زمان مطالعه: 5 دقیقه
تعریف بیمه، انواع آن و چه نیازی است بیمه شویم

تعریف بیمه، انواع آن و چه نیازی است بیمه شویم

کامل ترین اطلاعات راجع به بیمه را در این مطلب از آسمونی آماده کرده ایم، درصورتی که پس از مطالعه این مطلب به پاسخ سوال خود نرسیدید در قسمت نظرات آن را مطرح کنید

بیمه چیست ؟

بیمه، اشخاصی را که متحمل لطمه، زیان یا حادثه ناخواسته ای شده اند قادر می سازد که پیامدهای این وقایع ناگوار را جبران کنند. خسارت هایی که به این قبیل افراد پرداخت می گردد از پول هایی تأمین می شود که برای خرید بیمه نامه می پردازند و با پرداخت آن در جبران خسارت همدیگر مشارکت می کنند. به بیان دیگر همه آنهایی که خود را بیمه میکنند با مشارکت در سرمایه ای که متعلق به همه خریداران بیمه است ، در جبران خسارت و زیان های هریک از افراد بیمه شده ،شریک و سهیم می شوند.

تعریف بیمه، انواع آن و چه نیازی است بیمه شویم
تعریف بیمه، انواع آن و چه نیازی است بیمه شویم

تعریف بیمه، انواع آن و چه نیازی است بیمه شویم بیمه گران خطرهای احتمالی را به خوبی می شناسند و احتمال وقوع آن ها را می دانند بنابراین می توانند میزان حق بیمه ای را که هر شخص باید بپردازد به نحوی محاسبه کنند که مبلغ جمع آوری شده برای جبران خسارت هایی که پیش خواهد آمد، کافی باشد. بدیهی است که تنها تعدادی از آنان که خود را بیمه کرده اند نیاز به جبران خسارت از محل مبلغ جمع آوری شده خواهند داشت . بر این اساس ، مقدار حق بیمه مربوط به هر نفر متقاضی بیمه با توجه به دو عامل مهم محاسبه می شود: نخست این که، به طور کلی احتمال بروز خسارت در آینده چه قدر است و دوم، آن که احتمال وقوع حادثه برای بیمه گذار متقاضی بیمه بیشتر یا کمتر از میانگین احتمال خطر مزبور باشد. بیمه در ساده‌ترین تعریف؛ روشی است برای انتقال و مدیریت ریسک. در تعریف ماده یک قانون بیمه ایران: بیمه عبارتست از قراردادی که به موجب آن یک طرف (بیمه گر) تعهد می‌کند در ازای پرداخت وجه یا وجوهی از طرف دیگر (بیمه گذار) در صورت وقوع یا بروز حادثه خسارت وارده بر او را جبران نموده یا وجه معینی را بپردازد.

تعاریف کلی

1- بیمه گر‮: بیمه گر شرکت بیمه است که مشخصات آن در بیمه نامه قید می گردد و جبران خسارت و پرداخت غرامت ناشی از حوادث احتمالی طبق شرایط مقرر در بیمه نامه را به عهده می گیرد.

2- بیمه گذار‮: بیمه گذار شخص حقیقی یا حقوقی است که مشخصات نامبرده در بیمه نامه ذکر می گردد و پرداخت حق بیمه را تعهد می نماید.

3- بیمه شده: بیمه شده شخصی است که احتمال تحقق خطر یا خطرات مشمول بیمه نامه، برای او موجب انعقاد بیمه نامه می گردد.

4- ذی‮ نفع‮: ذی‮ نفع شخص یا اشخاص حقیقی یا حقوقی هستند که بیمه نامه به نفع آنها منعقد شده و مشخصات آنان در‮ بیمه نامه ذکر گردیده است.

5- حق بیمه‮: حق بیمه وجهی است که بیمه گذار در مقابل تعهدات بیمه گر می پردازد.

6- سرمایه بیمه و یا غرامت بیمه‮: سرمایه بیمه و یا غرامت بیمه وجهی است که بیمه گر متعهد می گردد در صورت تحقق خطر یا خطرات مشمول بیمه طبق شرایط بیمه نامه به ذی‮ نفع بپردازد.

