زمان مطالعه: 7 دقیقه
چک لیست کارهای منزل

چک لیست کارهای منزل

چک لیست کارهای منزل فرض کنید همین لحظه به شما اطلاع بدهند که مهمان سرزده دارید. آیا خانه‌تان به اندازه...

چک لیست کارهای منزل

چک لیست کارهای منزل
چک لیست کارهای منزل

فرض کنید همین لحظه به شما اطلاع بدهند که مهمان سرزده دارید. آیا خانه‌تان به اندازه کافی برای یک دورهمی دوستانه مرتب است؟ با وجود اینکه مهمان درباره نظافت خانه‌تان قضاوتی نمی‌کند ولی حتما شما به عنوان میزبان یا بانوی خانه به این مسئله بسیار اهمیت می‌دهید. اگر در پاسخ به این سوال باید تازه فکری برای گرد و غبار روی کنسول و میز مبلی بکنید و در آخرین لحظات ورود مهمان به جای آماده شدن، جارو برقی به دست از این اتاق به آن اتاق بروید؛ پس این پست آسمونی را به هیچ وجه از دست ندهید.

چرا باید برای کارهای منزل برنامه‌ریزی کنید؟

به اشتراک گذاشتن مسئولیت‌ها: با استفاده از چک لیست خانه تکانی نه تنها می‌توانید وظایف نظافتی را با جزئیات مشخص کنید. بلکه با سایر اعضای خانواده در میان می‌گذارید و وظایف را بین خودتان تقسیم می‌کنید.

کاهش استرس: وقتی خانه مرتب و تمیز نیست، همیشه فکرتان درگیر این موضوع است و احساس ناراحتی می‌کنید. به طوری که روی کیفیت استراحت شما هم تاثیر منفی می‌گذارد. اما اگر همه کارهایتان را لیست کرده باشید و بدانید در چه زمانی کدام کار باید انجام شود به مراتب آرامش خاطر بیشتری خواهید داشت.

افزایش کارایی: اگر وظایف‌تان را برنامه‌ریزی نکرده باشید، زمان‌تان برای کارهای بیهوده‌ای تلف میشود و در نهایت آنطور که دلتان میخواهد نمیتوانید برای نظافت منزل وقت بگذارید.

داشتن خانه‌ای همیشه تمیز: با وجود اینکه به صورت منظم خانه را تمیز می‌کنید، اگر یک برنامه‌ریزی در قالب چک لیست خانه تکانی داشته باشید احتمال اینکه کارهای تمیزکاری خود را به تعویق بیاندازید بسیار کم می‌شود. به ویژه که زمان کمی تا شروع سال جدید باقیمانده است و  اهمیت خانه تکانی سریع و دقیق بیشتر از همیشه است.

طراحی و زمانبندی چک لیست کارهای منزل

7 مرحله طراحی و زمانبندی چک لیست خانه تکانی عبارت است از: 1- زمان‌های آزاد خود را مشخص کنید. 2- کارهای نظافتی خود را با جزئیات لیست کنید. 3- تعداد دفعات انجام هر یک از وظایف را تعیین کنید. 4- هر روز را به انجام یک یا دو کار اختصاص دهید. 5- وظایف را با ذکر نام بین اعضای خانواده تقسیم کنید. 6- لیست نهایی را روی کاغذ بنویسید و در معرض دید افراد خانواده بگذارید. 7- به زمانبندی و چک لیست خانه تکانی پایبند باشید.

نمونه‌ای از چک لیست خانه تکانی سریع

بدیهی است که چک لیست خانه تکانی سریع میتواند شامل موارد مختلفی باشد. این وظایف تمیزکاری متناسب با نوع خانه شما و بازه‌هایی که برای نظافت در نظر دارید متفاوت است. در این بخش یک نمونه از چک لیست خانه تکانی آورده شده است.

homework-checklist
homework-checklist

چک لیست کارهای منزل : تمیز کردن آشپزخانه

داخل توستر و مایکروفر را با دقت تمیز کنید. برای نظافت آن از دستورالعمل‌های موجود در کاتالوگ دستگاه استفاده کنید.

برای تمیز کردن چربی‌های داخل فر میتوانید از اسپری‌های پاک کننده یا جوش شیرین استفاده کنید. مقداری جوش شیرین را با آب ترکیب کنید تا خمیری بدست بیاید. خمیر را به میله‌های فر و جداره داخلی آن بمالید. اجازه دهید تا 12 ساعت در همین حالت بماند. بعد از 12 ساعت با کمک یک دستمال جوش شیرین را پاک کرده و میله‌های آن را نیز آبکشی کنید.

گرد و غبار پشت یخچال و فریزر را پاک کنید. برای این کار از جاروبرقی کمک بگیرید. طبقه‌های داخل یخچال را بشویید و خشک کنید. در مورد ادویه‌ها و چاشنی‌ها و مواد غذایی فراوری شده تاریخ انقضاها را بررسی کنید، اگر غذایی فاسد شده آن را دور بیاندازید.

