زمان مطالعه: 6 دقیقه
رویش مججد مو با روش پی آر پی مو

درمان ریزش مو با پی آر پی PRP

درمان پی آر پی مو PRP، یک روش فوق‌العاده جزو آخرین و اثربخش‌ترین مراحل درمان ریزش مو است.

پی آرپی مو: آیا درمان ریزش مو در خون ما نهفته است؟

وقتی صحبت از درمان مو می‌شود، نمی‌توان از روش PRP نام نبرد. این روش فوق‌العاده جزو آخرین و اثربخش‌ترین مراحل درمان ریزش مو است. مشکلات هورمونی و بیماری آلوپسی از جمله علل شایع ریزش مو هستند که بسیاری از زنان و مردان را درگیر می‌کنند. همگی می‌دانیم که درمان این نوع ریزش مو به سختی امکان‌پذیر است و پی آر پی مو تأثیرگذارترین روش برای حل این مشکلات است. حال سؤال اینجاست که این چه نوع درمانی است؟ نحوه‌ی تأثیرگذاری آن چگونه است؟ و چه نتایجی را به دنبال دارد؟ ما قصد داریم در این مقاله به این سؤالات و بسیاری از سؤالات دیگر در مورد درمان PRP بپردازیم. اگر شما نیز به تقویت طبیعی و قوی موهای خود اهمیت می‌دهید، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

پلاکت ها و رشد مو: ارتباط چیست؟

پلاکت‌ها یکی از چهار جزء اصلی خون هستند (سه جزء دیگر گلبول‌های قرمز، گلبول‌های سفید و پلاسما هستند). این سلول‌ها نقش مهمی در رشد و بازسازی سلولی دارند. همانطور که از اصطلاح "پلاسمای غنی از پلاکت" پیداست، در PRP غلظت پلاکت‌ها به طور قابل توجهی (حدود پنج برابر) بیشتر از خون معمولی است.

این غلظت بالای پلاکت‌ها حائز اهمیت است، زیرا این سلول‌ها فاکتورهای رشدی را ترشح می‌کنند که تصور می‌شود به بهبود زخم و رشد مجدد بافت کمک می‌کنند. در مورد ریزش مو، تئوری بر این است که تزریق پلاکت‌ها به عمق پوست سر و رسیدن آنها به انتهای فولیکول مو، می‌تواند سلول‌های پاپیلای پوستی را تحریک کند. این سلول‌ها که نوعی سلول تخصصی هستند، نقشی کلیدی در رشد مو ایفا می‌کنند.

 پی آر پی مو چه نوع درمانی است؟

روش درمانی پی آر پی مو

پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) از جریان خون استخراج می‌شود و سابقه‌ای طولانی در درمان بیماری‌های اسکلتی عضلانی و اخیراً بیماری‌های پوستی دارد. تزریق این مایع درمانی به پوست یا استفاده از آن پس از میکرونیدلینگ می‌تواند به بهبود بافت و ظاهر پوست کمک کند.

در سال‌های اخیر، پی آر پی مو به عنوان یک راه‌حل امیدوارکننده برای یکی از چالش‌برانگیزترین مشکلات پوستی، یعنی ریزش مو، توجه‌ها را به خود جلب کرده است. ایده پشت این روش از کمک کردن پلاکت‌ها در انعقاد خون الهام گرفته شده است. این نکته دلیل توانایی بدن در بهبود زخم است. به این ترتیب، با افزایش تعداد پلاکت‌ها در یک منطقه زخمی، قدرت ترمیم بافت در آن منطقه شتاب خواهد یافت.

نحوه انجام پی آر پی مو چگونه است؟

وقتی فولیکول های مو و یا ریشه موها سالم است، رشد موها نیز طبیعی است. فولیکول های مو به دلیل تغذیه شان توسط خون زنده می مانند. وقتی ما پلاکت ها را توسط پی آر پی (که شامل خونگیری و سانتریفیوژ کردن آن است) به محل فولیکول آسیب دیده مو وارد می کنیم، مکانیسم ترمیم زخم به صورت طبیعی تقویت می‌شود.

