومان می باشد

پاسخ مشاوره شما ظرف 1 روز کاری در پنل شما درج می شود و پیامک دریافت می کنید


دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.