
معرفی رشته کامپیوتر گرایش نرم افزار
رشته کامپیوتر
عصر حاضر را می توان عصر اطلاعات نامید.زمینه ساز این تحول جدید در صنعت نیمه هادی ها و در نتیجه رایانه است. در دنیای امـروز که دانش بشـری به سـرعت در حـال تحـول و دگـرگــونی میباشد علوم و صنـایع گوناگـون به طور شگفـت انگیزی به رایانه وابستـه است و استفـاده از امکانـات رایانه ای و ارتبـاط از طریق شبـکه های رایانه ای، افـق های جدیـدی در راه آن ها گستـرده است هنـرجویان این رشته در طی دوران تحصیـل با مبـانی کامپیـوتر، مبـانی برنامه سـازی ، سیستم عـامل نرم افزارهای کاربردی متداول ( مانند ) ، زبـان هـای برنامـه سـازی تحـت ویندوز و (مانند ویژوال بیسیک، پاسکال، بیسیک)، بانک های اطلاعاتی وبرنامه سازی تجاری با استفاده از نرم افزار ، تجزیه وتحلیل وطراحی سیستم های کامپیوتری، زبان تخصصی ، آشنایی با اطـلاعات تخصصی رایانه، طراحی مـدارات منطقـی پایه ، سخـت افزار و تکنولوژی رایـانه ، شبکه های کامپیوتری و ... آشنا می شوند.
رشته کاردانش مرتبط بااین رشته عبارت است از
تولید چند رسانه ای- صفحات وب- برنامه نویسی کامپیوتر- تصویرسازی کامپیوتر
زمینه های شغلی رشته مذکور عبارت است از:
مسئول کارگاه آموزش کامپیوتر- مسئول آرشیو نرم افزاری- برنامه ساز سیستم های کامپیوتری- فعالیت در کارگاه سخت افزار- راهبر سیستمهای کاربردی کامپیوتر- دستیار تولید کننده سیستم های کامپیوتری- نصاب و راهبر سایت کامپیوتری- راهبر روندهای کنترل فرایندهای صنعتی- سرپرست راهبری شبکه های محلی کامپیوتری
توانایی های لازم:
دانش آمـوزان علاقه منـد به این رشته باید از قدرت تجزیه و تحلیل خوبی برخوردار بوده و پایه ریاضی و فیزیک قوی داشته باشند. درصورت ادامه تحصیل در رشته کامپیوتر این رشته دارای چهار گرایش سخت افزار، نرم افزار، IT و علوم کامپیوتر می باشد.
گرایش سخت افزار:
جزء فیزیکی کامپیوتر است وشامل صفحه کلید، صفحه نمایش، چاپگر و دیسکها می باشد.
گرایش نرم افزار:
جزء غیرقابل لمس کامپیوتر است. نرم افزار برنامه ها و داده هایی است که به کامپیوتر فرمان میدهد. معمولاً نرم افزارها سیستمی یا کاربردی میباشند.
گرایش IT :
فنآوری اطـلاعات یا IT رشتـه ای است که دیگـر رشتـه هـا را می تواند پوشش دهد. منتهی از نظر عملیاتی یک رشته میان رشته ای بین کامپیوتر و صنایع برق می باشد.
علوم کامپیوتر:
پل ارتبـاطی دانش کامپیـوتر و دانش ریاضی می باشــد و مهمترین هدف آن دستیابی به بهترین الگوریتمهای موجود(روش حل مسئله) در کمترین زمان و با کمترین خطا و بیشترین دقت است. - فعالیت در کارگاه سخت افزار- راهبر سیستمهای کاربردی کامپیوتر- دستیار تولید کننده سیستم های کامپیوتری- نصاب و راهبر سایت کامپیوتری- راهبر روندهای کنترل فرایندهای صنعتی- سرپرست راهبری شبکه های محلی کامپیوتری