کد مطلب:  38046 
درج نظر
درج نظر
زمان مطالعه: 5 دقیقه
شرایط زندگی ایرانیان در آمریکا

شرایط زندگی ایرانیان در آمریکا

مزایا و شرایط زندگی ایرانیان در آمریکا به چه صورت است که هر ساله افراد زیادی از ایران به دنبال مهاجرت به این کشور هستند؟
زمان مطالعه: 5 دقیقه

کشور امریکا سومین کشور پرجمعیت جهان است با این حال، به علت دارا بودن اقتصاد قوی، میزان درآمد بالا، نرخ بیکاری کم وکیفیت آموزشی و درمان هر ساله پذیرای مهاجران زیادی از کشورهای دیگر از جمله ایران است. از طرف دیگر هرساله ایرانیان زیادی به کشور آمریکا مهاجرت می‌کنند، اما واقعا وضعیت زندگی ایرانیان در آمریکا چگونه است؟ آسمونی در این بخش در مورد مزایا و شرایط زندگی ایرانیان در آمریکا صحبت می‌کند.

زندگی ایرانیان در آمریکا

جالب است بدانید طبق آمار، آمریکا اولین مقصد ایرانیان برای مهاجرت است و ایرانیان در آمریکا جز اقشار تحصیل کرده، مرفه و از سطح زندگی اجتماعی قابل قبولی برخوردار هستند. در واقع، در مقایسه با جمعیت مهاجران دیگر کشورها، ایرانیان دارای مدارک تحصیلی بالاتر، درآمد بیشتر و مهارت زبانی بهتر هستند. جامعه ایرانیان مقیم ایالت متحده با تعداد بیش از 500 استاد مشغول به تدریس در دانشگاه‌های آمریکا (علی الخصوص در دانشگاه های ام آی تی، هاوارد، ییل، پرینستون و استنفورد) نقش مهمی را در سیستم آموزشی آمریکا ایفا می‌کند. همچنین ذکر این نکته حائز اهمیت است که طبق آمار رسمی منتشر شده، ایرانیان مقیم آمریکا بیشتر از طریق قرعه کشی گرین کارت ایالات متحده را کسب کرده و وارد این کشور شده اند.

آمار رسمی جمعیت ایرانیان آمریکا در همه پرسی سال 2000 میلادی بیش از 370 هزار نفر بود. این تعداد شامل افرادی است که داوطلبانه خود را «ایرانی» (یا ایرانی‌تبار) معرفی کردند.

مزایا و معایب زندگی در آمریکا

آمریکا مانند هر کشور دیگری دارای معایب و مزایاییست. اما از آنجایی که کفه ترازو سمت مزایای این کشور سنگین‌تر است، باعث شده افراد از سراسر جهان از جمله ایران این کشور را به عنوان مقصد نهایی انتخاب کنند.

مزایای آمریکا عبارتند از:

  • اقتصاد قوی و متوسط درآمد بالای مشاغل
  • جامعه چند ملیتی با تنوع فرهنگی مختلف
  • کم بودن میزان نژادپرستی خصوصا در سال‌های اخیر
  • عدم وجود تضاد طبقاتی فاحش
  • امکان تحصیل در بهترین دانشگاه‌ها و مرکز تحصیلی دنیا
  • رفاه و آسایش اجتماعی
  • نرخ کم بیکاری
  • نرخ مالیاتی کمتر نسبت به دیگر کشورهای توسعه یافته

اما معایبی هم در این کشور وجود دارد، از جمله:

  • تفاوت هزینه زندگی و همچنین درآمد در شهرها و ایالت‌های مختلف
  • تراکم جمعیتی بالا البته در بعضی از کلان شهرها نظیر نیویورک، سانفرانسیسکو و ...
  • سیستم حمل و نقل عمومی نه چندان مطلوب از لحاظ تعداد و کیفیت
  • هزینه بالای تحصیل و درمان
  • فاصله زیاد بین شهرها و ایالت‌های مختلف

البته ذکر این نکته ضروریست که مراکز درمانی رایگان و ارزان نیز در این کشور وجود دارد اما تعداد آنان با توجه به میزان تراکم جمعیت و مساحت آن قدر کم است که به طور کلی این طور نتیجه گیری می‌شود که هزینه بهداشت و درمان در آمریکا بالاست. همچنین اینکه آمریکایی‌ها معمولا از خودرو شخصی برخوردار هستند و از حمل و نقل عمومی کمتر استفاده می‌کنند نیز بر کیفیت این خدمات در این کشور تاثیرگذار بوده است.

