زمان مطالعه: 25 دقیقه
همه چیز درباره مهاجرت به سوئد

همه چیز درباره مهاجرت به سوئد

در این بخش قصد داریم راه و روش ها و شرایط زندگی و اقامت در کشور سوئد را برای شما عزیزان توضیح دهیم، کشوری که...

در این بخش قصد داریم راه و روش ها و شرایط زندگی و اقامت در کشور سوئد را برای شما عزیزان توضیح دهیم، کشوری که از برترین و پیشرفته ترین کشورهای اتحادیه اروپاست و از نظر اقتصادی و معیشتی وضعیت مناسبی دارد. اگر خوب فکر کرده اید و قصد مهاجرت به سوئد را دارید با آسمونی همراه شوید.



همه چیز درباره مهاجرت به سوئد

سالانه مردمان بسیاری به علل مختلف تصمیم به مهاجرت و ترک دیار و سرزمین خود می گیرند. کشورهای گوناگون شرایط و روش های مختلفی را برای پذیرش مهاجران دارند و حقیقت این است که مهاجرت به هیچ کشوری آسان نیست اما بنابر شرایط و سلایق هر فرد مراحل مهاجرت، می تواند آسان یا سخت شود.

هم اکنون کشورهایی مثل کانادا، آلمان، استرالیا، سوئد، آذربایجان، ترکیه و... در بین ایرانی ها برای مهاجرت محبوب تر هستند و اگر به این کشورها مهاجرت کنید ایرانی های زیادی را خواهید یافت. آسمونی قصد دارد کمی دید شما عزیزان را به مهاجرت به کشورهای دیگر بازتر کند تا آسان تر برای این کار مهم تصمیم گرفته و اقدام نمایید زیرا تصمیم راسخ و پشتکار اولین ویژگی هایی است که باید برای یک مهاجرت موفق داشته باشید و اگر در میانه ی راه پشیمان شوید تنها سرمایه و وقت خود را هدر داده اید. در ضمن توجه داشته باشید آسمونی قصد تشویق به مهاجرت را ندارد و تنها در تلاش است با نشان دادن نمایی واقعی از مهاجرت از بیرون رفتن سرمایه های ملی جلوگیری نماید.

نکات مهم و ضروری برای مهاجرت به سوئد

در ابتدای مقاله باید مطالبی را درباره ی این نوشته و مهاجرت به سوئد بدانید که به اختصار به این موارد اشاره می کنیم:

در اینجا به راه هایی اشاره خواهیم داشت که کاملا قانونی هستند؛ این روش ها شامل پناهندگی و از این دست اقامت ها نمی شود.

توجه داشته باشید شرایط و راه و روش های مهاجرت به سوئد به مرور زمان و با بروزرسانی های سیاسی امکان دارد متحمل تغییراتی شود، آسمونی مطالب خود را بروزرسانی می کند اما این کار کمی زمانبر است بنابراین در صورت تغییر یک قانون شکیبا باشید تا خبرهای جدید را به شما برسانیم.

هر یک از راه های مهاجرت به سوئد جزئیات زیادی دارد و گاهی بنابر شرایط هر فرد بسیار جزئی تر هم خواهد شد. ما در اینجا مباحث را به صورت کلی و تا جایی که امکان داشته باشد توضیح می دهیم و در نهایت پذیرای سوالات شما خواهیم بود.

برای سفر به سوئد باید ویزای شینگن داشته باشید که در ادامه به اختصار این ویزا را معرفی خواهیم کرد.

سبک زندگی در سوئد

از ویژگی هایی که نقش مهمی در یک مهاجرت موفق دارد سازگار بودن با آداب و رسوم مردم و شرایط زندگی در کشور مقصد است زیرا اگر به خوبی هم مراحل مهاجرت را طی کنید اما نتوانید با محیط جدید سازگار شوید، بدون شک به مشکل برخواهید خورد.

زندگی در سوئد چگونه است؟

کیفیت زندگی و رفاه سوئدی ها بسیار خوب و نرخ بیکاری در این کشور پایین می باشد به همین دلیل ظرفیت نسبتا خوبی هم برای مهاجران دارد. مردمان این کشور اغلب به زبان سوئدی صحبت می کنند بنابراین برای موفقیت بیشتر در کسب و کار و زندگی باید این زبان را خوب بدانید. درست است که برخی از دانشگاه ها و مراکز آموزشی نیاز به دانستن زبان سوئدی ندارند و زبان اصلیشان انگلیسی است اما باز هم پیشنهاد می کنیم این زبان را یاد بگیرید.

از نظر تقسیمات جغرافیایی هم باید بدانید که سوئد 20 استان دارد و مهم ترین شهرهایش استکهلم، گوتنبورگ، مالمو، اوپسالا و... هستند اما تقریبا در همه ی شهرهای این کشور شرایط خوبی برای کار و زندگی وجود دارد.

دین هم نقش مهمی در رضایت شما از مهاجرتتان دارد؛ باید بدانید که دین اغلب سوئدی ها مسیحیت پروتستان لوتری است اما شما هر دینی که داشته باشید از نظر جامعه و محیط کاری پذیرفته خواهید شد.

سوئد سالانه پذیرای مهاجران زیادی است. بیشترین مهاجران به سوئد فنلاندی هستند و ایران هم در رتبه ی پنجم قرار دارد و سالانه تعداد زیادی از هموطنانمان به این دیار مهاجرت می کنند. حالا که کمی با سوئد آشنا شدیم در ادامه به ویزای شینگن، ویزاها و روش های مهاجرتی به این کشور خواهیم پرداخت.

