زمان مطالعه: 3 دقیقه
چند نکته ساده برای جلوگیری از کمردرد

چند نکته ساده برای جلوگیری از کمردرد

فقط با توجه به چند مسئله بهداشتی ساده، در محل کار، خانه و در زندگی روزمره، می‏توان از بیماریهای جسمی که معمولا در پیری به سراغ آدم‏ها می ‏یآد، راحت شد.

جلوگیری از کمر درد یکی از بهترین راه کارها برای درمان کمر درد است؛ همیشه گفته اند: «پیشگیری بهتر از درمان است!» حتما نباید بگذارید دچار کمر درد شوید تا بعد از آن بصورت روزانه کمی وقت برای نرمش بگذارید. می توانید با استفاده از نرمش ها و طرز صحیح انجام کارهای روزمره که در ادامه مطلب آسمونی آمده است از بروز چنین دردهایی در قسمت کمر و گردن خود جلوگیری به عمل آورید. اثر واقعی نرمش ها و نحوه صحیح انجام کارهای روزانه را دست کم نگیرید!

نحوه بلند کردن اشیاء

نحوه بلند کردن اشیا
نحوه بلند کردن اشیا

هنگام بلندکردن اشیا از روی زمین باید حتما زانوهایتان را خم کنید و بنشینید، سپس وسیله را بلند کنید. برخی افراد به دلیل تنبلی زانوان خود را خم نمی کنند این کار باعث آسیب رسیدن به کمر و زانوها می شود. همچنین هنگامی که شی را بلند کردید سعی نکنید آن را بالاتر از کمر خود بالا ببرید.

نحوه حمل کردن اشیا

نحوه حمل وسایل
نحوه حمل وسایل

هنگامی که چند وسیله در دست دارید باید آن ها را در طرفین خود تقسیم کنید. مقدار حجم آن مهم نیست که برابر باشد، بلکه مقدار وزن ها مهم است. پس زمانی که به خرید می روید خریدهای خود را بین دو دست تقسیم کنید. همچنین اگر فقط یک وسیله در دست دارید و سنگین است سعی کنید آن را با دو دست و در جلوی خود نگه دارید.

نحوه نشستن پشت فرمان

نحوه نشستن پشت فرمان
نحوه نشستن پشت فرمان

هنگام نشستن پشت فرمان قوز نکنید. صاف بنشینید! این کار باعث پیشگیری از گردن درد و کمر درد می شود. کسانی که مشکلات کمر و گردن دارند، زمانی که به مدت طولانی رانندگی می کنند توصیه می شود هر یک ساعت به خود استراحت داده و از ماشین پیاده شوند. همچنین افرادی که مشکلات کمر و گردن ندارند بهتر است هر دو ساعت یک بار، ربع ساعت از ماشین پیاده شده و استراحت کنند تا از بروز کمردرد در آینده جلوگیری به عمل آید.

نحوه برداشتن کودک از زمین

نحوه بلندکردن کودک از زمین
نحوه بلندکردن کودک از زمین

بلندکردن کودک از روی زمین هم دقیقاً مانند بلند کردن اشیا از روی زمین است. پس باید برای بلند کردن کودک بر روی زانوان خود خم شده و آن را بلند کرد. اصلا مانند تصویر سمت راست کودک را بلند نکنید زیرا آسیب کاملاً جدی در آینده نزدیک به کمر خود وارد می کنید.

نحوه ایستاده کار کردن

نحوه ایستاده کار کردن
نحوه ایستاده کار کردن

انجام بعضی از کارها بصورت ایستاده است، مانند اتو کردن و ظرف شستن. خصوصاً وقتی کار طولانی شود قطعا باعث خستگی خواهد شد. پس بهتر است از یک زیرپایی یا چهارپایه کوتاه استفاده کرد. می توانید از هر شی کوتاهی هم به همین منظور استفاده کنید. ایستادن پای ظرفشویی خصوصاً برای خانم ها کاریست که بارها در طول روز انجام می شود. پس به فکر سلامتی خود باشید.

نحوه نشستن روی صندلی

نحوه نشستن روی صندلی
نحوه نشستن روی صندلی

هنگام نشستن روی صندلی قوز نکنید. آرنج های خود را روی پاهایتان نگذارید زیرا همین کار باعث قوز می شود. کاملاً صاف بنشینید. اگر صندلی دارای تکیه گاه است چه بهتر، حتما تکیه دهید. اما اگر تکیه گاه ندارد برای مدت زمان کوتاه ایرادی ندارد، اما برای طولانی مدت از صندلی های بدون تکیه گاه استفاده نکنید.

نحوه صحیح ایستادن

نحوه صحیح ایستادن
نحوه صحیح ایستادن

موقع ایستادن نه پاهای خود را خم کنید و نه قوز کنید. کاملاً صاف بیاستید. همچنین از کفش های مناسب استفاده کنید. پوشیدن کفش های نامناسب برای مدت زمان طولانی به کمر آسیب می رساند.

نحوه صحیح گوشی دست گرفتن

طرز گوشی دست گرفتن
طرز گوشی دست گرفتن برای جلوگیری از کمردرد

یکی از عوامل کمر درد و گردن دردی که امروزه از کودکان گرفته تا افراد سالمند، دست گرفتن نادرست گوشی و کار با آن است. هنگامی که با گوشی خود کار می کنید نباید گردن خود را زیاد خم کنید. بجای خم کردن زیاد گردن، بهتر است دست های خود را بالاتر بیاورید تا برای دیدن صفحه گوشی به گردن فشار مضاعف نیاید. البته کاربرد طولانی از تلفن همراه در حالت ایستاده هم توصیه نمی شود. 

چند نرمش کششی مناسب برای کمر

چهار نرمش برای کمر

چهار نرمش برای کمر

نرمش برای کمر- جمع کردن پاها مانند نوزاد
نرمش برای کمر- جمع کردن پاها مانند نوزاد
نرمش برای کمر- بلند کردن کمر از روی زمین
نرمش برای کمر- بلند کردن کمر از روی زمین
نرمش برای کمر- بالا بردن پاها بدون خم کردن آنها
نرمش برای کمر- بالا بردن پاها بدون خم کردن آنها
نرمش برای کمر، دراز نشست تا نیمه
نرمش برای کمر، دراز نشست تا نیمه
نرمش برای کمر، بالا و پایین بردن کمر
نرمش برای کمر، بالا و پایین بردن کمر

 

 

 

نظر خود را درباره «چند نکته ساده برای جلوگیری از کمردرد» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید
ارزیابی مهاجرت
: برای دریافت مشاوره درباره چند نکته ساده برای جلوگیری از کمردرد فرم زیر را تکمیل کنید

هزینه مشاوره ۳۰ هزار تومان می باشد

پاسخ مشاوره شما ظرف 1 روز کاری در پنل شما درج می شود و پیامک دریافت می کنید


دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.