
نقد فیلم سینمایی آرایش غلیظ
فیلم : آرایش غلیظ
کارگردان : حمید نعمت الله
نویسنده : حمید نعمت الله، هادی مقدم دوست
بازیگران : حبیب رضایی، حامد بهداد، طناز طباطبایی، علی عمرانی، هومن برق نورد
خلاصه فیلم :
گروه پنج نفرهای میخواهند محمولهای شامل ترقه، فشفشه و اسباب آتشبازی را که متعلق به آنها نیست بفروشند. هیچ کدام از آنها کامروا نمیشوند مگر پنجمین نفر که به تردید همیشگیاش میان خیر و شر غلبه میکند.
درباره کارگردان :
آسمونی : سومین فیلم بلند سینمایی حمید نعمت الله از 26 شهریور ماه به سرگروهی سینما استقلال اکران می شود. این فیلم به گفته ی سعید سعیدی اثری متفاوت در کارنامه حمید نعمت الله محسوب می شود. «آرایش غلیظ» رتبه سوم فیلم منتخب "جبهه رسانه ای سینمای انقلاب" را بدست آورد. از آخرین ساخته حمید نعمت الله، فیلم «بی پولی» پنج سال می گذرد.
فیلم «آرایش غلیظ» در سی و دومین جشنواره فیلم فجر حضور داشت و جایزه ویژه هیئت داوران را برای بهترین کارگردانی دریافت کرد. این فیلم نیز توانست در بخش های بهترین موسیقی متن، بهترین تدوین، نقش اول مرد نامزد دریافت سیمرغ بلورین شود.
فیلم «آرایش غلیظ» در 5 بخش بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین بازیگر نقش اول مرد، بهترین موسیقی و بهترین تدوین در هشتمین جشن منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران نامزد دریافت جایزه شد.
علیرضا برازنده درارتباط با فیلمبرداری فیلم «آرایش غلیظ» گفت:
"یکی از ویژگیهای فیلم «آرایش غلیظ» تعدد لوکیشنهایش بود و وجود لوکیشنهای خارجی و داخلی و شب و روز برای یک فیلمبردار چالش خوبی است."
حواشی آرایش غلیظ :
صحبت هایی از حضور پرویز پرستویی، حبیب رضایی و لیلا حاتمی به عنوان بازیگران اصلی در این فیلم زده شده بود.
خواننده تیتراژ پایانی فیلم «آرایش غلیظ» همایون شجریان است که یک آلبوم با موسیقی های این فیلم به همراه آهنگ سازی سهراب پورناظری به بازار عرضه کردند.
نقد مهرزاد دانش
فیلم بین دو لحن رئال و فانتزی معلق است و گرچه در برخی لحظات قدرت خنداندن مخاطب را دارد، اما روی هم رفته بافت لرزانی در زمینهی کمدی دارد. نکاتی مانند عشق سریعالوقوع و نهچندان باورپذیر دختر به پسر خلافکار، فضای غریب مرد برقی که بیش از آنکه خندهآور باشد مسخره است و آن حساسیتش در قبال نگاه به زنها هم تا حد زیادی یادآور کمدی آمریکایی چهل روز و چهل شب است، ماجرای قلعهی پرتغالی که هیچ ربطی به درام اصلی ندارد و شوخی کارتونی بستهبندی مرد طمعکار با نوار چسب طلقی نشان میدهد که آرایش غلیظ چفتوبست محکمی در پیکرهی متنش ندارد...
نقد حسن جعفری راد
طبق انتظاری که از حمید نعمتالله و هادی مقدمدوست میرفت، در فیلمنامه ایدههای خلاقی به کار گرفته شده است. از طراحی کاراکتری که بدنش برق تولید میکند و در مقابل زنان اعتماد به نفسش را از دست میدهد تا تقابل مسعود و منصور به عنوان نمایندهی دو نسل مختلف که از لحاظ فرهنگی و معیشتی از هم فرسنگها فاصله دارند اما در خیال، توهم و رفتن به قلعهی پرتغالیها به اشتراک میرسند.ین ایدههای خلاقانه بهتنهایی برای یک روایت سینمایی کافی نیستند و به همین دلیل سعی شده از خلاقیت حامد بهداد و طنزآفرینی برخی دیالوگها برای جبران ضعفهای فیلمنامه استفاده شود.