با همه این اوصاف، به افراد توصیه می‌شود پیش از اقدام به مهاجرت در مورد کشور مقصد اطلاعات لازم را کسب کنند و بتوانند با آگاهی مناسب‌ترین گزینه را برای زندگی انتخاب کنند. زیرا معمولا افراد با هدف داشتن زندگی بهتر اقدام به مهاجرت می‌کنند غافل از آنکه می‌توانستند انتخاب بهتری داشته باشند یا حتی در کشور خود موفق‌تر می‌بودند. چون این قبیل از افراد قبل از مهاجرت آگاهی لازم را ندارند و یا از افراد بی‌تجربه و ناآگاه کمک می‌گیرند، بعد از مهاجرت با سرخوردگی مواجه می‌شوند. بنابراین هرگاه تصمیم به مهاجرت به هر کشوری از جمله آمریکا گرفتید، کلیه اطلاعات لازم را پیش از اقدام کسب کنید و جوانب را بسنجید تا در پایان بتوانید بهترین نتیجه را به دست آورید.

بهترین ایالت و شهر برای زندگی ایرانیان در آمریکا

 مزایای زندگی در آمریکا
مزایای زندگی در آمریکا

خب، حالا نوبت به نحوه زندگی ایرانیان در آمریکا و همچنین بهترین ایالت آمریکا برای ایرانیان می‌رسد. ایرانیان بیشتر تمایل دارند در ایالت کالیفرنیا زندگی کنند و تگزاس، نیویورک، ویرجینیا و مریلند دیگر ایالت های مورد علاقه ایرانیان هستند. در مورد انتخاب شهر، لس انجلس انتخاب اول ایرانی هاست و پس از آن واشنگتن دی سی، نیویورک، سانفرانسیسکو، سن خوزه، سن دیگو، دالاس، هیوستون، سیاتل و ساکرامنتو جز 10 شهر منتخب مهاجران ایرانی هستند. اما جالب است بدانید همه این شهرها و ایالت‌ها برای زندگی گران هستند و به همه افراد توصیه نمی‌شود که این شهرها را به عنوان مقصد نهایی انتخاب کنند. انتخاب بهترین شهر امریکا برای زندگی ایرانیان به سرمایه و درآمد فرد بستگی دارد. همانطور که در ابتدا عرض شد جامعه ایرانی مقیم آمریکا جز اقشار مرفه ساکن امریکا هستند، بنابراین بعید نیست که تعداد ایرانیان در شهرها و ایالت‌های گران آمریکا بیشتر از نقاط دیگر این کشور است. اما اگر فردی بخواهد با حداقل سرمایه و هزینه‌ای کم به آمریکا مهاجرت کند توصیه می‌شود در ابتدا از درآمد شغل مورد نظرش در شهرهای مختلف آمریکا آگاهی کسب کرده و سپس با بررسی متوسط هزینه زندگی شهرها و ایالت‌های مختلف، مناسب‌ترین گزینه را برای زندگی انتخاب کند.

موفقیت ایرانیان در آمریکا

ایرانیان مقیم آمریکا، تحصیل‌ کرده‌ترین گروه نژادی در کشور آمریکا محسوب می‌شوند.

بر طبق یکی از پژوهش‌های مؤسسه فناوری ماساچوست، این گروه مهاجر 50٪ بالاتر از حد میانگین جامعه در ایالات متحده درآمد کسب می‌کنند و از گروه‌های موفق جامعه آمریکا محسوب می‌گردند. به گفته برخی منابع، سهم ایرانیان در اقتصاد ایالات متحده 400 میلیارد دلار است.

