زمان مطالعه: 4 دقیقه
آیا کراتین کردن مو سرطان زا است

آیا کراتین کردن مو سرطان زا است

کراتینه کردن مو یکی از روشهای رایج صاف کردن مو و بر طرف کردن وزوز موهاست و اصطلاحا به آن "صاف کننده، معجزه گر" لقب داده می شود. در واقع این روش را به عنوان نوعی متد طبیعی برای صاف کردن مو بکار می برند، در حالیکه مواد شیمیایی مضری برای انجام آن به کار می رود.
آیا کراتین کردن مو سرطان زا است - Is hair creatine treatment carcinogenic
آیا کراتین کردن مو سرطان زا است - Is hair creatine treatment carcinogenic
آیا کراتین کردن مو سرطان زا است - Is hair creatine treatment carcinogenic

این موضوع پس از شکایات تعدادی از مراجعه کنندگان جهت کراتینه کردن مو و گزارش عوارض جانبی ناشی از آن بیشتر مورد بررسی قرار گرفت.

کراتین در واقع پروتئین اصلی موجود در مو، دندان و ناخنهاست و باعث صاف شدن و درخشندگی موها می گردد.

در افرادی که موهای فر یا وز دارند، این پروتئین به میزان کافی جهت نرم کردن ساختمان مو وجود ندارد. کراتینه کردن مو عمدتا با جایگزین کردن محتوای کراتین مو عمل می کند.

کراتین لازم جهت این امر از منابع حیوانی یا سایر منابع طبیعی تامین می شود. در طی این عمل، محصول کراتین بر روی مو مالیده می شود و سپس توسط یک سشوار داغ جذب مو می شود. جهت انجام این روش صاف کردن مو، پوشاندن کوتیکول مو با کراتین و کاربرد نرم کننده داخل مو لازم است.

این محصول سپس از روی مو شسته می شود و اما عوارضی که این روش برای موها دارد چیست؟

عوارض جانبی کراتینه کردن مو با اولین شستشوی مو که معمولا 72 ساعت پس از انجام درمان است، دیده می شود.

آیا کراتین کردن مو سرطان زا است
آیا کراتین کردن مو سرطان زا است

مهمترین عوارض آن عبارتند از:

  • خطر سرطان:
فرمالدئید، یک ماده سرطانزاست که تقریبا در اغلب محصولات کراتینه مو یافت می شود. حتی نوع مشهور کراتین مو به نام نوع برزیلی حاوی فرمالدئید است. اگر چه بیشتر سالنهای زیبایی از ماسکهای مو برای پاک کردن فرمالدئید استفاده می کنند ولی هیچ روشی وجود ندارد که از جذب مقدار بسیار کم فرمالدئید از سطح پوست پیشگیری کند و فرمالدئید خاصیت بالقوه شدیدی برای بروز کانسر دارد. اگر چه تعداد کمی از محصولات کراتینه که فاقد فرمالدئید هستند وجود دارند ولی این مواد نتایج دلخواه را ندارند چرا که قدرت صاف کنندگی موها به دلیل وجود فرمالدئید است.

is-hair-creatine-treatment-carcinogenic
is-hair-creatine-treatment-carcinogenic
  • ریزش مو:
مشکل بزرگ دیگر ریزش مو در تعدادی از مصرف کنندگان این روش است. دیده شده که موها پس از اولین شستشو از ریشه شروع به ریزش می کنند حتی اگر از محصولات مراقبت مو که در سالنها توصیه می شود، استفاده کنند.

بعلاوه غیر از ریزش مو، نازک شدن مو هم طی چند هفته پس از کراتینه مو دیده شده است.

در این شرایط مراجعه به پزشک متخصص برای بررسی علت ریزش مو ضروری است و ممکن است نیاز به مصرف داروهای ضد ریزش مو باشد.

