زمان مطالعه: 5 دقیقه
دگرباشان جنسی

دگرباشان جنسی

دگرباشی جنسی به معنی میل جنسی به غیر جنس مخالف است. دگرباشان جنسی گروه‌های مختلفی دارند و دارای نمادهایی برای شناساندن خود به جامعه هستند.

اگر می خواهید بدانید که دگرباشان جنسی کیستند این بخش آسمونی را حتما مطالعه نمایید چرا که به معرفی کامل دگرباشان جنسی می پردازیم.

منظور از LGBTQ چیست؟

اصطلاحات لزبین، همجنس گرا، دوجنسه، ترنسجندر گروه های متمایز در فرهنگ همجنس گرایان را توصیف می کند. همجنسگرایی در ابتدا بیشتر برای مردان استفاده می شد. بنابراین، در تلاش برای توجه به مسائل زنان همجنسگرا، "لزبین" برای روابط میان آن ها استفاده می شود.

افرادی که دوجنس گرا یا ترنسجندر هستند، در گذشته از مطالعات تحقیقاتی و بهداشتی کنار گذاشته شده اند یا در آن ها کمتر حضور دارند. در حال حاضر گنجاندن این دو گروه به همراه همجنس گراها و لزبین ها استاندارد در نظر گرفته می شود.

دگرباشان جنسی کیستند؟

دگرباشان جنسی افرادی هستند که به زندگی کردن و بودن در کنار همجنسان خود و دیگر افراد به جز جنس مخالف خود تمایل دارند. این رابطه آن‌ها می‌تواند احساسی، عاطفی یا جنسی باشد. این افراد معمولا دارای نمادهای مشترکی برای خود هستند تا به وسیله آن از دیگر افراد جامعه متمایز گردند. علاوه بر این برخی از این افراد با عمل تغییر جنسیت این گرایش خود به جنس غیرمخالف را برای همیشه تثیبت می‌کنند.

قبل از هر چیز به تشریح واژه دگرباشی می‌پردازیم. دگرباش از دو بخش دگر و باش تشکیل شده‌ است. واژه دگر دگرگون یافته واژه دیگر و واژه باش از ریشه باشیدن به معنای بودن یا زیستن است و شامل افرادی است که گرایش جنسی و رفتار جنسی متفاوت از دگرجنس‌گرایی دارند که شامل همجنس‌گرایی مردانه، همجنس‌گرایی زنانه، دوجنس‌گرایی و تراجنسیتی است. این کلمه ترجمه‌ای از از واژه LGBT است که اختصاری از کلمات Gay ،Lesbian ،Bisexual و Transgender است. البته ممکن است ترجمه‌ای از واژه QUEER به معنای کسی که سلایق جنسی متفاوت دارد نیز باشد.

هم‌جنس‌گرایی مردانه

نوعی دیگر از روابط بین دگرباشان جنسی همجنس‌گرایی مردانه است که به رابطه عاطفی و احساسی و جنسی بین دو مرد گفته می‌شود. در زبان انگلیسی به چنین افرادی گی (Gay) همجنس‌گرایی مردانه گفته می‌شود. این اصطلاح از سال 1920 ترویج یافت و مصطلح شد.

در متون دینی به رابطه جنسی بین دو مرد لواط گفته می‌شود و از ان نهی شده است. در تورات در پیدایش از شهری به نام سدوم و در اسلام در قرآن از قومی به نام قوم لوط نام برده شده‌ است که توسط خداوند مورد عذاب قرار می‌گیرند. بعضی محققان همجنس‌گرایی را از لواط جدا می‌دانند.

همجنس‌گرایی زنانه

از دیگر دگرباشان جنسی و نقطه مقابل همچنس‌گرایی مردانه است و به رابطه جنسی و احساسی-جنسی بین دو زن گفته می‌شود و معادل آن در زبان انگلیسی واژه Lesbian است. در ایران و متون مذهبی از آن به عنوان مساحقه نام برده می‌شود.