‮7- حادثه‮: ‬ حادثه موضوع بیمه عبارت‮ ‬است از هر واقعه ناگهانی ناشی از یک عامل خارجی که بدون قصد و اراده بیمه شده بروز کرده منجر به جرح، نقص عضو، از کار افتادگی، فوت یا خسارت دیگر بیمه شده گردد.

8- مدت بیمه نامه‮:‬ مدت بیمه یک‮ سال تمام شمسی است و از ساعت 21 ظهر روزی که به عنوان تاریخ شروع بیمه نامه قید گردیده است، آغاز و در ساعت 21 ظهر روز انقضاء بیمه نامه خاتمه می یابد. مگر آنکه بین طرفین به نحو دیگری توافق شده باشد. مثلا‮ ‬در‮ ‬مورد‮ ‬بیمه‮ ‬های‮ ‬اتومبیل‮ ‬ساعت‮ ‬شروع‮ ‬بیمه‮ ‬نامه‮ ‬از‮ ‬ساعت‮ 42 ‬روز‮ ‬عقد‮ ‬بیمه‮ ‬نامه‮ ‬است‮.‬

اصل حسن نیت بیمه گذار و بیمه شده مکلف اند با رعایت دقت و صداقت در پاسخ به پرسش های بیمه گر اطلاعات راجع به موضوع بیمه‮ را در اختیار بیمه گر قرار دهند. اگر بیمه گذار و بیمه شده در پاسخ به پرسش بیمه گر عمداً از اظهار مطلبی خودداری نمایند و یا عمداً برخلاف واقع اظهار بنمایند، بیمه نامه باطل و بلا اثر خواهد بود ولو مطلبی که کتمان شده یا برخلاف واقع اظهار شده هیچ‮ گونه تأثیری در وقوع حادثه نداشته باشد. در این صورت نه فقط وجوه پرداختی بیمه گذار مسترد نخواهد شد، بلکه بیمه گر می تواند مانده حق بیمه را نیز مطالبه نماید .

پرداخت حق بیمه بیمه گذار موظف است حق بیمه را در مقابل دریافت بیمه نامه نقداً بپردازد و قبض رسیدی که به مهر و امضاء بیمه گر رسیده باشد، اخذ نماید مگر این‮ که طرفین به نحو دیگری نسبت به پرداخت حق بیمه توافق نمایند. معمولا‮ ‬این‮ ‬حق‮ ‬بیمه‮ ‬های‮ ‬اتومبیل‮ ‬هستند‮ ‬که‮ ‬نقدا‮ ‬دریافت‮ ‬می‮ ‬شوند،‮ ‬به‮ ‬طور‮ ‬مثال‮ ‬بیمه‮ ‬نامه‮ ‬شخص‮ ‬ثالث‮ ‬طبق‮ ‬قانون‮ ‬باید‮ ‬نقدا‮ ‬پرداخت‮ ‬شود‮. ‬اما‮ ‬اغلب‮ ‬حق‮ ‬بیمه‮ ‬های‮ ‬دیگر‮ ‬مخصوصا‮ ‬اگر‮ ‬مبلغ‮ ‬حق‮ ‬بیمه‮ ‬بالا‮ ‬باشد،‮ ‬به‮ ‬صورت‮ ‬اقساطی‮ ‬پرداخت‮ ‬می‮ ‬شود‮. ‬مانند‮ ‬حق‮ ‬بیمه‮ ‬های‮ ‬بیمه‮ ‬های‮ ‬گروهی‮. ‬البته‮ ‬در‮ ‬مورد‮ ‬ثالث،‮ ‬نمایندگان‮ ‬یا‮ ‬کارگزاران‮ ‬بیمه‮ ‬گران‮ ‬می‮ ‬توانند‮ ‬راسا‮ ‬به‮ ‬پرداخت‮ ‬حق‮ ‬بیمه‮ ‬اقدام‮ ‬نموده‮ ‬و‮ ‬سپس‮ ‬به‮ صورت‮ ‬اقساطی‮ ‬حق‮ ‬بیمه‮ ‬را‮ ‬از‮ ‬بیمه‮ ‬گذار‮ ‬دریافت‮ ‬کنند‮ ‬که‮ ‬البته‮ ‬این‮ ‬عمل‮ ‬با‮ ‬توجه‮ ‬به‮ ‬حوادث‮ ‬احتمالی‮ ‬با‮ ‬ریسک‮ ‬بالایی‮ ‬همراه‮ ‬است‮.‬ بیمه دارای انواع و اقسام مختلفی است که دو گروه اصلی آن عبارت‌اند از بیمه‌های اجتماعی و بیمه‌های بازرگانی.