اگر یخچال بوی مواد غذایی (سیر، پیاز، ترشی و..) را به خود گرفته، در یک ظرف کوچک مقداری جوش شیرین ریخته و آن را در یخچال قرار دهید. به زودی بوی بد یخچال از بین می‌رود.

بالای کابینت، لوازم روشنایی و کنج‌های سقف آشپزخانه را گردگیری کنید، دیوارهای کاشی خورده پشت سینک ظرفشویی را با مواد ضدعفونی کننده تمیز کنید.

پرده‌های آشپزخانه را بشویید.

پاک کردن روی هود و تعویض فیلتر آن را فراموش نکنید.

روی درب‌های بیرونی کابینت و کانتر آشپزخانه معمولا لکه‌های چربی وجود دارد، آن‌ها را تمیز کنید.

داخل کابینت‌ها را خالی کنید. با دستمال مرطوب آن را گردگیری کرده و خشک کنید. مجدد لوازم را به داخل آن برگردانید. تمیز کردن داخل کابینت‌های آشپزخانه فرصت خوبی است تا از شر لوازم اضافی و جاگیر بلااستفاده، خلاص شوید. از این موقعیت برای تغییر محتویات آن کمک بگیرید.

کاسه سینک ظرفشویی را ضدعفونی کنید. اگر آب سینک به سختی تخلیه می‌شود، زمان خوبی برای باز کردن چاه فاضلاب سینک و تمیز کردن آن است.

سطل‌های زباله آشپزخانه را با مواد شوینده ضدعفونی کنید. پلاستیک‌های جدید در آن بگذارید. برای از بین رفتن بوی نامطبوع سطل با مقداری جوش شیرین، پوست رنده شده لیمو و آب گرم آن را بشویید. در حین جمع‌آوری زباله‌ها تفکیک زباله را فراموش نکنید.

داخل ماشین ظرفشویی را نظافت کنید. اگر خرده‌های مواد غذایی در ماشین باقی مانده، آن‌ها تخلیه کنید و با کمک جوش شیرین و مقداری سرکه داخل ماشین ظرفشویی را جرم‌گیری کنید.

چک لیست کارهای منزل : چک لیست خانه تکانی اتاق نشیمن

با استفاده از چوب گردگیری بالای درب، زوایای سقف و کنج دیوارها را گردگیری کنید.

لوازم تزئینی، گل‌های مصنوعی، دکورهای کنسول و جای شمعی را تمیز کنید.

پرده‌ها و والن‌ها را بشویید. در صورت نیاز از خشکشویی‌های ماهر برای این کار استفاده کنید.

پره‌های پنکه سقفی و چراغ‌های روشنایی را با دقت تمیز کنید. در صورت استفاده از نردبان مراقب باشید.

اگر فرش‌ها را به تازگی شسته‌اید میتوانید برای نظافت آن از شامپو فرش استفاده کنید.

مبلمان را با جاروبرقی گردگیری کنید.

شیشه‌های پنجره، آیینه‌های قدی و دیواری، میزهای عسلی و شیشه میز مبل را با کمک روزنامه و شیشه پاک‌کن تمیز کنید.

خانه تکانی فرصت مناسبی برای تغییر دکوراسیون یا جا به جایی لوازم خانه است. با کمک وابی سابی و فنگ شویی جریان مثبت زندگی را مهمان خانه خود کنید.

چک لیست کارهای منزل
چک لیست کارهای منزل

چک لیست کارهای منزل : ساماندهی و نظافت اتاق خواب

هر چند وقت یکبار تشک‌های تخت خواب را برگردانید.

ملافه، روتشکی و رو بالشتی‌ها را بشویید. در صورت امکان اجازه دهید در معرض هوای آزاد و نور خورشید خشک شوند. این کار به از بین رفتن باکتری‌ها کمک می‌کند.

بالشت‌ها و پتوها را برای ساعاتی در مجاورت هوای آزاد قرار دهید یا زیر نور خورشید پهن کنید.

پرده‌های اتاق خواب تاثیر مستقیمی در کیفیت هوا و تهویه آن در حین خواب دارد. آن‌ها را به طور منظم بشویید. به این ترتیب احتمال بروز آلرژی در کودکان نیز کم می‌شود.

گردگیری بالای درب اتاق، کنج دیوار، پره‌های پنکه سقفی یا رومیزی، و درب کمدهای دیواری را فراموش نکنید.

متناسب با فصل باید لباس‌های داخل کمد را بروزرسانی کنید. اگر فصل بهار است، لباس‌های خاص زمستانی را بردارید و لباس‌های سبک‌تری را در کمد جای دهید. کیف، کفش و لوازم جانبی را مرتب کنید.