همه چیز درباره مهاجرت به سوئد
همه چیز درباره مهاجرت به سوئد

ویزای شینگن چیست؟

برای سفر به سوئد باید ویزای شینگن داشته باشید. شینگن معاهده ای است که طبق آن ساکنان 26 کشور می توانند بدون ویزا به یکدیگر سفر کنند که ایران جزء این 26 کشور نیست بنابراین ایرانیان عزیزی که قصد سفر به سوئد را دارند باید ویزای شینگن تهیه نمایند. توجه کنید که شینگن برای سفر به سوئد لازم است و اگر قبلا شینگن شما قبول شده باشد و به یکی از کشورهای این حوزه سفر کرده باشید، روند مهاجرت شما آسان تر خواهد بود.

شینگن 4 نوع دارد که بنابر نوع سفر فرد به او داده می شود، این چهار نوع عبارت اند از:

A ویزای ترانزیت

B ویزای عبور

C ویزای توریستی

D ویزای تاجران و بازرگانان

ایرانیان بیشتر برای ویزای نوع C اقدام می کنند. برای اخذ ویزای شینگن باید از سفارتخانه وقت بگیرید که این کار به صورت حضوری یا فرستادن ایمیل به سفارتخانه ممکن است. در نظر داشته باشید که امکان دارد حدود 2 ماه گرفتن ویزای شما طول بکشد بنابراین باید زودتر از تاریخ مورد نظرتان اقدام نمایید. تنها در مواقعی که مورد اورژانسی مثل مشکل پزشکی داشته باشید، شاید وقت سریع تری به شما داده شود. پس از تعیین وقت باید به سفارتخانه مراجعه کرده و مدارکتان را ارائه دهید تا در صورت نبود مشکل به شما ویزا داده شود.

لازم به ذکر است که اگر ویزای شینگن را بگیرید و از همان کشور وارد محدوده ی شینگن شوید، می توانید به همه ی کشورهای عضو وارد شوید، برای مثال اگر از سفارتخانه آلمان شینگن گرفتید باید از آلمان هم وارد محدوده ی شینگن شوید اما پس از آن می توانید از آلمان به دیگر کشورهای عضو شینگن سفر کنید، زیرا کنترل مرزی در بین کشورهای عضو شینگن وجود ندارد. بنابراین متوجه شدیم که برای ورود به سوئد باید ویزای شینگن داشته باشید. در ادامه چگونگی گرفتن ویزای این کشور را باهم مرور می کنیم.

اولین قدم برای گرفتن شینگن پر کردن فرم درخواست شینگن است که با کلیک روی لینک زیر می توانید این فرم را تهیه نمایید:

مراحل اخذ ویزای شینگن سوئد

به طور کلی برای گرفتن ویزای هر کشوری اولین قدم دریافت فرم درخواست ویزا، پرکردن و تحویل آن به سفارتخانه می باشد. که این فرم های را می توانید از طریق وبسایت سفارتخانه کشور مقصدتان تهیه نمایید. البته برای تحویل درخواستتان به سفارتخانه باید از قبل وقت بگیرید در غیر این صورت به شما اجازه ی ملاقات داده نمی شود.

در این قسمت همه ی مراحلی که باید برای اخذ ویزای سوئد بگذرانید و نکاتی که باید بدانید را با هم مرور می کنیم:

نکات اولیه اخذ ویزا | دستورالعمل های امنیتی:

برای کودکان زیر 12 سال همه ی مدارک باید توسط والدین یا قیم قانونی ارائه شود.

تعیین وقت سفارت رایگان است و هیچ آژانسی نباید برای این کار هزینه ای دریافت نماید.

ورود تبلت، تلفن همراه و رایانه ی شخصی به اداره های کنسولی ممنوع است.

سفارت سوئد می تواند ویزا را کوتاه مدت (90 روزه یا در بازه ی زمانی 180 روزه) صادر نماید. این در صورتی است که مقصد اصلی یا تنها مقصد مسافر کشور سوئد باشد.

اگر فردی ویزای شینگن را طبق دستورهای اصلی این ویزا نگرفته باشد، سایر کشورهای عضو پیمان شینگن می توانند از ورود یا عبور مسافر به کشورشان جلوگیری نمایند.

برای همه ی افراد متقاضی ویزا به جز کودکان زیر 12 سال اثر انگشت اجباری است.

اگر مدارک را کافی و جامع ارائه ندهید درخواست شما برای ویزا رد خواهد شد.

رد یا قبول درخواست شینگن با مطالعه ی دقیق مدارک و اوضاع و شرایط فرد متقاضی انجام می شود و در صورت رد شدن اگر متقاضی به این حکم اعتراض داشته باشد می تواند به دادگاه اداری شکایت نماید.

immigration-to-sweden
immigration-to-sweden

مدارک لازم برای اخذ روادید:

چه از وبسایت فرم درخواست روادید را تهیه کرده باشید و چه از وزارتخانه، باید آن را به صورت ورق (پرینت) و تکمیل شده به سفارتخانه تحویل دهید، مدارکی که به صورت الکترونیکی به وزارتخانه ارسال می شوند مورد بررسی قرار نمی گیرند. سفارتخانه خواهشمند است که از ضمیمه کردن مدارک بپرهیزید و در همان زمان تعیین شده همه ی مدارکتان را ارائه دهید.

