زمان مطالعه: 3 دقیقه
بیوگرافی مانی رهنما

بیوگرافی مانی رهنما

نام و نام خانوادگی : مانی رهنما متولد : 1350 سمت : خواننده پاپ زندگینامه آسمونی : مانی رهنما در تیر ماه 1350...

maani-rahnama(1)
maani-rahnama(1)

نام و نام خانوادگی : مانی رهنما

متولد : 1350

سمت : خواننده پاپ

maani-rahnama
maani-rahnama

زندگینامه

آسمونی : مانی رهنما در تیر ماه 1350 خورشیدی در محله نارمک تهران در یک خانواده 5 نفره به دنیا آند. او از اوان کودکی به صوت و آواز علاقه‌مند بود و از 14 سالگی با خرید یک پیانو، رسماً موسیقی را شروع نمود. تشویق اقوام او باعث شد که آواز را جدی گرفته تا اینکه در مهر ماه سال 1371 به نزد بابک بیات رفت و از همان جا کلید فعالیت هنری جدی خود را زد.

در طی 6 سال رابطه با بابک بیات، اصول خوانندگی را فرا گرفت و در این مقطع سبک صدای خود را نیز پیدا کرد که در سال 1376 و در فیلم "مرسدس" به کارگردانی مسعود کیمیایی این سبک را اجرا نمود. با شعری از ایرج جنتی عطایی با همان نام که البته هیچگاه هم روی فیلم نرفت و اجازه انتشار نگرفت.

آهنگ پرنده ساخته بابک بیات وی را در بازار موسیقی به معروفیت رساند .

در سال 1377 و در اولین جشنواره موسیقی پاپ، موفق به دریافت جایزه بهترین خواننده شد. در سال 1377 آلبوم "مرسدس" و در سال 1378 آلبوم "فصل پرواز" به آهنگسازی بابک بیات و اشعاری از مرحوم شهین حنانه و پیام پارسا را منتشر نمود که آهنگ پرنده از آهنگهای شناخته شده این مجموعه است. در سال 1379 در آلبوم "بغض" دو قطعه را اجرا کرد. آلبومی که به یاد واروژان بود و آهنگسازی تمام قطعاتش از داریوش تقی‌پور بود و حمید خندان، محمدرضا صادقی و قاسم افشار دیگر خواننده‌های این آلبوم بودند.

maani-rahnama(2)
maani-rahnama(2)

در سال 1380 آلبوم "آخرین غزل" به آهنگسازی داریوش تقی‌پور را منتشر ساخت؛ با اشعاری از مرحوم شهرام دانش، پیام پارسا، محمد آزرم و...

در سال 1382 آلبوم "تموم شد ترانه" به آهنگسازی بابک بیات را روانه بازار نمود با اشعاری از دوستش بابک صحرائی و... که در آن برای اولین بار سبک ترانس را با قطعه‌ای به نام تنهایم (قهر) و با موسیقی پسر عمویش بابک رهنما به جامعه معرفی کرد که بسیار مورد استقبال و از طرفی دیگر انتقاد طرفدارانش قرار گرفت. قطعات نازلی و قاب عکس با موسیقی بابک بیات و ترانه‌های بابک صحرایی از قطعات شناهته شده این آلبوم هستند و بابک بیات در چندین مصاحبه از این دو قطعه به عنوان بهترین ساخته‌هایش در بعد از انقلاب یاد کرد.

مانی رهنما در طی 15 سال گذشته به اجرای کنسرت قطعاتش در تهران، دیگر شهرستانها و خارج از کشور پرداخته است

مانی رهنما در سال 1389 آلبوم "کجا به خنده می‌رسیم؟" را منتشر کرد. آلبومی پیانویی، با آهنگسازی خودش و تنظیم و نوازندگی آندره آرزومانیان با ترانه‌هایی از بابک صحرایی که از جمله آهنگهای موفق این آلبوم می‌شود به یه پیانو یه گل سرخ، تحملم کن و کجا به خنده می‌رسیم کرد.

آلبوم کجا به خنده می‌رسیم به خاطر فضای خاصش و اینکه تمام آهنگهایش فقط با پیانو نوازندگی و اجرا شده‌اند یکی از آلبوم‌های خاص کارنامه هنری مانی رهنما بوده است. "کجا به خنده می‌رسیم" با صدای مانی رهنما و آلبوم "برف" با صدای فرهاد مهراد تنها آلبوم‌های پاپ ایرانی هستند که به صورت پیانویی به انتشار رسیده‌اند.

maani-rahnama(3)
maani-rahnama(3)

آلبوم "من و تو" دیگر آلبوم مانی رهنما است که در سال 1391 به انتشار رسید. این آلبوم به نسبت دیگر آلبوم‌های مانی رهنما از نظر موسیقی از فضایی مدرن تر برخوردار بوده و مانی رهنما در این آلبوم قطغاتی با موسیقی الکترونیک هم اجرا کرده است. این آلبوم دارای 8 قطعه است. آهنگساز تمام آهنگها مانی رهنما بوده و تمام تنظیم‌ها نیز از نیکان است و نیکان دو قطعه را نیز در این آلبوم آهنگسازی کرده است. 4 ترانه از این مجموعه سروده بابک صحرایی و دیگر ترانه‌ها از زهرا عاملی و ... است.

ترانه "فردا که شد" از آلبوم "من و تو" حاشیه‌هایی را برای مانی رهنما و ترانه سرای این قطعه بابک صحرایی به همراه داشته است. مدتی بعد از انتشار این آلبوم چندین سایت خبری از مخالفت برخی گروه‌های سیاسی با این قطعه خبر دادند و به اعتراض به آن پرداختند.بیت‌هایی از ترانه "فردا که شد" به قرار زیر است:

فردا که شد زندگی رو شکل خودت تجربه کن این بار تو به جای ما آزادی رو ترجمه کن

فردا که شد رویاهاتو درگیر با توفان نکن راهای رفته ما رو دوباره امتجان نکن

مانی رهنما از سال 1382 تا کنون به تدریس و پرورش هنرجویان مستعد و معرفی آنها در قالب آلبومهائی مثل "دهکده" با صدای کسری و "تعطیل عمومی" با صدای محسن وحیدی و شهای مظفری و مهدی فرجام و غیره پرداخته است. او در سال 1392 ترانه طلای روسیاه را برای حمایت از حسن روحانی بازخوانی کرد.

maani-rahnama(5)
maani-rahnama(5)

آلبوم‌ها

مرسدس 

فصل پرواز - 1378

امیر 

اعتراض 

آخرین غزل - 1380

بغض - 1379

تموم شد ترانه - 1382

دلواپس تو نیستم - 1385

کجا به خنده می‌رسیم؟ - 1389

من و تو - 1391

maani-rahnama(4)
maani-rahnama(4)

تک آهنگها

آهنگسازی برای دیگران

نظر خود را درباره «بیوگرافی مانی رهنما» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید
ارزیابی مهاجرت
: برای دریافت مشاوره درباره بیوگرافی مانی رهنما فرم زیر را تکمیل کنید

هزینه مشاوره ۳۰ هزار تومان می باشد

پاسخ مشاوره شما ظرف 1 روز کاری در پنل شما درج می شود و پیامک دریافت می کنید


دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.