
با خواص و فواید هسته و روغن هسته انگور آشنا شوید
- - هسته انگور چه خواصی دارد؟
- - تقویت چشم و بینایی
- - سلامت دندانها
- - یک آنتی اکسیدان طبیعی
- - سلامت قلب
- - مقابله با افسردگی
- - زیبایی پوست
- - تقویت مو
- - لاغری و تناسب اندام
- - درمان واریس
- - مبارزه با پیری زودرس
- - درباره خواص روغن هسته انگور بدانید
- - خواص درمانی و پزشکی روغن هسته انگور
- - خواص روغن هسته انگور
قطعا اگر بدانید که این هستهها تا چه اندازه در سلامت بدن و شادابی شما تاثیرگذار هستند مبادرت به خوردن آنها خواهید کرد. هسته انگور فواید بینظیری دارد که قصد داریم به ذکر مهمترین آنها بپردازیم.
هسته انگور چه خواصی دارد؟
تقویت چشم و بینایی
هسته انگور دوست چشمها است به خاطر اینکه حاوی میزان قابل توجهی ویتامین E میباشد. این هستههای سرسخت برای کاهش خستگی چشمها که به دلیل چشم دوختن به صفحه رایانه یا تلویزیون یا مطالعه زیاد بروز میکند موثر است.
سلامت دندانها
طبق گزارش دندانپزشکها مصرف انگور و عصاره هسته انگور در سلامت دندان و لثهها بسیار مؤثر است ، زیرا آنتی اکسیدان موجود در آن از خرابی دندان جلوگیری میکند و موجب میشود لثهها سفت و صورتیرنگ باقی بمانند. پس مصرف انگور در مبتلایان به عفونتهای دهان بسیار مفید است. حتی اخیرا ثابت شده است که مصرف کشمش از پوسیدگی دندان ها جلوگیری میکند ، زیرا دارای موادی است که تعداد میکروبهای مولد پوسیدگی را کاهش میدهد.
یک آنتی اکسیدان طبیعی
هسته میوه انگور سرشار از آنتی اکسیدان از جمله اسید فنولها، توکوفرول و پروانتوسیانیدین است که برای سلامتی بدن غوغا میکنند. این آنتی اکسیدانها بدن را در برابر رادیکالهای آزاد محافظت کرده و باعث تقویت بافتها و ارگانها میشوند. خواص آنتی اکسیدانی، ویتامینهای C و E و بتاکاورتن موجود در هسته میوه انگور به مدت 3 روز در بدن فعال میشوند و با عناصر مضر و آسیبرسان مقابله میکنند.
سلامت قلب
ترکیبهای موجود در این هسته، کلسترول و خطر بروز تصلب شرائین را نیز کاهش میدهد. ضربان قلب را تنظیم میکند و خطر حمله قلبی را به حداقل میرساند.
مقابله با افسردگی
نتایج تحقیق روی موشهای آزمایشگاهی نشان داد که ترکیبی به نام پروآنتوسیانیدین که بهوفور در هسته انگور یافت میشود به افزایش سروتونین و دوپامین در مغز کمک میکند. محققان تأکید کردند که پروآنتوسیانیدین همانند داروهایی که برای برطرف کردن افسردگی بالینی تجویز میشود، عمل میکند.
زیبایی پوست
عصاره هسته میوه انگور، پوست را در برابر اشعه ماوراء بنفش خورشید محافظت میکند و از چروک شدن و ایجاد سرطان در آن جلوگیری میکند. این ماده موجب تقویت بافت پیوندی پوست و حفرههای چربی شده و موجب جوانی پوست میشود. افرادی که از این عصاره استفاده کردهاند، گفتهاند که موجب پرشدن پوست و کاهش اثر زخمهای قدیمی و ترکهای حاصل از لاغر شدن بعد از چاقی شده است.