تاریخچه بیمه در ایران

سابقه فعالیت بیمه در کشور به صورت غیررسمی حدود یک قرن است است. اما نخستین بار در سال 1289 خورشیدی دو شرکت بیمه آمریکایی به تاسیس نمایندگی در ایران پرداختند. نخستین قانونی که در ایران درخصوص شرکت‌های بیمه به تصویب رسید قانون مربوط به ثبت شرکت‌ها تصویب شد. تاسیس شرکت سهامی بیمه ایران در تاریخ پانزدهم آبان ماه 1314 و همچنین تصویب قانون بیمه در هفتم اردیبهشت 1316 را باید نقطه آغاز تحولات بازار بیمه ایران دانست. با تصویب این قانون در حدود 10 شرکت بیمه خارجی شعب و نمایندگی‌های خود در ایران را ثبت کردند. درسال 1329 خورشیدی نخستین شرکت بیمه خصوصی ایرانی با نام "بیمه شرق " تاسیس شد. در سال 1350 خورشیدی بیمه مرکزی ایران تاسیس شد.

فواید بیمه
فواید بیمه

فواید بیمه

بیمه چه فوایدی دارد؟
بیمه از اهمیت زیادی برخوردار است. بیمه ها انواع مختلفی دارند و هر کدام از آنها میتوانند در زمان نیاز یک بخشی از هزینه ها را پوشش دهند. بیمه سلامت و درمانی و همچنین بیمه عمر از مهمترین بیمه هایی هستند که نه تنها در هزینه ها به ما کمک میکنند بلکه نوعی سرمایه گذاری محسوب میشوند بنابراین اهمیت استفاده از بیمه در زندگی بالا است. بیمه علاوه بر زندگی در کار و تجارت نیز مورد نیاز است. در اصل استفاده از بیمه نوعی آینده نگری محسوب میشود که میتواند در آینده در هزینه ها به ما کمک کند. فایده مهم بیمه این است که می تواند بخشی از هزینه های غیر قابل پیش بینی در آینده را پوشش دهد بنابراین از این نظر باعث آسودگی خاطر میشود. با توجه به اینکه بیمه ها انواع مختلفی دارند بنابراین میتوان از هر کدام از آنها به حد نیاز در زندگی استفاده نمود. حتی در کسب و کارمان نیز بیمه از اهمیت زیادی برخوردار است مثل بیمه ی حوادث و آتش سوزی.

انواع بیمه
انواع بیمه

انواع بیمه

بیمه‌ها به سه دسته کلی تقسیم می‌شوند:

  1. اشخاص
  2. اموال
  3. مسئولیت

و برخی بیمه های خاص نیز اخیرا در ایران بوجود آمده است: بیمه اشخاص شامل:

بیمه اموال شامل:

بیمه حمل و نقل ( صادرات ، واردات ، ترانزیت ، داخلی ) بیمه مسئولیت بیمه های مسئولیت دارای انواع مختلفی است که برخی از آنها عبارتند از:

  • مسئولیت کارفرما درقبال کارکنان
  • مسئولیت حرفه‌ای پزشکان و پیراپزشکان
  • مسئولیت مدنی مدیران و مسئولان فنی بیمارستانها - کلینیکها و درمانگاهها
  • مسئولیت در مقابل همسایگان مجاور ناشی از سرایت آتش سوزی و انفجار

بیمه های خاص شامل:

  • بیمه مرهونات بانکی (وامهای بانکی)
  • بیمه نامه پول در صندوق
  • بیمه شتر مرغ
  • بیمه اسب
نظر خود را درباره «تعریف بیمه، انواع آن و چه نیازی است بیمه شویم» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید
نمایش نظرات بیشتر
ارزیابی مهاجرت
: برای دریافت مشاوره درباره تعریف بیمه، انواع آن و چه نیازی است بیمه شویم فرم زیر را تکمیل کنید

هزینه مشاوره ۳۰ هزار تومان می باشد

پاسخ مشاوره شما ظرف 1 روز کاری در پنل شما درج می شود و پیامک دریافت می کنید


دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.