زمان مطالعه: 5 دقیقه
آشنایی با سازمان فناوری اطلاعات ایران

آشنایی با سازمان فناوری اطلاعات ایران

سازمان فناوری اطلاعات ایران در یک نگاه سازمان فناوری اطلاعات ایران با توجه به نیاز روز افزون کشور به...
سازمان فناوری اطلاعات ایران در یک نگاه

سازمان فناوری اطلاعات ایران با توجه به نیاز روز افزون کشور به برقراری و توسعه شبکه های رایانه ای و ارتباط آنها به یکدیگر و در نهایت اتصال به شبکه های جهانی و با هدف ایجاد زیرساختهای ارتباطی لازم برای تحقق چنین امری و نیز امکان دسترسی به منابع اطلاعاتی، خدماتی، و برنامه های کاربردی داخلی و خارجی تحت عنوان"اموردیتا"از سال1370 به عنوان یکی از قسمتهای زیرمجموعه وزارت پست و تلگراف و تلفن آغاز به کار کرد.

هم زمان با تغییر نام وزارت پست و تلگراف و تلفن به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در سال1382 ، تغییراتی در سطح شرکتهای تابعه رخ داد. در این رابطه امور ارتباطات دیتا ضمن تغییر هویت در تابستان 1383 به" شرکت ارتباطات داده ها " تغییر نام یافت و در تابستان1384 با توجه به توسعه اهداف وماموریتهای شرکت ، نام آن به"شرکت فناوری اطلاعات " تغییر نمود. در سال 1387 در راستای اجرای اصل44 قانون اساسی ، این شرکت ضمن تفکیک از شرکت مخابرات ایران ، نام " شرکت فناوری اطلاعات ایران " برآن نهاده و از مهر ماه1389به منظور انتزاع فعالیتهای حاکمیتی و سیاست گذاری از شرکتهای دولتی، شرکت فناوری اطلاعات ایران به دلیل وظایف حاکمینی مطرح در اساس نامه خود، از شکل شرکت دولتی به موسسه دولتی تغییر ماهیت داد و عنوان آن به سازمان فناوری اطلاعات ایران اصلاح گردید و بدین ترتیب اولین نهاد حاکمیتی فناوری اطلاعات در ایران متولد شد.

ماموریت

سازمان فناوری اطلاعات ایران نهادی است دولتی وابسته به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات که با ایجاد و بکارگیری سازوکارهای لازم، حوزه ی فناوری اطلاعات کشور از بخش های دولتی، عمومی و خصوصی را از طریق اعمال سیاست ها، مقررات، استاندارد ها و ... بر پایه مصاح، منافع و امنیت ملی و عمومی، سازماندهی، هدایت و راهبری و کنترل می نماید و به نمایندگی از دولت جمهوری اسلامی ایران منافع و مصالح ملی و سیاست های ابلاغی در حوزه فناوری اطلاعات را از طریق نهادها و مجامع بین المللی ذیربط پیگیری می نماید. ماموریت این سازمان عبارت است از : هدف گذاری، هدایت، نظارت راهبردی، ساماندهی و توسعه امن، ایمن و پایدار فناوری اطلاعات کشور در راستای تامین منافع، مصالح، امنیت ملی، رفاه عمومی و توسعه همه جانبه و پایدارکشور.

 

اطلاعات بیشتر در مورد سازمان فناوری اطلاعات

مرکز "اموردیتا" در طول نزدیک به سه سال فعالیت و با تکیه بر تجربیات سالیان دراز در امور مخابراتی و با استفاده از تمامی امکانات فنی موجود کشور موفق به راه اندازی فاز اول شبکه PUBLIC DATA NETWORK کشور تحت نام IranPac با پروتکل X.25 شد.

این پروتکل قراردادی بین المللی برای شبکه های ارتباطی دیتا در سطح جهان می باشد. فاز اول برنامه سوم توسعه شبکه دیتا که شامل ایجاد یک زیر ساخت قدرتمند شبکه دیتا است ، از سال 79 آغاز گردید . در این فاز ، 420 مرکز مخابراتی در 185 شهر بزرگ کشور تحت پوشش کامل شبکه ملی دیتا قرار خواهد گرفت و امکان ارائه سرویسهای پر سرعت دیتا و اینترنت به ISP ها بوجود می آید . شبکه ملی دیتا علاوه بر توزیع پرظرفیت اینترنت بین الملل در سطح کشور برای ISP ها و مشترکین عمده ، امکان ایجاد ارتباط مستقیم سایتهای داخلی اینترنت را از مسیرهای داخلی کشور (بدون ارسال ترافیک داخلی به خارج) فراهم می آورد . از جمله دیگر وظایف اصلی شبکه ملی دیتا امکان ایجاد شبکه خصوصی درون سازمانی (VPN) برای سازمانها ، مؤسسات و شرکتهای بزرگ ( Enterprise‌) می باشد . این شبکه‌های خصوصی می تواند به صورت ارتباطات leased بدون پروتکل و یا با پروتکل های لایه 2 و 3 ( مانند Frame RelayوIP ) از طریق شبکه ملی دیتا ایجاد گردد . ارتباط بین شهرهای بزرگ با سرعت 155 MBPS و MBPS 42 برقرار می شود و سرعت ارتباطات مراکز داخل شهرهای بزرگ مانند تهران ، تبریز ، اصفهان و مشهد از طریق فیبرنوری و با استفاده از فن آوری DWDM و باسرعت n*2.5Gbps می باشد . ارتباطات بین الملل دیتا شامل 8 گذرگاه 34/45MBPS و 2 گذرگاه 155MBPS خواهد بود .