آیا کراتین کردن مو سرطان زا است
آیا کراتین کردن مو سرطان زا است
  • تخریب ساختمان مو:
ممکن است موها بلافاصله پس از کراتینه کردن، براق و درخشنده شوند ولی این اتفاق دوام زیادی ندارد و 3-2 هفته پس از کراتینه کردن، قوام و بافت مو تغییر خواهد کرد. موها خشک و شکننده می شوند ولی فرم فر یا وز مو تغییر کرده و صاف شده است و بنابراین ممکن است توقعی که شما از صاف شدن مو در نظر داشتید پس از 2 یا 3 بار شستن تامین نشود.
  • واکنشهای حساسیتی:
مثل سایر مواردیکه برای مو انجام می شود، کراتینه کردن مو نیز با بروز واکنشهای آلرژیک در تعدادی از افراد همراه بوده است. این علائم شامل خارش و دانه های قرمز رنگ است که علائم معمول آلرژی محسوب می شوند باید توجه داشته باشید اگر زمینه آلرژی دارید، در انتخاب این روش کمی تامل کنید.

عوارض جانبی ناشی از کراتینه کردن مو غالبا شدید است. شما ممکن است از فرم فریا وز موهای خود خسته شده باشید ولی باید دقت کنید که کراتینه کردن مو و به دنبال آن صاف شدن مو معمولا بیشتر از 2 ماه دوام نمی آورد.

یک متخصص پوست و مو گفت:« اساس کراتینه کردن با استفاده از مواد شیمیایی است و آنچه که در آرایشگاه ها با عنوان کراتینه مو استفاه می شود حاوی فرمالدئید است که سرطان زا بوده و در اغلب محصولات کراتینه مو موجود است و به هیچ وجه این کار را به افراد توصیه نمی کنیم.»

is-hair-creatine-treatment-carcinogenic
is-hair-creatine-treatment-carcinogenic


دکتر محمد رضوانی گفت:«کراتینه کردن مو به این صورت است که طی عملیاتی کرم مو و یا ماسک مو بر روی مو گذاشته می شود که طی این کار موها خوش حالت تر و نرم تر می شود و یکی از روش های رایج صاف کردن موها است.

اساس کراتینه کردن با استفاده از مواد شیمیایی است و آنچه که در آرایشگاه ها با عنوان کراتینه مو استفاه می شود حاوی فرمالدئید است که سرطان زا بوده و در اغلب محصولات کراتینه مو موجود است و به هیچ وجه این کار را به افراد توصیه نمی کنیم.»

وی در ادامه گفت:«پیشنهاد ما به افراد برای داشتن موهای صاف و سالم استفاده از کرم ها و ماسک های مو است که فاقد فرمالدئید هستند البته روش پیشنهادی ما نسبت به روش صاف کردن موها در آرایشگاه ها اثرات کمتری دارد اما بدون عارضه برای موهای فرد است چرا که در آرایشگاه از مواد شیمیایی جهت کراتینه کردن موها استفاده می شود که عوارض جبران ناپذیری را برای فرد به همراه خواهد داشت.»

آیا کراتین کردن مو سرطان زا است
آیا کراتین کردن مو سرطان زا است


این متخصص پوست و مو گفت:«کراتینه کردن مو بیشتر برای موهای آسیب دیده، موهایی که موخوره دارند، موهای خشک و شکننده است و در برخی از تبلیغات گفته می شود که کراتینه کردن مو برای تقویت ریشه مو است در صورتی که این مواد فقط بر روی ساقه مو اثر دارند و بر رشد و تقویت مو هیچ اثری ندارند.»

وی تاکید کرد:«افراد برای تقویت ساقه موی خود بایستی به متخصصین پوست و مو مراجعه کنند تا متناسب با جنس مو و نوع آسیب های مو به درمان افراد بپردازد در حالی که افراد با مراجعه به آرایشگاه ها علاوه بر اینکه هزینه های بالایی پرداخت کرده اند ممکن است با روش های به کار برده شده موی آنها دچار آسیب های جبران ناپذیری شود.»

منابع : سلامت نیوز و نی نی سایت
ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «آیا کراتین کردن مو سرطان زا است» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید
: برای دریافت مشاوره درباره آیا کراتین کردن مو سرطان زا است فرم زیر را تکمیل کنید

هزینه مشاوره ۳۰ هزار تومان می باشد

پاسخ مشاوره شما ظرف 1 روز کاری در پنل شما درج می شود و پیامک دریافت می کنید


دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.