ایمیل هایی که در آن ها مدارک ضمیمه شده اند بدون بررسی پاک خواهند شد.

فرم رایگان درخواست روادید

دو قطعه عکس پرسنلی 3 در 4

گذرنامه با دو برگ سفید و 3 ماه اعتبار از زمان ترک حوزه ی شینگن.

دعوتنامه ی تکمیل شده: در صورتی که مسافر توسط یک شهروند سوئدی دعوت شود باید فرم دعوتنامه ی او به همراه یکی از این مدارک ارائه گردد:

گذرنامه یا شناسنامه معتبر شهروند سوئدی

اجازه اقامت با اعتبار حداقل یکماه از تاریخ خاتمه روادید درخواستی (برای شهروندان خارجی مقیم سوئد)

اصل و کپی شناسنامه ی متقاضی به همراه ترجمه ی آن به زبان انگلیسی یا سوئدی

اصل و کپی مدارک شغلی متقاضی به همراه ترجمه به زبان سوئدیی یا انگلیسی

توجه داشته باشید که دو مورد بالا نیاز به تایید وزارت دادگستری یا وزارت امور خارجه ندارند.

ضمانت مالی: وجود یکی از موارد زیر ضروری است:

پرینت گردش سه ماهه آخر حساب جاری با مهر و امضای بانک

کارت اعتباری بین المللی شخصی به همراه پرینت آن حساب، کارت هایی مثل (Visa, Mastercard، American Express)

ضمانت نامه بانکی از طرف فرد دعوت کننده از یکی بانک ها یا شرکت های بیمه ای سوئدی

اگر متقاضی سند ملکی نیز داشته باشد و آن را ارائه دهد، می تواند در روند ویزا تاثیر گذار باشد.

اصل و کپی بیمه مسافرتی بین المللی با پوشش حداقل 30.000 یورو که کل دوره اقامت متقاضی را در حوزه شینگن پوشش دهد.

اصل و کپی بلیت مسافرتی یا ارائه ی رزرو آن.

اصل و تصویر رزرو هتل (در صورت وجود).

کپی صفحه اول روادید گذشته (اگر شامل متقاضی شود).

مدارک مربوط به شاغلین:

مدیران و اعضای هیئت مدیره:

آخرین روزنامه رسمی (که از تاریخ آن بیش از سه سال نگذشته باشد) حاوی اطلاعات تاسیس و ثبت شرکت مربوطه و نام متقاضی. چنانچه بیش از سه سال از تاریخ روزنامه رسمی گذشته باشد، متقاضی می بایست یک روزنامه رسمی جدید (با تاریخ زیر سه سال) نیز مبنی بر تغییرات احتمالیِ انجام پذیرفته در خصوص تاسیس شرکت یا یک گواهی از اداره ثبت مبنی بر ادامه فعالیت شرکت علی‌رغم عدم ثبت تغییرات، ارائه نماید.

شاغلین به کارهای آزاد:

پروانه ی کسب یا کارت بازرگانی معتبر.

کارمندان دولتی و شاغلین وابسته به سازمان های دولتی:

لیست پرداختی شش ماهه آخر بیمه شغلی یا کارت پرسنلی صادره توسط سازمان دولتی یا نیمه دولتی مربوطه، یا معرفی نامه ای از سوی شرکت مربوطه مبنی بر تایید رابطه کاری متقاضی با آن شرکت ضمن مشخص نمودن سمت شغلی وی.

درخواست وقت

متقاضیان می توانند برای اخذ وقت از سفارتخانه به صورت حضوری مراجعه نموده و یا به وبسایت این مجموعه مراجعه کنند.

توجه داشته باشید که مسئولین می توانند در صورت نیاز به بررسی بیشتر از متقاضی مدارک دیگری نیز درخواست نمایند.

هزینه:

هزینه ی روادید به صورت نقدی و با وجه یورو (در ایران با یورو یا معادل یورو) دریافت می شود.

بزرگسالان: 60 یورو (معادل 927,680 تومان)

اشخاص 6 تا 12 سال: 35 یورو (معادل 541,150 تومان)

کودکان زیر 6 سال: رایگان

*هزینه ی روادید برای همسر، فرزندان، والدین، پدربزگ و مادر بزرگ و نوادگان شهروندان اتحادیه اروپا یا همسرانشان رایگان می باشد.

همه چیز درباره مهاجرت به سوئد
همه چیز درباره مهاجرت به سوئد

بهترین روش ها برای مهاجرت به سوئد

برای مهاجرت به سوئد چند راه وجود دارد که هیچ یک از آن ها از نظر سختی و آسانی اولویت ندارند و بنابر شرایط مهاجر و بررسی سلایق و وضعیت او انتخاب می شوند. با هم روش های موجود برای مهاجرت به سوئد را بررسی می کنیم:

مهاجرت از طریق کار

افراد زیادی خواهان مهاجرت و مشغول به کار شدن در سوئد هستند و دوست دارند با مدرک تحصیلی خود که از ایران کسب کرده اند در سوئد مشغول به کار شوند. این افراد برای مهاجرت و اقامت به وسیله ی کار نیاز به دعوتنامه از طرف یک کارفرمای معتبر در سوئد دارند و تا کارفرمایی مسئولیت آن ها را بر عهده نگیرد نمی توانند از این طریق مهاجرت نمایند.