سال 79 در واقع سال تدارک و آمادگی برای گذر به دوره جدید شبکه های متکی بر دیتا بود و عملیات اجرائی از سال 80 آغاز گردید . در این زمینه ، علاوه بر به کارگیری کلیه تجهیزات و خطوط انتقال موجود ، مناقصات متعددی برای تأمین تجهیزات مربوط به لایه های مختلف شبکه برگزار شد . از جمله این مناقصه ها می توان مناقصه های مربوط به جمعاً حدود 120 پورت تجهیزات دسترسی نوع DSL ،روترهای بخش هسته مرکزی شبکه(core) با سرعت 60-40 ، تجهیزات شبکه پرسرعت (Metropolition Area Network ) با فن آوری DWDM و سرعت حداکثر 32*2.5Gps و تجهیزات Voic Over IP را نام برد . تا زمان نصب و راه اندازی تجهیزات فوق ، حداکثر بهره برداری از امکانات قبلی نیز انجام شده است که از جمله می توان به نصب و راه اندازی روترهای Edge شبکه در 34 مرکز استان ، 760 پورت IP سرعت بالا برای ISP ها و مشترکین عمده اینترنت و ارائه اینترنت و ارائه اینترنت به 118ISP در کشور در سال 80 اشاره کرد .

ارتباطات بین الملل اینترنت نیز در سال 80 رشد قابل توجه داشته و از 44MBS به 87MBS رسیده است و همچنان به رشد سریع نمایی خود ادامه می دهد . این موارد مربوط به فاز اول طرح می‌‌باشد . فاز دوم شامل جهش بلندتری در حوزه شرکت فناوری اطلاعات بوده است و رشد 400 درصدی را نسبت به فاز اول خواهد داشت و باعنایت به رشد سریع تکنولوژی شبکه مطالعات امکان سنجی ، و ارائه طرحهای مورد نیاز فاز دوم که همگی در سال 80 انجام شد ، عملیات اجرائی فاز دوم از سال 81 آغاز خواهد گردید ؛ بدین ترتیب سال 80 برای دیتای کشور سالی پر کار و پر محصول تلقی می گردد .

همزمان با تغییر نام وزارت پست و تلگراف و تلفن به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در سال 1382، تغییراتی در سطح شرکت‌های تابعه رخ داد. در این رابطه امور ارتباطات دیتا ضمن تغییر هویت در تابستان 83 به «شرکت ارتباطات داده‌ها» تغییر نام یافت. در تابستان 1384 با توجه به توسعه اهداف و ماموریت های شرکت، نام آن به «شرکت فناوری اطلاعات» تغییر یافت . در سال 1387 در راستای اجرای اصل 44 قانون اساسی، این شرکت ضمن تفکیک از شرکت مخابرات ایران، کلیه امور اجرایی خود را به شرکت های مخابرات ایران و زیر ساخت انتقال داد و نام آن به «شرکت فناوری اطلاعات ایران» تغییر یافت و پس از تصویب اساسنامه جدید آن در اواخر سال 1387، در حال حاضر به عنوان یک نهاد حاکمیتی در زیرمجموعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به فعالیت خود ادامه می دهد. سازمان فناوری اطلاعات ایران یکی دیگر از مشتریان پورتال سامان است. هم اکنون پروژه پورتال مرکز امداد و هماهنگی رایانه ای کشور به عنوان پورتال ملی امنیت فضای سایبر کشور به کارفرمایی شرکت فناوری اطلاعات ایران و بر پایه نرم افزار پورتال سامان در حال اجرا است.
ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «آشنایی با سازمان فناوری اطلاعات ایران» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید
: برای دریافت مشاوره درباره آشنایی با سازمان فناوری اطلاعات ایران فرم زیر را تکمیل کنید

هزینه مشاوره ۳۰ هزار تومان می باشد

پاسخ مشاوره شما ظرف 1 روز کاری در پنل شما درج می شود و پیامک دریافت می کنید


دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.