
بانک اطلاعات ISI در ثبت مقاله چیست
بعضی ها برای کسب درجات علمی در دانشگاه ها، برخی برای ارزشیابی مدارک تحصیلی و برخی دیگر برای جذب شدن در هیئت های علمی یا برای ادامه تحصیل در دانشگاه های داخلی یا خارجی نیاز به چاپ و ثبت مقاله خود در یکی از مجلات نمایه شده در ISI دارند. آسمونی در این بخش به معرفی کامل موسسه اطلاعات علمی آی اس آی می پردازد. با ما همراه شوید.

ثبت مقاله
مؤسسهٔ اطلاعات علمی یا ISI (به انگلیسی: Institute for Scientific Information) مؤسسهای با تمرکز بر علمسنجی و انتشارات علمی است که در سال 1960 توسط یوجین گارفیلد تأسیس شد. این مؤسسه توسط مؤسسهٔ علمی تامسون در سال 1992 خریداری و بهعنوان Thomson ISI شناخته شد و اکنون نیز با نام Thomson Scientific شناخته میشود. مؤسسه اطلاعات علمی بخشی از شرکت Thomson Reuters است.
مؤسسهٔ ISI خدمات مربوط به پایگاههای دادهٔ فهرست کتابها و مقالات را ارائه میدهد. بهطور اختصاصی این خدمات نمایهسازی نقلقولها و تحلیل آنها است که توسط خود گارفیلد پایهگذاری شدهاست. این خدمات شامل نگهداری دادههای نقلقولهای مقالات هزاران نشریهٔ دانشگاهی است. این خدمات از طریق سرویس پایگاه دادهٔ ISI's Web of Knowledge در دسترس است. این پایگاه داده به پژوهشگران این امکان را میدهد که بدانند کدام مقالهها بیشتر مورد ارجاع قرار گرفته و چه مقالاتی از این مقاله مطلبی را نقلقول کردهاند.

آیاِسآی، سالانه گزارشی را تحت عنوان گزارش استنادی مجلات علمی که با سرواژه جِیسیآر (به انگلیسی: Journal Citation Reports) معروف است ارائه میکند که در آن، مجلات نمایهشده در بانک اطلاعاتی خود را بر اساس شاخصی با عنوان ضریب تاثیرگذاری رتبهبندی میکند. در حال حاضر ضریب تاثیرگذاری یکی از شاخصهای اصلی برای اعتبار علمی مجلات علمی محسوب میشود.
بررسی اعتبار مجلات ISI
مرجع رسمی بررسی اعتبار مجلات، وبگاه تامسون رویترز است. با داشتن یکی از اطلاعات زیر میتوان اعتبار مجلات را بررسی نمود:
- نام کامل مجله
- شاپا
در صورتی که مجله مورد نظر در سایت تامسون رویترز نمایه شده باشد، جزئیات آن قابل مشاهده خواهد بود

چاپ مقالات ISI در ایران
در ایران حاصل تمامی تحقیقات باید به صورت مقاله چاپ شود. زیرا تنها ملاک ارزشیابی تحقیقات انجام شده مقالهٔ مستخرج از تحقیق است. حتی ملاک ارزشیابی خود مقاله هم نیست بلکه مجلهای است که آن را چاپ میکند. تحقیقی ارزشمند است که مقاله مستخرج از آن در مجلهای ISI چاپ شود. در ایران بالاترین امتیاز به پژوهشگری تعلق میگیرید که بتواند مقاله خود را در مجله ISI چاپ نماید. طبق بخش نامه وزارت علوم نتیجه فعالیتهای پژوهشی که به صورت مقالههای علمی چاپ میشوند بر اساس WOS (یا JCR) بودن یا ISI Listed بودن یا ISC بودن دارای امتیازات جداگانه هستند. به عنوان مثال اگر هزینه طرح پژوهشی از 5 میلیون تومان بیشتر شود، مجری طرح باید دو مقاله مستخرج از طرح را در یک مجله WOS (یا JCR) چاپ نماید. اگر از 10 میلیون تومان بیشتر شد 3 مقاله و اگر موفق به چاپ مقاله نشد جریمه میشود.
بهترین راه مراجعه به سایت هایی نظیر تامسون است. زیرا همچنان که گفته شد هم تعداد مجلات زیاد است و هم ISI محسوب شدن یک مجله ممکن است همیشگی نباشد.هر نشریه با هر امتیاز علمی در کشور چاپ شود اگر ضریب تأثیرش صفر باشد، در این پایگاه قرار نمی گیرد. متأسفانه، در حال حاضر تمامی نشریات ایرانی دارای ضریب تأثیر صفر بوده و جایی در این پایگاه ندارند.
معیار اصلی ورود مجلات به نمایه های سه گانه ISI چیست؟
بر اساس قانون تجمع گارفیلد متون هسته برای تمامی رشته های علمی بیش از 1000 مجله نیست. همچنین مطالعه ای از سوی گارفیلد بر روی پایگاه اطلاعاتی اِس.سی.آی (Science Citation Index) نشان داده است که 75% ارجاعات در کمتر از 1000 عنوان مجله شناسایی شدند.