برای پیدا کردن کار در این کشور هم باید دارای شرایط ایده آلی باشید تا مهارت شما برای کارفرما اثبات گردد و به نیروی کار شما نیاز داشته باشند. به افرادی که مهاجرت از طریق کار مدنظرشان است پیشنهاد می کنیم پیش از مهاجرت با استفاده از روش مکاتبه ای و یا مجازی با کارفرمایان ارتباط برقرار کنند و از کار خود در کشور مقصد مطمئن باشند و سپس اقدام به مهاجرت کنند و یا ابتدا با سفرهای کوتاه مدت با محیط ها و شرایط کاری در این کشور و کارفرمایانی که کارشان به رشته ی تحصیلی آن ها مربوط است ارتباط بر قرار کرده و آشنا شوند.

مهاجرت از طریق کار بدون پشتوانه ی مالی و دعوتنامه ی کارفرما هرگز توصیه نمی شود زیرا احتمال عدم موفقیت در این روش زیاد است. اما اگر با همه ی تلاش هایتان موفق به کسب توجه کارفرمایان نشدید پیشنهاد می کنیم به وکیلان خبره مهاجرت به سوئد مراجعه نمایید تا در صورت توانایی، شما را با کارفرمایان آشنا کنند (این کار را تنها وکیلان با تجربه توانایی انجام آن را دارند). توجه داشته باشید که در این کار کلاهبرداران زیادی در حال فعالیت هستند بنابراین فریب پرداخت هزینه های هنگفت را برای پیدا کردن کار به صورت تضمینی نخورید.

اگر موفق به کسب دعوتنامه و رضایت کارفرما برای جذب خود در سوئد شوید با توجه به دعوتنامه ی او می توانید به راحتی در این کشور اقامت نمایید، این روش از سخت ترین اما محبوب ترین روش های مهاجرت به سوئد می باشد.

شاید برای شما این سوال پیش آید که فرد مهاجر بدون داشتن هیچ آشنایی در سوئد چگونه می تواند از کارفرمایان دعوتنامه کسب کند؟ این کار آسان نیست اما علاقمندان می توانند از طریق وبسایت های کاریابی این کشور اقدام نمایند در این مرحله باید بسیار هوشیار باشید زیرا افراد سودجو به شما پیشنهاد خواهند داد که به صورت تضمینی برایتان کار پیدا خواهند کرد.

نکات مهم درباره مهاجرت کاری به سوئد:

اگر با کارفرمایی صحبت کردید و از شما درخواست مصاحبه شد باید با استفاده از روش های مهاجرت موقت به سوئد بروید برای این کار می توانید درخواست ویزای کاری نمایید در این صورت به شما 2 سال زمان داده می شود که با کارفرمایان ارتباط بر قرار کرده و کار پیدا کنید. اگر در این دو سال به موفقیت دست پیدا نکردید، می توانید ویزای خود را 2 سال دیگر نیز تمدید نمایید اما پس از 4 سال ویزای کاری موقت، قابل تمدید نخواهد بود.

ویزای کاری به افرادی که قصد تحقیق در دانشگاه ها و موسسات علمی را دارند نیز تعلق می گیرد.

مهم ترین نکته درباره ی موفقیت مهاجرت کاری اعلام نیاز یک کارفرما در آن کشور به وجود شماست.

اگر فردی که اقدام به مهاجرت کاری نموده با خانواده ی درجه یک خود مهاجرت کند نیز مشکلی نیست و به خانواده ی او اقامت داده می شود اما هزینه ها تا پیش از پیدا کردن کار متقاضی بر عهده ی خود مهاجران می باشد.

دانشجویان سوئد بعد از گذراندن یک ترم در این کشور می توانند درخواست اقامت از طریق کار کنند.

در اولین مرحله ی قبول مهاجرت کاری برای مصاحبه ی فرد با کارفرما ویزای 3 ماهه برای مهاجر صادر می شود و پس از این مدت باید دوباره ویزا تمدید شود.

توجه کنید که اداره مهاجرت سوئد در زمینه ی پناهندگان سو استفاده گر بسیار قوی عمل می کند، بنابراین سعی نکنید به اداره ی مهاجرت این کشور دروغ بگویید.

مهاجرت از طریق کار نکات ریز زیادی دارد برای مثال اعتبار داشتن حداقل 2 ماهه ی پاسپورت و... که وکلای مهاجرت و سفارت خانه ها این اطلاعات را در اختیار شما قرار می دهند و در اینجا مجال پرداختن به این مسائل نمی باشد زیرا با توجه به شرایط افراد تغییر می کنند.

مهاجرت پزشکان به سوئد:

پزشکانی که مدرک پزشکی خود را از ایران یا کشورهایی غیر از سوئد دریافت کرده اند باید مدرک خود را به عنوان یک پزشک در این کشور به ثبت برسانند که مراحل این کار چیزی بین 2 تا 3 سال طول می کشد. برای آشنایی با افراد و موسسه ای که باید مدرک مهاجران پزشکی را بررسی و تایید کند روی لینک مقابل کلیک نمایید: لینک

*این موسسه اغلب پیشنهاد می دهد که در یک آزمون مهارت سنجی شرکت و یا یک دوره ی آموزشی 18 ماهه را طی کنید که با مطالعه ی وبسایت آن می توانید بیشتر با حوزه ی کاری آن ها آشنا شوید.

