
آداب رفتاری و نکات حضور در سینما
رفتن به سینما، تئاتر، رستوران و در مجموع رفتن به اماکن عمومی آداب خاصی دارد که همه افراد باید این نکات را بدانند. آسمونی در این بخش آداب رفتاری و نکات حضور در سینما را شرح می دهد.
آداب رفتاری و نکات حضور در سینما
در سینما یا تئاتر راهنما شما را به محل نشستن هدایت می کند و خانم باید اول بنشیند، در صورتی که راهنما وجود نداشت، آقا جلو حرکت کرده و بعد از مشخص شدن جا، کنار رفته تا اول خانم بنشیند.
شرکت کنندگان در سینما ، تئاتر ، کنسرت باید قبل از شروع برنامه در سالن حاضر باشند در غیر این صورت مزاحمت هایی برای دیگران در موقع نشستن ایجاد می نمایند.
از خوردن اغذیه و تنقلات به خصوص آجیل باید خودداری شود.
صحبت کردن با صدای بلند، خندیدن و اظهار نظر کردن در مورد هنرپیشه ها مجاز نمی باشد.
اگر گروهی به سینما یا تئاتر می روند ، طرفین گروه باید آقایان بنشینند ، تا خانم ها پهلوی غریبه ها نباشند.
در رستوران معمولآ به قهقهه نمی خندند.
در سر میز نباید به این طرف و آن طرف نگاه کنند، زیرا از وقار و متانت آنها میکاهد.
استعمال دخانیات نیز در اماکن عمومی شایسته نیست.
در سینما و تآتر با صدای بلند خندیدن و صحبت کردن خارج از نزاکت است.
در سینما و تآتر در هنگام نمایش فیلم یا تآتر از دو به دو صحبت کردن بپرهیزید زیرا باعث ایجاد مزاحمت برای دیگران میشود.
عده ای عادت دارند که ترجمه فارسی فیلم ها را بلند بلند برای رفقای خود بخولنند که این عمل پسندیده نیست.
در موقع نمایش تماشاچیان نباید کلاه بر سر داشته باشند چون بلندی کلاه ممکن است مانع تماشای اشخاصی که در عقب نشسته اند شود.
آداب رفتاری کودک در سینما
بنابر دلایلی حضور در سینما ممکن است گاهی روی بد افراد را نمایان کند، آن ها با صدای بلند آدامس می جوند، بیش از حد می خندند، درگوشی صحبت می کنند و در مجموع موجب آزار دیگران می شوند. شما به عنوان والدین باید نکات لازم را در این زمینه به فرزندتان توضیح دهید تا او هم بتواند همنشینی خوبی در این مکان عمومی داشته باشد.
سر وقت در سینما حاضر باشید. پس از شروع فیلم وارد سالن سینما نشوید.
کارهای ضروری را قبل از ورود به سالن انجام دهید. کودک باید قبل از ورود به سالن، دستشویی رفته و اگر خوراکی در دست دارد آن را تمام کند، سالن سینما میهمانی شام نیست.
صحبت نکنید. کودک نباید در زمان نمایش فیلم پرسش هایی مطرح کند و یا نظر بدهد. اگر او قبلا فیلم را دیده نباید پایان آن را بگوید.
آرام و بی حرکت بنشینید. کودکی که پاهایش به زمین نمی رسد مشکل می تواند بی حرکت بنشیند. او می تواند یک پا را روی دیگری قرار دهد و یا اگر کفش هایش تمیز است چهار زانو یا دو زانو بنشیند.
پاکیزه باشید. زباله های خود را در پایان فیلم از سالن خارج کنید.
شبی را در خانه به تمرین آداب رفتاری در سینما اختصاص دهید. تنقلات مناسب فراهم کنید. صندلی ها را به ردیف چیده و نور چراغ را کم کنید سپس تظاهر کنید در سالن سینما هستید و بهترین آداب را به جا آورید.