زمان مطالعه: 2 دقیقه
بررسی مشکلات یادگیری درکودکان

بررسی مشکلات یادگیری درکودکان

  داشتن مشکل در یادگیری به این معنا نیست که شما نمی‌توانید چیزی را یاد بگیرید؛ بلکه نیاز به کمک بیشترو...

 

داشتن مشکل در یادگیری به این معنا نیست که شما نمی‌توانید چیزی را یاد بگیرید؛ بلکه نیاز به کمک بیشترو تلاش و کوشش دارید. اگر جزء آن دسته از افرادی هستید که در یادگیری مشکل دارند (دیس‌لکسیا و دیس‌کلکیولیا)، خصوصاً در یادگیری ریاضیات، معنایش آن نیست که فرد کودن یا کندذهنی هستید. مشکلات یادگیری و عدم توانایی لازم برای این امر، به فرآیند اطلاعات بستگی دارد. یادگیری افراد متفاوت است. برخی از افراد می‌دانند که چگونه این کار را انجام دهند. اطرافیان (بزرگ‌ترها و معلمان) نیز می‌توانند به دانش‌آموز کمک کنند و از متخصص آموزش کمک بگیرند تا پی به مشکل یادگیری او ببرند.

 

عدم توانایی در یادگیری چیست؟
عدم توانایی در یادگیری واگیردار نیست، اما می‌تواند ژنتیکی باشد و مثل سایر خصوصیاتی که از اجداد خود به ارث می‌بریم، این ویژگی را ارث برده باشیم! معمولاً افرادی که در یادگیری مشکل دارند، این مسأله را در میان سایر اعضای خانواده خود نیز می‌بینند (البته معمولاً برخی از افراد یک خانواده آن را ارث می‌برند).

 

دیس‌لکسیا: عدم توانایی لازم برای یادگیری است؛ یعنی کودک به هنگام خواندن و نوشتن دچار مشکل فراوان می‌شود. کودکانی که در ریاضیات مشکل دارند، دیس‌کلکیولیا و کودکانی که در نوشتن حروف مشکل دارند و شکل حروف را یاد نمی‌گیرند، دیس‌گرفیا دارند. خواندن، نوشتن حروف و یادگیری ریاضیات معمولاً در ابتدا برای کودک مشکل است؛ اما اگر به مرور زمان هیچ پیشرفتی نکند، می‌توان گفت که مشکل یادگیری دارد. کم‌توجهی و بیش‌فعالی را معمولاً زمینه‌ساز مشکل یادگیری می‌دانند؛ در حالی که این گونه نیست؛ زیرا کودکان بیش‌فعال و کم‌توجه می‌توانند بدون هیچ کمک خاصی مثل سایر همکلاسی‌های خود یاد بگیرند و فقط مثل دیگران نمی‌توانند آرام یک جا بنشینند. با این وجود، متخصصان بر این باورند که کودکان بیش‌فعال بیشتر در معرض مشکل یادگیری هستند.

 

چطور متوجه شویم که مشکل یادگیری داریم؟
مطمئناً پی بردن به این مسأله برای دانش‌آموز مشکل است؛ اما باید راجع به آن با پدر و مادر و معلمش حرف بزند. او نباید از این موضوع خجالت بکشد. ممکن است یک پاراگراف را بارها بخواند، ولی نتواند آن را حفظ کند یا اینکه همکلاسی‌هایش سر کلاس مطالب را یاد بگیرند، ولی او احساس گیجی کند.

 

دانش‌آموزانی که در یادگیری مشکل دارند، احتمالاً به سوالات زیر پاسخ مثبت می‌دهند:
‌ آیا مرتباً در مدرسه دچار مشکل می‌شوید؟ ‌ آیا فکر می‌کنید باید خیلی بهتر از اینها باشید و عملکرد ضعیفی دارید؟ ‌ آیا خواندن برای‌تان بسیار دشوار است؟ ‌ آیا ذهن‌تان مشغول چیزی است و در آن واحد چیز دیگری می‌نویسید؟ ‌ آیا نوشتن برای شما سخت است و در این کار کُند هستید؟ ‌ آیا در تلفظ کلمات دچار مشکل می‌شوید و یا وقتی که می‌نویسید، زیاد اشتباه می‌کنید؟  آیا در یادگیری ریاضیات مشکل دارید؟ ‌ آیا سازماندهی یادداشت‌های‌تان برای شما دشوار است؟

 

اگر پاسخ به برخی از این سؤالات مثبت است، بهتر است از یک متخصص یا روانشناس کمک بگیرید. با گرفتن برخی تست‌ها مشخص می‌شود که آیا مشکل یادگیری دارید یا خیر. ممکن است لازم باشد در کلاس‌های مخصوص شرکت کنید. اغلب دانش‌آموزان از این مشکل خجالت می‌کشند؛ اما با کمی تلاش می‌تواند برطرف شود. به هیچ وجه نباید در این باره نگران و از مدرسه گریزان شد. آنها نیز می‌توانند با شیوه‌های جدیدتر، مثل دیگران همه چیز را یاد بگیرند. ممکن است روانشناسان و متخصصان از یک برنامه آموزشی استفاده کنند. آنها با آموزش مهارت‌های سازماندهی کردن به فرد کمک می‌کنند؛ زیرا عدم سازماندهی ذهن باعث ایجاد این مشکل می‌شود، احتمالاً زمانی که متوجه شدید مشکل یادگیری دارید، خیلی غمگین شدید و فکر کردید که با دیگران فرق دارید؛ اما حقیقت این است که مشکل یادگیری در بسیاری از افراد وجود دارد. باید مهارت‌های جدید خود را تمرین کنید. شاید لازم باشد زمان زیادی را به این کار اختصاص دهید؛ اما نباید ناامید شوید. آنقدر مبارزه کنید تا بتوانید از عهده انجام آن برآیید. به زودی از نتایج تلاش خود و از حضور در مدرسه لذت بیشتری خواهید برد.

نظر خود را درباره «بررسی مشکلات یادگیری درکودکان» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید
ارزیابی مهاجرت
: برای دریافت مشاوره درباره بررسی مشکلات یادگیری درکودکان فرم زیر را تکمیل کنید

هزینه مشاوره ۳۰ هزار تومان می باشد

پاسخ مشاوره شما ظرف 1 روز کاری در پنل شما درج می شود و پیامک دریافت می کنید


دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.