*در سوئد در حال حاضر از پزشکان استقبال می کند و پزشکان شانس بالایی در مهاجرت دارند بخصوص پزشکان ایرانی که سابقه ی مهاجرت درخشانی در سوئد داشته و دارند.

immigration-to-sweden
immigration-to-sweden

مهاجرت از طریق سرمایه گذاری

یکی دیگر از روش های معمول و ممکن برای مهاجرت به سوئد اقدام از طریق سرمایه گذاری می باشد. به طور کلی می توانیم سرمایه گذاری در سوئد را به دو قسمت اصلی زیر تقسیم کنیم:

الف) سرمایه گذاری از طریق طرح کاری (بیزینس پلن):

در این روش مهاجر ادعا می کند که نقشه و برنامه ای برای راه اندازی یک کسب و کار موفق در سوئد دارد که می تواند برای این کشور سودآور باشد. این روش برای مبتکران، مخترعان و کارآفرینان بسیار مناسب است. مراحل کار بدین صورت است که ابتدا فرد یک طرح از کاری که قصد انجامش را دارد (در زمینه ی صنعتی، تجاری و...) تهیه می کند. اما در این طرح نباید همه ی جزئیات دقیقا آن طور که قرار است انجام بگیرد درج شود تنها کافی است معرف کلی طرح باشد و نشان دهد که آیا این طرح مقرون به صرف و مفید هست یا خیر. البته باید همه ی طرح واضح توضیح داده و در آن از دروغ و فرافکنی جدا جلوگیری شود.

در صورت خوب بودن طرح مهاجر، حتی بانک ها حاضر می شوند که بر ایده ی فرد متقاضی سرمایه گذاری کنند بنابراین در این روش شما نیاز به بوجه ی کمتری به نسبت روش دیگر مهاجرت سرمایه گذاری دارید. برای مهاجرت به سوئد از روش سرمایه گذاری تقریبا در کمترین حالت به 150000 دلار نیاز خواهید داشت که اگر دارای طرح و ایده و بیزینس پلنی موفق باشید، می توانید مقداری از این سرمایه را در ابتدا پرداخت کرده و به مرور با شروع کسب و کارتان بقیه مبلغ را به دولت سوئد بپردازید.

در این روش مهم ترین نکته، تهیه ی طرح کاری قوی و قانع کننده است که پیشنهاد می کنیم با افراد متبحر و داری تجربه در این زمینه مشورت کنید زیرا باید در طرحتان قوانین و ضوابط خاصی را رعایت نمایید.

ب) مهاجرت از طریق سرمایه گذاری یکجا:

اگر دارای طرح کاری و ایده ی خاصی نیستید اما سرمایه ی خوبی در دست دارید، باز هم می توانید به سوئد مهاجرت کنید. زمانی که موفق شوید دولت سوئد را قانع کنید که وجود شما در آن کشور توجیه مالی خوبی دارد، می توانید به عنوان مهاجرِ سرمایه دار وارد آن کشور شوید. کمترین میزان سرمایه گذاری در سوئد نیز همان 150000 دلار است که در بالا اشاره کردیم با تفاوت این که باید این مبلغ را در همان ابتدا و به طور یکجا و بدون در نظر گرفتن سایر هزینه های مهاجرت از جمله مراحل مهاجرت و هزینه های ماه های ابتدایی زندگی در سوئد پرداخت نمایید و سپس اقدام به سفر به سوئد نمایید.

نکات مهم درباره ی مهاجرت سرمایه گذاری:

*در هر دو روش مهاجرت از طریق سرمایه گذاری به مهاجران اقامت دائم داده می شود اما این مورد یک تبصره دارد. افراد زیادی اقدام به ثبت شرکت تجاری و راه اندازی یک مرکز در سوئد می کنند و اقامت موقت می گیرند اما پس از گذشت مدتی به دلایل مختلف شرکتشان فعالیت نمی کند یا سعی می کنند تنها از نام شرکت تجاری استفاده کنند. این افراد باید بدانند که اگر مرکزی که تحت نظر آن هاست فعالیت نکند و یا حتی به دولت مالیات پرداخت نکند و در صدد انجام روش هایی برای پرداخت نکردن مالیات برآیند، اقامت مهاجر هرگز به اقامت دائم تبدیل نخواهد شد و در برخی شرایط خاص و تخلفات حتی لغو هم می شود.

*پیشنهاد می کنیم در هر دو روش پیش از هر کاری و سپردن سرمایه ی خود به افراد ناشناس با چند نفر از مهاجران موفقی که از این روش استفاده کرده اند صحبت کرده و از تجاربشان استفاده نمایید.

*سعی کنید در همه ی موارد و مراحل صادقانه رفتار کنید.

مهاجرت از طریق ازدواج به سوئد

قانون مهاجرت از طریق ازدواج در رابطه با سوئد نیز وجود دارد و اگر شما با یک فرد سوئدی یا مقیم در این کشور ازدواج کنید به راحتی اقامت کسب خواهید کرد و از این لحاظ مشکلی نخواهید داشت.

توجه داشته باشید که در این نوع مهاجرت باید به سوالاتی مانند زبانی که با همسرتان صحبت می کنید، همسران قبلی خود، مدت زمان زندگی با همسر فعلی، خانه ای که قرار است در آن زندگی کنید، روش آشنایی و بقای ارتباط زوجین تاکنون و... پاسخ دهید و اگر در این موارد شک و شبهه ای پیش آید به صورت موقت به فرد مهاجر اجازه ی مهاجرت داده نمی شود.