بر طبق اداره آمار آمریکا در سرشماری سال 2000، نزدیک به 27٪ ایرانیان آمریکایی دارای مدرک کارشناسی ارشد به بالا بودند که این میزان در میان گروه‌های مهاجر آمریکایی دارای رتبه نخست است. بیش از 56٪ ایرانیان مقیم آمریکا دارای مدرک کارشناسی هستند که در میان 67 گروه مهاجر آمریکا دارای رتبه دوم است. اما از طرفی نیز بر طبق گزارشی دیگر، تعداد دانشجویان ایرانی در مقاطع پیشرفته دانشگاهی در سال‌های اخیر سیر نزولی داشته‌است.

ایرانیان در سیاست آمریکا

برخی ایرانیان آمریکایی در مقام های سیاسی مهمی مانند معاونت وزیر در دولت ایالات متحده هم خدمت نموده‌اند. در حال حاضر، ارشدترین سیاست‌مداران ایرانی تبار در آمریکا عبارتند از:

  • سیروس حبیب، معاون فرماندار ایالت واشینگتن
  • گلی عامری، از ایالت اورگن
  • جمشید دلشاد، شهردار بورلی هیلز در کالیفرنیا از سال 2003 تا کنون
  • ناتاشا کامرانی، معاون دوم در سازمان آموزش پرورش در تگزاس
  • فرید جواندل، عضو ارشد شورای شهر آلبانی، کالیفرنیا
  • راس میرکریمی، عضو هیئت ناظر در شورای شهر سان فرانسیسکو
  • سوزان اعتضادی، قاضی ارشد دیوان عالی ایالات متحده آمریکا در شهرستان سن ماتئو، کالیفرنیا
  • شیلا مشکین هنسون، قاضی ارشد دیوان عالی ایالات متحده آمریکا در شهرستان اورنج در کالیفرنیا
  • تامیلا ابراهیمی، قاضی ارشد دیوان عالی ایالات متحده آمریکا در سن دیگو (انتصاب توسط فرماندار کالیفرنیا)
  • ولی‌رضا نصر، مشاور ارشد ریچارد هولبروک در کابینه باراک اوباما
  • رامین طلوعی

ایرانیان در جامعه آمریکا

به غیر از مشاهیر ایرانیان-آمریکایی همانند سهیلا وحدتی، پیر امیدیار، بیژن پاکزاد، فیروز نادری، لطفی زاده، شهره آغداشلو، آندره آغاسی، علی جوان، کامشاد کوشان، سینا تمدن (Apple computers)، امید کردستانی، رودابه بختیار (CNN)، کریستین امان‌پور، کاترین بل (بازیگر) و انوشه انصاری که شناخته شده همگان در امواج خبری بوده‌اند، بسیاری از ایرانیان آمریکا در سطوح شهری و در محل زندگی خود حضوری بسیار فعال داشته‌اند.

ایرانیان در سینمای آمریکا

در زمینه صنعت نمایش و فیلمسازی نیز می‌توان از داریوش خنجی مدیر فیلم‌برداری بسیاری از فیلم‌های موفق سینمای هالیوود، امیر مکری مدیر فیلم‌برداری تبدیل‌شوندگان: نیمه تاریک ماه، فرهاد صفی‌نیا فیلم‌نامه‌نویس و رامین جوادی آهنگساز معروف هالیوود و آهنگساز سریال‌های فرار از زندان، بازی تاج و تخت و باب یاری تهیه‌کننده سینمای هالیوود و مالک چهار شرکت تولید فیلم در کشور آمریکا نام برد.

لازم به ذکر است که ایرانیان از طریق شرکت در برنامه لاتاری اقامت آمریکا می‌توانند گرین کارت آمریکا را دریافت کنند و از این طریق جزو شهروند آمریکا محسوب شوند؛ و همچنین می‌توانند از حقوق شهروندی کشور آمریکا بهره‌مند شوند.

: برای دریافت مشاوره درباره شرایط زندگی ایرانیان در آمریکا فرم زیر را تکمیل کنید
واریز هزینه و دریافت مشاوره توسط آسمونی
نظر خود را درباره «شرایط زندگی ایرانیان در آمریکا» در کادر زیر بنویسید :
3 + 9 = ?
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید