
آرامستان های استان البرز
بهشت سکینه و امامزاده طاهر آرامستان های استان البرز هستند. آسمونی در این بخش به معرفی سازمان مدیریت آرامستان های شهرداری کرج و همچنین معرفی آرامستان های استان البرز می پردازد.
آشنایی با سازمان مدیریت آرامستانهای شهرداری کرج
سازمان مدیریت آرامستانهای شهرداری کرج یکی از سازمانهای خدماتی می باشد که در سال 1354 بعنوان گورستان توسط فرمانداری و جنگلداری وقت طی صورتجلسه ای در مورخ 1354/11/20 تحویل شهرداری کرج گردیده است و بعنوان یکی از گورستانهای شهر مورد استفاده قرار گرفت و در دیماه سال 1355 از گورستان شهرداری کرج به بهشت سکینه(س) تغییر نام یافت تا سال 1370 توسط شهرداری و هیئت امناء اداره می شد و در همین سال بعنوان سازمان بهشت سکینه (س) تأسیس گردید و در مورخ 1373/1/4 اساسنامه مورد تصویب وزارت کشور قرار گرفت.

اهداف سازمان مدیریت آرامستانهای شهرداری کرج
- برنامه ریزی و تعیین خط مشی در امور مربوط به آرامستانهای شهر.
- ایجاد و توسعه یا نظارت بر احداث و توسعه آرامستانهای مورد نیاز با هماهنگی سازمانهای ذیربط.
- بهره برداری یا نظارت بر طرز استفاده از آرامستانهای احداث شده و انتظام امور آرامستانهای واقع در شهر.
- انجام ترتیبات لازم جهت حمل ، تغسیل ، تکفین ، تدفین و انجام مراسم و تشریفات مذهبی اموات مسلمین.
آرامستان های استان البرز
بهشت سکینه یکی از آرامستان های استان البرز بهشت سکینه نام گورستان اصلی شهرستان کرج و بزرگترین گورستان استان البرز است. زمین این گورستان در سال 1354 توسط فرمانداری و جنگلداری وقت طی صورتجلسهای در 20 بهمن 1354 تحویل شهرداری کرج گردید و استفاده رسمی از آن بهعنوان گورستان شهرداری کرج شهر آغاز شد. آسمونی : نام این گورستان در دیماه سال 1355 از «گورستان شهرداری کرج» به «بهشت سکینه (س)» تغییر یافت. بهشت سکینه سالها توسط شهرداری و هیئت امنا اداره میشد، تا اینکه در سال 1370 سازمانی با نام «سازمان بهشت سکینه» تأسیس گردید و اساسنامه آن در تاریخ 4 فروردین 1373 مورد تصویب وزارت کشور قرار گرفت.
مشاهیر مدفون در بهشت سکینه
از مشاهیر مدفون در بهشت سکینه میتوان به نامهای زیر اشاره کرد:
- علیاشرف درویشیان
- محمد زهری
- محسن پزشکپور
- بهروز ثروتیان
- سید ابوالفضل زنجانی
- معصومه سیحون
- داریوش صفوت
- ایرج قادری
- سیما حاجیخانی (نگار)
- محسن امیراصلانی
- رحیم معینی کرمانشاهی
- نامی پتگر
امامزاده طاهر یکی از آرامستان های استان البرز
آسمونی : امامزاده طاهر از بناهای شاخص مذهبی در شهر کرج استان البرز است. این بنا متعلق به دوره صفویه بوده و از زیارتگاههای مشهور این شهر محسوب میشود. نام این امامزاده حسین اکبر و سلسله انساب ایشان حسین اکبر بن علی بن الحسین بن علی بن ابیطالب است. مساحت اراضی این امامزاده بالغ بر شش هکتار است که در آن ساختمان حرم، صحن، پارک و فضای سبز، پارک کودک، پارکینگ خودرو، قبرستان و وضوخانه و بلوار شمالی با آبنمایی زیبا احداث شده است. ساختمان قدیم بقعه به علت فرسودگی بنا و انفکاک دیوارها در سال 1374 تخریب و ساختمان جدید با طرحی زیبا و در مساحت 1400 متر مربع بنا گردیده که دارای یک گنبد خانه، دو شبستان زنانه و مردانه، دو رواق شمالی و جنوبی، دو گلدسته و یک ایوان الحاقی زیبا است. ضریح جدید در سال 1379 که به شکل سنتی ساخته شده نصب گردید. پارک و فضای بازی کودکان به مساحت شش هزار متر مربع در ضلع جنوبی حرم نمایی زیبا به آن بقعه بخشیده است. بنای امامزاده گنبد بلند و زیبایی دارد که مربوط به صحن و سرای آن است. امامزاده طاهر در محوطه بسیار وسیعی واقع شده و گورستان مجاور آن سرای ابدی جمع زیادی از اهالی موسیقی، و نویسندگان و شاعران و افراد مهم و برجستهای است که کمتر کسی است که نام این هنرمندان را نشنیده باشد. آسمونی : نعمت الله آزموده معروف به آغاسی از خوانندگان موسیقی کوچه بازاری بود و جزو خوانندگان لالهزاری به شمار میآمد.