در مواقع نادری که این اتفاق رخ می دهد باید سه هفته صبر کرده و سپس درخواست تجدید نظر دهید. اگر برای بار دوم یا سوم باز هم مهاجرت شما از طریق ازدواج رد شد، می توانید به دادگاه های موجود در سوئد اعتراض کرده و حکم خود را تغییر دهید. توجه داشته باشید که رد شدن مهاجرت از طریق ازدواج بسیار کم پیش می آید و این موضوع هم برای جلوگیری از کلاهبرداری دو طرف برای کسب اقامت از طریق ازدواج است.

همه چیز درباره مهاجرت به سوئد
همه چیز درباره مهاجرت به سوئد

مهاجرت تحصیلی به سوئد

مهاجرت تحصیلی به سوئد یکی از آسان ترین روش های مهاجرت و کسب اقامت این کشور می باشد و مهاجران ایرانی زیادی هم از این طریق اقدام به مهاجرت می نمایند زیرا این روش مزایای نسبتا خوبی در مقایسه با روش های دیگر دارد مثلا: برای ادامه تحصیل در همه ی دانشگاه های این کشور نیاز به دانستن زبان سوئدی نیست، با داشتن مدرت آیلتس 5 نیز در برخی از دانشگاه ها می توانید تحصیل کنید، دانشگاه های این کشور معتبر و خوب هستند و یا این که پس از تحصیل راحت تر می توانید وارد بازار کار سوئد شوید.

برخی تصور می کنند که تحصیل در سوئد رایگان است اما باید بدانید که از سال 2011 میلادی تاکنون تحصیل در این کشور دیگر رایگان نیست و دانشجویان متقاضی باید بتوانند هزینه ی ثبت نام اولیه در دانشگاه مورد نظر و هزینه های هر ترم و خوابگاه، خورد و خوراک و زندگیشان را پرداخت نمایند و دولت سوئد تا از توانایی شما برای پرداخت مخارج مطمئن نشود مهارجت شما پذیرفته نخواهد شد.

متقاضیان تحصیل در سوئد باید بدانند که در حین تحصیل می توانند کار نیمه وقت هم انجام دهند و این چنین نیمی از مخارج خود را تامین کنند. هزینه های تحصیلی در این کشور بنابر دانشگاه، محل اقامت و حتی محله ی زندگی دانشجو مختلف است.

افراد متقاضی مهاجرت تحصیلی باید پیش از هر چیز از موارد زیر اطلاع داشته باشند:

-هزینه های تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد از کارشناسی بیشتر و چیزی حدود 63000 کرون (بیش از بیست میلیون تومان) در هر ترم است و هزینه های ثابت و ثبت نام هر دانشگاه نیز مختلف است.

-هزینه ی تحصیل در مقطع کارشناسی در سال های مختلف و دانشگاه های مختلف فرق می کند اما حدودا چیزی نزدیک به 50000 کرون (بیش از 18 میلیون تومان) در هر ترم می شود که برای ترم هایی که دروس عملی هم وجود دارد، گران تر هم می شود.

-دانشجو اگر بورسیه نشده باشد، باید بتواند هزینه ی زندگی خود را هم بپردازد که با توجه به محل اقامتش بسیار متغیر و چیزی بین 5500 تا 8040 کرون (حدود 2 تا 3 میلیون) در هر ماه بنابر گفته های دانشجویان ایرانی مقیم این کشور می باشد.

*هر کرون معادل حدودا  4340 ریال می باشد.

-اغلب دانشجویان مقطع لیسانس باید زبان سوئدی را بدانند اما در مقطع کارشناسی ارشد با دانستن زبان انگلیسی و داشتن مدرک زبان می توانند تحصیل کنند.

-لیسانس در این کشور 4 سال، کارشناسی ارشد 2 سال و دکترا بین 4 تا 5 سال طول می کشد.

پیشنهاد می کنیم اگر قصد مهاجرت تحصیلی به سوئد را دارید در ابتدا وضعیت و شرایط رشته ی تحصیلی مورد نظر خود را در دانشگاه هایی که آن رشته را دارند خوب بررسی کنید، سپس مطمئن شوید که برای تحصیل در آن رشته باید مدرک زبان داشته باشید یا خیر و یا باید در محل اقدام به گذراندن دوره ی زبان نمایید. البته بهترین روش داشتن مدرک زبان در کشور مبدا می باشد که کار را برای شما آسان تر خواهد کرد و از نظر هزینه نیز به صرفه تر است. بد نیست بدانید که دوره ی زبان در این کشور نیز چیزی حدود 42500 تا 46000 کرون هزینه دارد که می تواند این عدد بالاتر هم برود.

توجه داشته باشید که مهم ترین سرمایه ی سوئد، نیروی انسانی تحصیل کرده است و این کشور دارای نظام تحصیلی مدرن و بسیار خوبی است که هر 6 سال یکبار هم مورد تجدید نظر قرار می گیرد. تحصیلات دانشگاهی در این کشور بسیار رقابتی است و درصد بالایی از دانشجویان مقطع دکترای این کشور را مهاجران خارجی اشغال کرده اند بنابراین اگر قصد تحصیل در سوئد را دارید باید برای درس خواندن وقت و پشتکار زیادی داشته باشید.

اگر مشکل بودجه برای تحصیل دارید، باید بگوییم که دانشگاه ها وام هایی به دانشجویان می دهند که تقریبا 75% هزینه های آن ها را پوشش می دهد اما باز هم باید در نظر داشته باشید که هزینه ها بستگی به محل و سبک زندگی شما دارد. از مهم ترین دانشگاه های سوئد می توان به موارد زیر اشاره نمود:

-دانشگاه KTH یا Royal Institute of Technology: دانشگاه پلی تکنیک و رشته های فنی است که در اروپا نیز از معتبرترین دانشگاه ها به حساب می آید.