تقویت مو
هسته انگور برای سلامت موها نیز مفید است چون باعث تقویت و مقابله با ریزش مو میشود. ترکیبات موجود در هسته این میوه به تحریک جریان خون کمک کرده و خون را در مویرگها نیز به جریان درمیآورند. این مسئله نیز باعث تغذیه سلولهای پوست سر شده و از ریزش مو جلوگیری میشود.
لاغری و تناسب اندام
برخی ترکیبهای موجود در دانههای انگور، مانع از بالا رفتن وزن میشود. این ترکیبات از فعالیت آنزیمهایی که چربی را جذب میکند جلوگیری میکند.
درمان واریس
اگر به دنبال درمان برای واریس هستید، بهتر است انگور را با دانه بخورید؛ زیرا پروآنتوسیانیدین موجود در انگور علاوه بر تقویت رگهای خون باعث بهبود گردش خون نیز میشود. هسته انگور در التیام ورم پا در زنان نیز مؤثر است.
مبارزه با پیری زودرس
انگور غنی از آنتیاکسیدان با خاصیت خنثیسازی رادیکالهای آزاد مخربکننده سلول است و باعث حفظ جوانی پوست میشود. آنتیاکسیدانهای موجود در هستههای انگور از ویتامین C و E چند برابر قویتر است.
درباره خواص روغن هسته انگور بدانید
روغن هسته انگور ترکیبهای آنتی اکسیدانی و فنولی نسبتا بالاتری نسبت به سایر روغنها دارد. ترکیبهای آنتیاکسیدانی و فنولی در پیشگیری از ابتلا به برخی بیماریها از جمله ناراحتیهای قلبی عروقی و سرطانها نقش مهمی دارند و میتوانند باعث کاهش تولید رادیکالهای آزاد هم بشوند. از طرفی اسیدهای چرب امگا 3، 6 و 9 بالاتری در این روغن وجود دارد بنابراین مصرف متعادل آن میتواند به ارتقای سطح سلامت کمک کند. هر چه این روغن تازهتر باشد، خواص سلامتبخش آن هم بیشتر خواهد بود.
از این روغن میتوان در تهیه انواع سس و سالاد استفاده کرد یا طبخ غذاها را با آن انجام داد. روغن هسته میوه انگور برای تفت دادن مواد غذایی مختلف هم مناسب است ولی به دلیل گران بودن، استفاده از آن برای پخت و پز یا سرخ کردن چندان توصیه نمیشود. درواقع گران بودن این روغن باعث شده مردم دنیا تمایل چندانی به استفاده مستمر از آن نداشته باشند. بیشتر افراد این روغن را با هدف بهره بردن از خواص این محصول در سبد غذایی خود میگنجانند و سعی میکنند با مصرف آن همراه سالاد یا غذا، بیشترین سود را از خوردنش ببرند.
هسته انگور یکی از مواد خوراکی می باشد که در این روزها بسیار باب شده است، این روغن چه مزیت یا ضرری افزون بر روغن های معمولی دارد؟ اگر می خواهید با روغن هسته انگور و خواص آن بیشتر آشنا شوید این بخش آسمونی را حتما مطالعه نمایید چرا که خواص روغن هسته انگور را برمی شماریم. روغن هسته انگور چنان که از نامش بر میآید از روغنیاست که از هستهٔ انگور به دست میآید. این روغن فاقد سدیم و کلسترول بوده و میزان اسیدهای چرب غیر اشباع آن تا 90 درصد میرسد. خاصیت آنتی اکسیدانی عصاره انگور 50 برابر بیشتر از ویتامین E و 20 برابر بیشتر از ویتامین C است .
