
سازمان نظام پزشکی کل کشور
سازمان نظام پزشکی بزرگترین و قدیمیترین سازمان غیردولتی در ایران پس از کانون وکلا میباشد که در تاریخ 1335/10/17 تأسیس گردیده است. برای کسب اطلاعات بیشتر و آشنایی با سازمان نظام پزشکی کل کشور این بخش آسمونی را مطالعه نمایید چرا که اطلاعات مفیدی در همین مورد تهیه کرده ایم.

سازمان نظام پزشکی کل کشور
رئیس اولین دوره سازمان نظام پزشکی کل کشور در سال 1347 منوچهر اقبال بود و طی سالهای مختلف محمدعلی حفیظی و بعد از انقلاب اسلامی ایران، هادی منافی، ایرج فاضل، سید شهابالدین صدر و محمدرضا ظفرقندی رئیس این سازمان بودهاند. در آخرین انتخابات این سازمان در 4 اسفند 1391، علیرضا زالی به عنوان ریاست سازمان انتخاب شد و محمود احمدینژاد از تنفیذ حکم ریاست او اجتناب ورزید. حکم ریاست زالی در مرداد 1392 توسط حسن روحانی امضاء شد.
پیرامون عنوان سازمان نظام پزشکی کل کشور
واژه «ordre» در فرانسوی چندین معنی دارد از جمله فرمان، دستور، نظم، نظام، اتحادیهٔ صنفی، فرقهٔ مذهبی، و جز اینها. در برگردان اصطلاح «ordre medical» به اشتباه معادل «نظام» به جای «اتحادیهٔ صنفی» ذکر شده.
اعضاء سازمان نظام پزشکی کل کشور
این سازمان با حدود دویست هزار عضو پزشک، دندانپزشک، داروساز، علوم تغذیه،ماما، دکترای علوم آزمایشگاه، کارشناسان پروانهدار مانند شنوایی شناس، فیزیوتراپ، بینایی سنج، کاردرمانگر و... سابقهای بیش از پنجاه سال دارد. این افراد پس از عضویت در سازمان شماره عضویت در نظام پزشکی دریافت میکنند که شماره آن به ترتیب عضویت در سازمان میباشد.
اهداف سازمان نظام پزشکی کل کشور
- اعتلای ارزشهای اخلاقی و اسلامی در امور پزشکی
- تلاش در جهت پیشبرد و اصلاح امور پزشکی
- مشارکت در جهت ارتقاء سطح دانش پزشکی
- حفظ و حمایت از حقوق بیماران
- حفظ و حمایت از حقوق صنفی
- تنظیم روابط شاغلین حرف پزشکی
وظایف سازمان نظام پزشکی کل کشور
شرح وظایف اصلی این سازمان عبارت است از: تعیین تعرفه خدمات تشخیصی درمانی در بخش خصوصی، صدور پروانه مطب شاغلین بخش خصوصی، رسیدگی انتظامی به تخلفات حرفهای شاغلین حرف پزشکی از طریق هیاتهای انتظامی، ثبت نام و صدور گواهی عضویت، تعیین ضوابط و نظارت بر تبلیغات پزشکی، ارائه خدمات رفاهی به اعضای سازمان مانند واحد وام، توزیع آرم طرح ترافیک و ارائه خدمات بیمهای مختلف، مشارکت در تعیین مالیات بر درآمد شاغلین بخش خصوصی و اعزام نماینده به هیاتهای حل اختلاف مالیاتی، معرفی نماینده در شورایعالی بیمه و شورایعالی آموزش پزشکی، تعیین شرح وظایف شاغلین حرف پزشکی، برگزاری برنامههای باز آموزی و آموزشی، انتشار نشریه سازمان و غیره. البته برخی از این اقدامات مانند برگزاری برنامههای ورزشی و هنری و تشکیل واحد وام از وظایف الزامی سازمان نیستند.
ارکان سازمان نظام پزشکی کل کشور
- مجمع عمومی
- شورایعالی
- رئیس کل
- هیئت مدیره نظام پزشکی شهرستانها
- هیئتهای انتظامی رسیدگی به تخلفات صنفی و حرفهای
- بازرسان
- صندوق تعاون و رفاه
ساختار سازمان نظام پزشکی کل کشور
این سازمان از حق عضویت اعضا، درآمدهای خود از ارائه خدماتی مانند صدور کارت عضویت و پروانه مطب و بخشی از بودجه دولتی اداره میشود و در اغلب شهرهای کشور (بسته به تعداد اعضا) شعبه دارد. هیئت مدیره نظام پزشکی هر شهرستان با ترکیبی که قانون معین کردهاست با رأی اعضای شاغل در حوزه تحت پوشش آن سازمان برای چهار سال انتخاب میشوند. سپس اعضای هیئت مدیره از بین خود فردی را به عنوان ریاست سازمان نظام پزشکی آن شهرستان انتخاب میکنند. رئیس کل سازمان، اعضای شورایعالی نظام پزشکی، هیئت رئیسه مجمع عمومی و بازرسان نظام پزشکی در مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی انتخاب میشوند. هیئت مدیره نظام پزشکی هر شهرستان متناسب با تعداد رأی دهندگان، نماینده یا نمایندگانی از بین خود جهت شرکت در مجمع عمومی انتخاب میکنند. تعداد نمایندگان یک هیئت مدیره در مجمع عمومی حداقل یک نفر و حداکثر هشت نفر میباشد.