-دانشگاه اوپسالا (Uppsala University): بیشتر در زمینه ی رشته های فنی و مهندسی فعالیت می کند و در سطح جهانی از برترین دانشگاه های دنیاست.

-دانشگاه لوند (Lund University): در شهر لوند قرار دارد و مقطع ارشد و دکترای رشته های آن کاملا به زبان انگلیسی می باشد.

-دانشگاه گوتنبرگ (University of Gothenburg): این دانشگاه به آموختن دانش با روش تعاملی بین روش های تحقیقی و آموزشی معروف است.

-دانشگاه صنعتی چالمرز (Chalmers University of Technology): دارای رشته هایی در زمینه های تکنولوژی، معماری و علوم طبیعی می باشد.

-دانشگاه استکهلم (University of Stockholm): بزرگترین دانشگاه سوئد است و چهار دانشکده و انواع و اقسام رشته ها را در خود جای داده است.

immigration-to-sweden
immigration-to-sweden

چه افرادی می توانند برای تحصیل در سوئد اقدام کنند؟

اگر شما دارای این شرایط هستید می توانید به فکر مهاجرت تحصیلی در سوئد باشید:

دارا بودن مدرک پیش دانشگاهی

دارا بودن مدارک آیلتس یا تافل با نمره ی مناسب (نوع مدرک و نمره ی آن بستگی به دانشگاه دارد).

اگر مقطع لیسانس مد نظر است، افرادی که با زبان زبان سوئدی آشنایی دارند.

در صورت داشتن مدرک تحصیلی آن مدرک از یک دانشگاه معتبر در ایران صادر شده باشد.

اگر خود را دارای شرایط مناسب می بینید و از پس هزینه های حداقلی در این کشور هم بر میآمد برای اولین گام باید به لینک مقابل مراجعه نمایید: لینک البته از دسامبر تا ژوئن (آذر تا خرداد) باید اقدام کنید. با ساخت یک اکانت جدید در این وبسایت می توانید به دنبال دانشگاه مورد نظر رفته و برای رشته و محل تحصیل مورد نظرتان اَپلای نمایید. توجه داشته باشید که رشته های انتخابی شما محدود هستند پس در انتخاب آن ها دقت نظر داشته باشید.

*توجه کنید که حتما در زمانی که برای شما مقرر می شود مدارکتان را ارسال نمایید زیرا اگر دیر کنید متقاضیان دیگر بر شما ارجعیت داده خواهند شد. همچنین دقیت کنید دقیقا همان مدارکی که از شما خواسته می شود را بفرستید چرا که ارسال مدارک اضافی نمره ی مثبتی برای شما به حساب نخواهد آمد.

*ممکن است رشته ای مد نظر شما باشد که می دانید آن دانشگاه رشته ی مورد نظر را دارد اما نتوانید برای آن درخواست دهید، دلیل این موضوع پر شدن ظرفیت آن رشته می باشد و به شرایط و خصوصیات شما مربوط نمی شود.

ارسال مدارک تحصیلی به سوئد:

یکی از دغدغه های دانشجویانی که قصد تحصیل در سوئد را دارند ارسال مدارک به دانشگاه ها می باشد، البته این روزها با پیشرفت تکنولوژی کارها کمی آسان تر شده است اما به طور کلی باید بدانید که پس از قبول شدن درخواستتان برای تحصیل در این کشور، از شما درخواست می شود تا مدارک خود را ارسال نمایید در این زمان باید اقداماتی را انجام داده و اطلاعاتی را کسب کنید که در ادامه به صورت خلاصه به این نکات خواهیم پرداخت.

بهترین راه برای ارسال مدارک به سوئد چیست؟

راه های زیادی برای این که مدارک تحصیلی و شناسایی خود را به دانشگاه های سوئد برسانید وجود دارد اما بهترین روش استفاده از پست TNT می باشد زیرا اگر از این روش استفاده کنید، می توانید از طریق وبسایت این نوع پست از محل دقیق بسته و مدارک خود مطلع شوید که هر پستی این امکان را در اختیار شما نمی گذارد. برای این که بیشتر درباره ی این نوع پست بدانید کافی است به وبسایت رو به رو مراجعه نمایید: لینک

*اگر یکبار در سال یا در ترم های گذشته مدارک خود را به سوئد ارسال کرده اید اما دوباره قصد اقدام مهاجرت تحصیلی به این کشور را دارید لازم نیست دوباره همه ی مدارک را ارسال نمایید بلکه ارسال کد بسته و تصویر پاکت پستی قبلی خود کافی است.

مدارک مقطع لیسانس:

کاورشیت

مدرک پیش دانشگاهی و دبیرستان

کپی پاسپورت

مدارک آیلتس یا تافل

مدارک اضافی که در هر رشته می تواند مختلف باشد

مدارک مقطع فوق لیسانس:

کاور شیت

مدرک دانشگاه یا گواهی دانشگاهی

کپی پاسپورت

مدرک آیلتس و تافل

مدارک دیگر که بنابر رشته ی تحصیلی درخواست می شود.

*پس از بررسی مدارک شما نمره ی MR هر متقاضی مشخص می شود که نشانگر شانس وی برای پذیرش در آن دانشگاه است.