دو جنس‌ گرایی

به فردی اطلاق می‌شود که رابطه جنسی و احساسی با همجنس یا جنس مخالف دارد و لزوماً شدت گرایش به دو جنس یکسان نیست. این اصطلاح معادلی برای واژه Bisexual است که از قرن 19 وارد شده است.

ترا جنسیتی یا ترنس

تراجنسیتی یعنی یک فرد که خود را به صورت زن، مرد، دوجنسه، یا بی‌جنسیت ببیند ولی دیگران فرد را از لحاظ ظاهری یا ژنتیکی به صورت دیگر ببینند. تراجنسیتی یک گرایش جنسی نیست. یک تراجنسیتی به عنوان یک فرد می‌تواند یک دگرجنس‌گرا، همجنس‌گرا، دوجنس‌گرا، همه جنس‌گرا، چندجنس‌گرا، یا بی‌جنس‌گرا باشد. تراجنسیتی معادلی برای اصطلاح transgender می‌باشد. این افراد که روح خود را در قالب دیگری می‌بینند در بعضی مواقع دست به عمل تغییر جنسیت می‌زنند.

نمادشناسی دگرباشی جنسی

دگرباشان جنسی معمولا از گروه‌هایی تشکیل شده‌اند که هر کدام از نمادی مشترک برای شناساندن خود به اطرافیان و جامعه استفاده می‌کنند. در زیر برخی از این نمادها را ذکر کرده‌ایم:

یکی از قدیمی‌ترین نمادهای دگرباشان جنسی است که در خلال جنگ جهانی دوم توسط نیروهای نازی برای زندانیان همجنس‌گرا در بازداشتگاه استفاده می‌شد و این افراد ملزم به استفاده از این نشان بر روی لباس‌های خود بودند.

مثلث صورتی

حدود پانزده هزار از دگرباشان جنسی در بازداشتگاه‌های نازی به قتل رسیدند. به همین دلیل نماد مثلث صورتی توسط همجنس‌گرایان استفاده می‌شود تا هم خود را به جامعه معرفی کنند و هم یادبودی برای همجنس‌گرایان به قتل رسیده توسط نیروهای نازی باشد.

مثلث صورتی در جریان جنگ جهانی دوم از نمادهای دگرباشان جنسی
مثلث صورتی در جریان جنگ جهانی دوم از نمادهای دگرباشان جنسی

 

از سوی دیگر زنانی بودند که به جرم همجنس‌گرایی، خودفروشی یا فمینیست تحت عنوان "رفتار غیر اجتماعی” دستگیر و کشته می‌شدند. زنان همجنس‌گرا مشابه مردان همجنس‌گرا، مثلث مشکی را به عنوان یادبود و شناساندن خود به جامعه انتخاب کردند.

همچنین نازی‌ها برای مشخص کردن یهودیان همجنس‌گرا و دگرباشان جنسی یهودی از نماد ستاره داوود با رنگ‌های زرد و صورتی استفاده می‌کردند.

تبر دوتیغه

تبر دوتیغه
تبر دوتیغه

 

تبر دوتیغه نمادی بود که در گذشته‌های دور برای مردم مینوسی استفاده می‌شد و همچنین نمادی است برای زنانی که احساس قدرت و ریاست می‌کنند (گاهی نیز نمادی برای گرایش به رییس خانواده شدن برای زنان است). در اواخر سال 1970 این نماد توسط دگرباشان جنسی از نوع همجنس‌گرایان زن به صورت خالکوبی بر روی قسمت داخلی مچ دست استفاده می‌شد.

لاندا

لاندا
لاندا

حرف یونانی لاندا سال 1970 توسط ائتلاف همجنس‌گرایان فعال نیویورک به عنوان نماد برگزیده شد. در دسامبر 1974 لاندا به عنوان نماد بین‌المللی میان دگرباشان جنسی بخصوص همجنسگرایان زن و مرد در همایش حقوق همجنس‌گرایان در اسکاتلند انتخاب شد. سازمان‌های حمایتی همجنسگرایان به نام lambda legal و Lambda Literary Award نیز نام خود را با اقتباس از این نماد گرفته‌اند.