خواص درمانی و پزشکی روغن هسته انگور
اسید لینولنیک برای تولید هورمون هایی مثل پروستاگلاندین ضروری و در پیشگیری از لخته شدن خون در رگها و تورم شریانها مؤثر است. روغن هسته انگور به طور طبیعی فاقد کلسترول است به همین دلیل این روغن با پایین آوردن مصرف چربی اشباع شده خطر بیماریهای قلبی و دیگر مشکلات گردش خون را کاهش میدهد. استفاده از روغن هسته انگور چه به عنوان چاشنی و چه در پختوپز روش قابل توجهی برای کاهش چربیهای اشباع شده در برنامههای غذایی است. این روغن در حالی که خاصیت ازدیاد میزان کلسترول مفید یا اچ دی ال را دارد میزان کلسترول مضر یا ال دی ال و تری گلیسیرید (نمکهای آلی حاصل از ترکیب گلیسیرین و اسیدهای چرب ) را کاهش میدهد. خصوصیات روغن هسته انگور سبب میشود تا به میزان زیادی از عوارض قلبی و بخصوص از تصلب شرایین پیش گیری شود. روغن هسته انگور به سبب خاصیت نرم کنندگی و نیز تطابق با لوسیونها و کرمهای آرایشی به مقدار زیادی در تولید لوازم آرایش کاربرد دارد.
خواص روغن هسته انگور
- اسید لینولئیک موجود در آن، برای بازسازی پوست لازم است و تاثیر نرم کننده ای روی پوست و مو دارد.
- این روغن می تواند به عنوان منقبض کننده و تقویت کننده پوست مورد استفاده قرار گیرد.
- مصرف این روغن برای رفع سیاهی دور چشم نیز مفید است.
- روغن هسته انگور کلسترول مضر (ال دی ال) را کاهش و کلسترول مفید (اچ دی ال) را افزایش می دهد.
- از بیماری های قلبی عروقی جلوگیری می کند.
- خاصیت آنتی اکسیدانی آن با رادیکال های آزاد مضر موجود در بدن مقابله می کند.
- بررسی های متعددی نشان داده که این روغن از گسترش سلول های سرطانی در ریه، روده، پروستات و معده جلوگیری می کند.
- ترکیب موجود در آن از آسیب رسیدن به مویرگ ها جلوگیری می کند.
- مصرف این روغن جریان خون و انعطاف پذیری مفصل ها را بهبود می بخشد.
- با جلوگیری از ترشح هیستامین در سیستم ایمنی بدن هنگام واکنش آلرژی زا، علائم مربوط به آلرژی و آسم را کاهش می دهد.
- این روغن در کاهش قند موجود در خون مفید است.
- مصرف این روغن سیاهی دور چشم را کاهش می دهد.
- به عنوان مرطوب کننده به ویژه برای پوست های حساس مفید است و هیچ نوع واکنش حساسیت زایی ایجاد نمی کند.
- سرشار از آنتی اکسیدان است که در نتیجه روند پیری پوست را کاهش می دهد.
- ماده مغذی موجود در آن به رشد مو کمک می کند.
- تقویت کننده ریشه مو است و با شوره سر مقابله می کند.
- آنتی اکسیدان قوی آن، مانع از آسیب رادیکال های آزاد می شود.
- میزان کلسترول مفید را افزایش و کلسترول مضر را کاهش می دهد.
- حاوی اسید لینولیک (چربی مفید) است که برای مبتلایان به بیماری دیابت مفید است.
- رگ ها و مویرگ های شکسته یا آسیب دیده را بازسازی و تقویت می کند.
- خواص ضد التهابی دارد که درد و ورم بر اثر آرتریت را تسکین می دهد.
- نتایج بررسی های متعدد ثابت می کند، عصاره این روغن از بروز سرطان ریه، پروستات، کولون، سینه و معده جلوگیری می کند.
- ورم پس از عمل جراحی را کاهش می دهد زیرا خاصیت ضد التهابی دارد.
- روغن هسته انگور، برای مو، پوست و سلامت بدن مفید است.
توصیه میشود هنگام مصرف انگورهای هستهدار، حتما هسته آن را بجوید تا از خواص بینظیر روغن موجود در این هسته بهرهمند شوید. با این کار خواص بسیار بیشتری نسبت به مصرف روغن هسته انگور به بدنتان خواهد رسید.