همه چیز درباره مهاجرت به سوئد
همه چیز درباره مهاجرت به سوئد

+ نکته ی بسیار بسیار مهم:

معقوله ی مهاجرت تحصیلی و مراحل آن در این مطلب به صورت اجمالی توضیح داده شده است اما اطلاعات ریز و جزئی دیگری نیز وجود دارد که شاید سوالاتی را در ذهن شما ایجاد کرده باشند به همین دلیل برای صحیح تر پرداختن به این مبحث در آینده ای نزدیک مهاجرت تحصیلی به سوئد را در مطلبی جداگانه منتشر خواهیم کرد.

+ تمام اعدادی که به عنوان هزینه در این قسمت درج شده اند به صورت حدودی و میانگین می باشد. بر اساس محله اقامت دانشجو، رشته و دانشگاه وی این اعداد بسیار متغییر هستند.

زبان سوئدی و تاثیر آن در زندگی مهاجران

زبان سوئدی زبان رسمی کشور سوئد و زبانی است که برای برقراری ارتباط با مردمان ساکن در آن کشور به دانستنش نیاز خواهید داشت. اگر نروژی را می دانید باید بگوییم که این زبان به نروژی شباهت زیادی دارد.

افراد زیادی وقتی متوجه می شوند که درس خواندن در مقطع ارشد و دکترا در اغلب دانشگاه ها نیاز به دانستن زبان سوئدی ندارد خوشحال می شوند اما باید بگوییم که اگر بدون دانستن این زبان به سوئد می روید بازهم در طی تحصیل و زندگی در این کشور باید سوئدی را بیاموزید تا در مرحله ی پیدا کردن کار و پیشرفت در زندگی موفق باشید.

بدانید که زبان سامی نیز در مناطق شمالی سوئد استفاده می شود که اگر در آن مناطق قصد زندگی دارید به دانستن این زبان نیز نیاز خواهید داشت. بنابر همه ی این مسائل پیشنهاد می کنیم که اگر نهایتا قصد اقامت در سوئد را دارید بهتر است از ابتدا زبان این کشور را بیاموزید زیرا در آخر باید این کار را انجام دهید و فقط کار را برای خود سخت تر می کنید.

کسب اقامت در سوئد

افرادی که از طریق کار موفق شده اند به سوئد مهاجرت کنند ویزایی با اعتبار 2 سال به آن ها اعطا می شود و پس از اتمام آن اگر هنور مهاجر دارای کاری ثابت در سوئد بود ویزای او 2 سال دیگر تمدید می شود و با پایان 4 سال اقامت موقت می تواند درخواست اقامت دائم به این کشور را بدهد. افرادی که بتوانند این 4 سال را با موفقیت پشت سر گذارند به آن ها از سال پنجم اقامت داده می شود و آن ها از آن پس شهروند سوئد محسوب شده و از همه ی امکانات و مزایای شهروندان سوئد برخوردار خواهند بود.

در ضمن به صورت اختصاری باید بدانید که در همه ی انواع این مهاجرت ها فرد مهاجر می تواند خانواده ی خود را همراه ببرد که شروطی هم دارد و در آینده به صورت جداگانه آن ها را بررسی خواهیم کرد.

نکته مهم:

اگر برایتان سوال پیش آمده که از طریق سایر روش های مهاجرت که در این مطلب به آن ها اشاره شده، چطور می توانید اقامت دائم سوئد را کسب کنید، باید بگوییم که برای رسیدن به پاسخ، باید به صورت ویژه و اختصاصی به انواع ویزاهای سوئد و سپس انواع روش های کسب اقامت دائم این کشور بپردازیم. به دلیل گستردگی این مبحث در آینده مطلبی جداگانه تحت عنوان سفارت سوئد و مراحل اخذ ویزای این کشور، را منتشر خواهیم کرد.

مشکلات مهاجرت به سوئد

افراد زیادی مهاجرت به سوئد را امری آسان می دانند اما باید بدانید که مهاجرت به این کشور همه ساله سخت تر و سخت تر می شود برای مثال به موارد زیر توجه کنید:

-جمعیت سوئد در سال 2016 میلادی  140،000نفر افزایش یافت که اغلب آن را مهاجران تشکیل می دادند.

-در سال های اخیر پناهندگان زیادی به این کشور مراجعه کردند که همین موضوع چالش هایی را به بار آورده است.

-کودکان زیادی به سوئد آورده شده اند که پدر و مادری ندارند و دولت سوئد باید برای آن ها امکانات رفاهی فراهم کند.

-بیش از 60 درصد افرادی که سال 2015 به سوئد مهاجرت کردند در سال 2016 میلادی توانستند اقامت دائم کسب کنند.

-در حال حاضر بیشترین مهاجران سوئد را افغان ها و سوری ها تشکیل داده اند که به دلیل عدم مهارت های بالا و افزایش نابهنگام و ناگهانی جمعیت باعث شده اند منابع سوئد برای خدمت رسانی به مهاجران کم شوند و دولت با مشکلاتی برای جبران این خسارات مواجه گردد و این موضوع پذیرفته شدن مهاجران را سخت تر کرده است.

نظر خود را درباره «همه چیز درباره مهاجرت به سوئد» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید
ارزیابی مهاجرت
: برای دریافت مشاوره درباره همه چیز درباره مهاجرت به سوئد فرم زیر را تکمیل کنید

هزینه مشاوره ۳۰ هزار تومان می باشد

پاسخ مشاوره شما ظرف 1 روز کاری در پنل شما درج می شود و پیامک دریافت می کنید


دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.