مرحله اول

استفاده از سانتریفیوژ در روش پی آر پی مو

ابتدا حدود 13-8 سی سی از خون شما گرفته می‌شود. این کار بسیار شبیه به یک آزمایش خون معمولی است. خون جمع آوری شده در داخل یک لوله که حاوی ژل پی آر پی ست ریخته می‌شود. سپس لوله، در دستگاهی به نام سانتریفوژ (دستگاهی که با سرعت بالا می‌چرخد تا اجزای خون را از یکدیگر جدا کند) قرار می گیرد و حدود 10 دقیقه چرخانده می‌شود. نیروی گریز از مرکز دستگاه، اجزای خون شما را از هم جدا می‌کند. پس از سانتریفیوژ کردن، پلاسما به سمت بالا می‌رود و در زیر آن، PRP قرار می‌گیرد. گاهی اوقات برای افزایش غلظت پلاکت پلاسما، چرخش دوم نیز انجام می‌شود.  حالا پی آر پی مو که شامل عوامل رشد فراوان و سلولهای بنیادی است، آماده به استفاده در پوست سر می‌شود.

مرحله دوم

در مرحله بعد مایع توسط یک سوزن بسیار ظریف که معمولا بر روی یک گان ( تفنگ تزریق ) سوار است، به داخل پوست سر و با عمق کم ( 3 تا 4 میلیمتر ) انجام می پذیرد. از آنجایی که حجم مایع در هر تزریق کم است و سوزن استفاده شده بسیار نازک می باشد لذا میزان درد و سوزش هنگام کار خفیف خواهد بود؛ البته با استفاده از بی حس کننده های موضعی این حالت ناخوشایند کمتر شده و یا اصلا وجود نخواهد داشت.

فرایند انجام این درمان که شامل آماده سازی و انجام عمل پی آر پی مو بر روی سر حدودا" یک ساعت به طول می انجامد. برنامه درمانی معمول شامل سه جلسه با فاصله تقریباً یک ماهه است و به دنبال آن، جلسات نگهداری هر سه تا شش ماه یکبار برای حفظ نتایج انجام می‌شود.

پلاسما غنی از پلاکت چه مشکلاتی را درمان می‌کند؟

درمان مشکل آلوپسی در مردان با پی آرپی مو

PRP برای برخی از انواع ریزش مو نسبت به سایرین موثرتر است و بیشتر تحقیقات در مورد تاثیرگذاری این روش بر ریزش مو آلوپسی آندروژنتیک (AGA) و ریزش مو هورمونی انجام شده اند. شواهد نشان می‌دهد در مردان مبتلا به AGA، ریزش مو در بالا و سر جلوی و در زنان، نازک شدن در بالای سر و تاج سر رخ می‌دهد.

استفاده همزمان این درمان با سایر درمان‌های AGA مانند ماینوکسیدیل موضعی (Rogaine) یا فیناستراید خوراکی (Propecia)، که یک داروی ضد آندروژن است، بهترین نتیجه را به همراه دارد. همچنین در مورد اثربخشی پی آر پی مو برای انواع دیگر ریزش مو، مانند تلوژن افلوویوم (ریزش موی ناشی از استرس)، آلوپسی آره‌آتا (ریزش موی غیر زخمی مربوط به خود ایمنی)، یا شکل های مختلف ریزش موی بر اثر زخم‌ وجود ندارد.

مراقبت های بعد از درمان

در صورت درد و سوزش خفیف پس از عمل، مصرف استامینوفن بلامانع است ولی توصیه می‌شود از داروهای ضد التهاب مانند ایبوبروفن، دیکلوفناک و ... بدلیل احتمال تداخل اثرات درمانی پرهیز گردد. توصیه می‌شود محل عمل تا روز بعد شسته نشود. بعد از انجام پی آر پی مو نیاز به هیچ گونه استراحت وجود ندارد و شما می‌توانید به فعالیت های عادی خود بپردازید.