پرچم رنگین‌کمانی

پرچم رنگین‌کمانی پرچمی است شامل چند رنگ که به صورت افقی در کنار هم قرار گرفته‌اند که برگرفته از رنگ‌های رنگین‌کمان است. رنگ‌های اصلی رنگین‌کمان با رنگ‌های این پرچم تفاوت دارد اما طراحی‌های بسیاری در سراسر دنیا این رنگ‌ها را به ترتیب در پرچم قرار می‌دهند که شامل قرمز، نارنجی، زرد، سبز، آبی، نیلی و بنفش است. در بعضی از پرچم‌ها نیز به جای نیلی از آبی دریایی استفاده می‌شود. استفاده از پرچم رنگین‌کمانی سابقه و قدمت زیادی در فرهنگ‌های مختلف دارد. گاهی به عنوان نمادی برای تنوع و گاهی امید و آرزو.

بر‌خلاف تصور عموم که پرچم رنگین‌کمانی را تنها برای دگرباشان جنسی می‌دانند پرچم رنگین‌کمان امروزه به عنوان نمادهای مختلفی در جهان شناخته می‌شود مانند پرچم غرور، افتخار همجنس‌گرایان، یا به عنوان نماد پرچم صلح در ایتالیا یا اتحادیه بین‌المللی تعاون. انجمن‌های بودایی هندی، مهربابا و برخی انجمن‌های یهودی و انجمن چای وو وو "Wu-Wo Tea” و گروه‌های دیگر از حالت‌های مختلف همین رنگ‌ها استفاده می‌کنند.

مشهورترین استفاده پرچم رنگین‌کمانی که گاهی اوقات پرچم آزادی نامیده می‌شود نماد دگرباشان است. این پرچم توسط Gilbert Baker و در سال 1978 طراحی شد. رنگ‌های متنوع در این پرچم نمادی برای تنوع گروه‌ها در دگرباشان جنسی است و این پرچم به شکل‌های مختلفی مانند پرچم، بنر، لباس یا زینت‌آلات در رژه غرور دگرباشان در کشور های مختلف استفاده می‌شود.

در بیست و پنجمین یادبود کشته شدگان Stonewall riots که در سال 1994 در نیویورک برگزار شد، یک پرچم 1600 متری ساخته شد و در راهپیمایی استفاده شد. رنگ‌های پرچم اولیه هشت رنگ بود که در سال 1979 رنگ‌های صورتی و فیروزه‌ای از آن حذف شد و شامل 6 رنگ شد که همیشه با رنگ قرمز در بالا یا چپ شروع می‌شود.

هرکدام از رنگ‌ها معنای خاص خود را دارد که به ترتیب عبارتند از:

  • صورتی تیره: جنسیت، تمایلات جنسی
  • قرمز: زندگی
  • نارنجی: شفا
  • زرد: خورشید
  • سبز: طبیعت
  • آبی: هنر
  • نیلی: هارمونی (هماهنگی، توازن و …)
  • بنفش: روح، روحیه و جرأت

این در حالیست که دولت انگلیس، چند ماه پیش، پرچم رنگین‌کمانی را بر فراز یکی از وزارتخانه‌هایش برافراشت. نیک کلگ معاون نخست وزیر انگلیس درخواست کرده بود این پرچم روی «وایت هال» نصب شود. وزرا برخلاف مخالفت برخی محافظه کاران و شخصیت‌های مذهبی درخواست کرده بودند ازدواج همجنس گرایان در ولز و انگلیس تا سال 2015 قانونی شود. کلگ پا را از درخواست وزرا فراتر نهاده و گفته بود مکان‌های مذهبی از جلمه کلیسا باید بتوانند میزبانی مراسمات دگرباشان جنسی مثل ازدواج همجنس‌ گرایان را به عهده بگیرند.

نظر خود را درباره «دگرباشان جنسی» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید
ارزیابی مهاجرت
: برای دریافت مشاوره درباره دگرباشان جنسی فرم زیر را تکمیل کنید

هزینه مشاوره ۳۰ هزار تومان می باشد

پاسخ مشاوره شما ظرف 1 روز کاری در پنل شما درج می شود و پیامک دریافت می کنید


دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.