- بابک معصومی، کاپیتان و بازیکن تیم ملی فوتسال
- جعفر بدیعی، روزنامهنگار ایرانی و از بنیانگذاران مجله کیهان بچهها
- غلامحسین بنان، خوانندهی ایرانی، عضو شورای موسیقی رادیو، استاد آواز هنرستان موسیقی تهران و بنیانگذار انجمن موسیقی ایران.
- شاپور جفرودی، هنرمند، شاعر، ترانه سرا، آهنگساز، بازیگر تئاتر و خواننده موسیقی محلی گیلان
- غلامحسین بیگدلی، استاد، ادیب، شاعر، خوشنویس و پژوهشگر معاصر
- حبیب الله بدیعی، موسیقی دان و نوازنده ویلن
- مرتضی حنانه، موسیقیدان و آهنگ ساز
- عصمت باقرپور پنبه زن بابلی با نام هنری دلکش، خواننده
- احمد شاملو، متخلص به الف. بامداد یا الف. صبح، شاعر، نویسنده، روزنامهنگار، پژوهشگر، مترجم، فرهنگ نویس ایرانی، از بنیانگذاران و دبیران کانون نویسندگان ایران در پیش و پس از انقلاب.
- تقی ظُهوری، بازیگر ایرانی
- حمد عبادی، از استادان موسیقی ایرانی و نوازنده سه تار و فرزند میرزا عبدالله فراهانی
- فاطمه (غزاله) علیزاده، نویسنده رمان معروف «خانه ادریسیها»
- صفر قهرمانیان یا صفر قهرمانی معروف به صفرخان، قدیمیترین زندانیان سیاسی
- حسین قوامی، فاخته، از اولین خوانندگان دوره جدید موسیقی سنتی ایرانی، خالق تصنیف دلانگیز «تو ای پری کجایی»
- محمود مشرف آزاد تهرانی، م. آزاد، شاعر معاصر
- احمد اعطا با نام ادبی احمد محمود، نویسنده معاصر که رمان «همسایهها»ی او در زمره آثار برجسته ادبیات معاصر ایران شمرده میشود.
- هوشنگ گلشیری، نویسنده معاصر ایرانی و سردبیر مجله کارنامه که بعد از صادق هدایت، تأثیرگذارترین داستاننویس ایرانی و معروفترین آثرش رمان کوتاه شازده احتجاب است.
- محمد مختاری، شاعر و نویسنده
- حسن گل نراقی، خواننده تصنیف زیبای « مرا ببوس»
- جلال ذوالفنون، موسیقیدان و نوازنده ایرانی سه تار
- حسن کامکار، موسیقیدان، نوازنده ویولن و بنیانگذار گروه موسیقی کامکارها
- مازیار با نام اصلی عبدالرضا کیانینژاد، خواننده پاپ ایرانی
- پوران هنرمند و خواننده زن ایرانی
- و بسیاری از هنرمندان دیگر در این گورستان آرام یافتهاند.