پی آر پی مو برای چه افرادی مناسب نیست؟

استفاده از PRP برای رشد مو، مزایای متعددی به همراه دارد. شواهد نشان می‌دهد که فاکتورهای رشد موجود در این مایع پلاکتی، در رشد موهای جدید، پرپشت شدن موهای موجود و همچنین ضخیم‌تر و قوی‌تر شدن موهای پیوندی بسیار مؤثر هستند. با این حال، همه افراد کاندیدای ایده‌آل برای انجام این روش نیستند.

افراد زیر نباید از PRP برای رشد مو استفاده کنند:

  • بیماران با عفونت فعال پوست سر: عفونت می‌تواند مانع از عملکرد صحیح PRP و حتی بدتر شدن وضعیت شود.
  • افرادی که سابقه عفونت‌های ویروسی مانند زونا دارند: سیستم ایمنی ضعیف شده می‌تواند به PRP واکنش منفی نشان دهد.
  • بیماران دیابتی: دیابت می‌تواند بر گردش خون و روند بهبودی زخم تأثیر بگذارد و PRP را کم‌اثر کند.
  • افرادی که دارای اختلالات انعقادی خون هستند: PRP می‌تواند خطر خونریزی را افزایش دهد.
  • بیمارانی که از داروهای ضد انعقاد خون مانند آسپرین یا وارفارین استفاده می‌کنند: این داروها می‌توانند با PRP تداخل داشته باشند و خطر خونریزی را افزایش دهند.
  • بیمارانی که از داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی مانند سیکلوسپورین استفاده می‌کنند: این داروها می‌توانند اثربخشی PRP را کاهش دهند.
  • افرادی که فولیکول‌های موی آنها به طور کامل از بین رفته است: در این موارد، PRP نمی‌تواند رشد مو را تحریک کند.
  • ممکن است برای کسانی که سابقه اختلالات خونریزی یا بیماری خودایمنی دارند مناسب نباشد.

در این موارد، ممکن است عمل جراحی پیوند مو تنها راه حل باشد.

عوارض پی آرپی

تزریق PRP زمانی که توسط یک پزشک آموزش دیده انجام شود ایمن تلقی می‌شود. در این روش هیچ خطر واکنش آلرژی، حساسیت بیش از حد، یا جسم خارجی مطرح نیست و به همین دلیل انتخابی مطمئن برای بسیاری از بیماران است. این درمان عوارض خفیفی شامل درد، قرمزی،تورم، حساسیت، سردرد و ریزش موقت مو دارد ؛ تورم احتمالا بعد از ساعاتی برطرف میشود ولی حساسیت خفیف در لمس ممکن است تا 2 روز بماند. همچنین در این درمان با توجه به ضد عفونی شدن موضع قبل از عمل احتمال عفونت موضعی، بسیار کاهش می یابد.

سخن پایانی

در این مقاله، به بررسی روش درمانی PRP برای ریزش مو پرداختیم. این روش که از پلاسمای غنی از پلاکت برای تحریک رشد مو استفاده می‌کند، به عنوان یک درمان تخصصی و نسبتاً گران‌قیمت در سراسر جهان شناخته می‌شود. پیش از تصمیم‌گیری برای انجام این درمان، حتماً با یک پزشک متخصص مشورت کنید. پزشک با بررسی شرایط شما، می‌تواند تعیین کند که آیا PRP روش مناسبی برای شما است یا خیر. همچنین، در صورت وجود روش‌های جایگزین و کم‌هزینه‌تر، پزشک شما را راهنمایی خواهد کرد. انتخاب اشتباه روش درمانی می‌تواند منجر به هدر رفتن زمان و هزینه شما شود.

ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «درمان ریزش مو با پی آر پی PRP» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید
: برای دریافت مشاوره درباره درمان ریزش مو با پی آر پی PRP فرم زیر را تکمیل کنید

هزینه مشاوره ۳۰ هزار تومان می باشد

پاسخ مشاوره شما ظرف 1 روز کاری در پنل شما درج می شود و پیامک دریافت می کنید


دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.