اگر از لباسی برای یک سال تمام استفاده نکرده‌اید، بعید است کلا استفاده کنید. لباس‌هایی را که نمی‌پوشید از کمد خارج کنید. اگر نو و تازه هستند میتوانید آن‌ها را به افراد نیازمند ببخشید یا در سایت‌های آنلاین به فروش برسانید.

وسایل آرایشی و بهداشتی خود را چک کنید. کرم‌های صورت، سایه، رژ مایع، پنکیک و پودر گونه، اسپری‌های خوشبوکننده، دئودورانت‌ها و.. تنها در یک بازه مشخصی قابل استفاده هستند.

کمد کتابخانه را خالی کنید، با دستمال مرطوب آن را گردگیری کرده و سپس خشک کنید.

کتابخانه اتاق خواب هم مانند کمد لباس‌ها نیاز به بروزرسانی دارد. اگر از افراد کتابخوان هستید که حتی زیر تخت‌تان هم انباشته از کتاب و جزوه است. کتاب‌هایتان را دسته‌بندی کنید. آن‌هایی که کمتر استفاده می‌شوند را در انباری بگذارید. با صلاح دید خودتان میتوانید برخی از کتاب‌هایتان را به کتابخانه محل اهدا کنید.

چک لیست کارهای منزل : نظافت حمام و دستشویی

کمد داروها و لوازم کمک‌های اولیه را بررسی کنید. داروهای تاریخ گذشته را دور بیاندازید. اگر وسایلی نظیر چسب زخم، بتادین، باند و گاز استریل تمام شده آن‌ها را جایگزین کنید.

اگر برای جدا کردن دوش حمام و توالت فرنگی از پرده‌های ضد آب استفاده کرده‌اید؛ باید هر چند وقت یکبار آن را در آورده و بشویید. حمام محیط مورد علاقه انواع قارچ‌ها و باکتری‌ها است.

کاشی دیوارهای حمام، داخل وان و کف را حداقل ماهی یکبار با مواد شوینده ضدعفونی کنید.

گرد و غبار روی هواکش حمام و دستشویی، حباب‌های روشنایی و روی سیفون را تمیز کنید.

سطل‌های زباله و دمپایی‌های داخل حمام و دستشویی را با آب گرم و مواد ضدعفونی کننده بشویید و اجازه دهید در مجاورت هوای آزاد خشک شوند.

داخل توالت فرنگی و ایرانی را با مواد جرم‌گیر و شوینده ضدعفونی کنید.

شیرآلات حمام و دستشویی را برق بیاندازید. قطره‌های آب در مدت زمان طولانی لکه‌های ناخوشایندی روی شیرآلات ایجاد می‌کنند.

برای از بین بردن رسوب شیرآلات فلزی حمام و دستشویی از مایع سفید کننده به همراه یک مسواک استفاده کنید. شستن قسمت‌های پشتی شیر آب را فراموش نکنید. اجازه دهید چند دقیقه در همان حالت بماند سپس آن‌ها را آبکشی کنید.

سینک روشویی را نظافت کنید همچنین داخل کابینت‌های حمام و سرویس بهداشتی را گردگیری نمایید.

پادری‌های حمام و دستشویی را بشویید.

موارد متفرقه در چک لیست کارهای منزل

دستگیره‌های خانه، درب ورودی منزل و تمامی پنجره‌های بیرون ساختمان را تمیز کنید.

تمیز کردن پارکینگ، راه پله‌ها و میله‌های حفاظ خانه را فراموش نکنید.

وسایل انباری را ساماندهی کنید. همچنین اگر در منزل کپسول آتش نشانی دارید تاریخ انقضای آن را چک کرده و در صورت نیاز به مراکز مربوطه مراجعه کنید تا مجدداً شارژ کپسول آتش نشانی را انجام دهند.

خانه تکانی زمان مناسبی برای انجام تعمیرات و بررسی سیستم‌های الکترونیکی است. اگر از سیستم‌های هوشمند مثل؛ هشدار آتش و کربن دی اکسید در خانه استفاده می‌کند؛ هر شش ماه یکبار آن‌ها را از لحاظ سلامت و کارایی بررسی کنید.

اگر در تراس خود مبل یا صندلی دارید آن را تمیز کنید.

به گلدان‌های خانه رسیدگی کنید، خاک گل‌ها را عوض کنید. میتوانید از خاک غنی شده با کود برای رشد بیشترشان استفاده کنید.

اسناد اداری و مدارک مهم کاری خود را دسته‌بندی کنید تا در صورت لزوم به راحتی به آن‌ها دسترسی داشته باشید.

نظر خود را درباره «چک لیست کارهای منزل» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید
ارزیابی مهاجرت
: برای دریافت مشاوره درباره چک لیست کارهای منزل فرم زیر را تکمیل کنید

هزینه مشاوره ۳۰ هزار تومان می باشد

پاسخ مشاوره شما ظرف 1 روز کاری در پنل شما درج می شود و پیامک دریافت می کنید


دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.