ارزیابی مهاجرت
کد مطلب:  27626 
درج نظر
درج نظر
زمان مطالعه: 3 دقیقه
زندگینامه غلامحسین محسنی اژه ای

زندگینامه غلامحسین محسنی اژه ای

غلامحسین محسنی اژه ای یکی از روحانیون ایرانی است که در دستگاه قضا فعالیت می کند. اگر می خواهید با غلامحسین...
زمان مطالعه: 3 دقیقه
زندگینامه غلامحسین محسنی اژه ای
زندگینامه غلامحسین محسنی اژه ای


غلامحسین محسنی اژه ای یکی از روحانیون ایرانی است که در دستگاه قضا فعالیت می کند. اگر می خواهید با غلامحسین محسنی اژه ای بیشتر آشنا شوید این بخش آسمونی را تا پایان مطالعه نمایید چرا که بیوگرافی غلامحسین محسنی اژه ای را برای شما عزیزان منتشر می کنیم.

غلامحسین محسنی اژه ای (متولد 1335 در اژیه) سیاست‌مدار، روحانی و قاضی ایرانی است. وی سمت‌هایی چون دادستان دادگاه ویژه روحانیت، وزیر اطلاعات در دولت نهم و دادستان کل کشور را در اختیار داشته و هم اکنون معاون اول قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران و از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام است.

زندگینامه غلامحسین محسنی اژه ای

وی در سال 1335 در اژیه (از توابع اصفهان) بدنیا آمد. وی پس از پایان سطح عالی در مدرسه حقانی، چند سال در درس خارج در حوزهٔ علمیه قم شرکت کرد. محسنی اژه ای علاوه بر تحصیلات حوزوی دارای مدرک دکترای حقوق بین‌الملل خصوصی نیز است.

gholam-hossein-mohseni-ejei
gholam-hossein-mohseni-ejei


تحریم غلامحسین محسنی اژه ای توسط اتحادیه اروپا

اتحادیه اروپا طی تصمیم مورخ 23 فروردین 1390 (13 آوریل 2011)، 32 مقام ایرانی از جمله غلامحسین محسنی اژه‌ای را به دلیل نقشی که در نقض گسترده و شدید حقوق شهروندان ایرانی داشته‌اند، از ورود به کشورهای این اتحادیه محروم کرد. کلیه دارایی‌های این مقامات نیز در اروپا توقیف خواهد شد.

غلامحسین محسنی اژه ای و موارد نقض حقوق بشر

بر اساس بیانیه اتحادیه اروپا، غلامحسین محسنی اژه ای در زمان تصدی وزارت اطلاعات، پس از انتخابات سال 1388، مأموران اطلاعاتی تحت امر او مسئول بازداشت، شکنجه و گرفتن اعترافات اجباری از صدها فعال، روزنامه‌نگار، مخالف و سیاستمداران اصلاح طلب بودند

. محسنی اژه‌ای، همچنین در جریان ضرب و شتم زندانیان بند 350 اوین. در فروردین 1393 سخنگوی دستگاه قضایی بود و علاوه بر تکذیب وقایع رخ داده در زندان اوین و حمایت از مأموران زندان، زندانیان و خانواده‌ها را تهدید کرد که به دلیل اطلاع‌رسانی دربارهٔ این رخداد برای آنها پرونده سازی خواهد شد و مورد تعقیب قضایی قرار خواهند گرفت.

زندگینامه غلامحسین محسنی اژه ای
زندگینامه غلامحسین محسنی اژه ای


وقایع مهم در دوران تصدی غلامحسین محسنی اژه ای

قضاوت غلامحسین محسنی اژه ای در دادگاه غلامحسین کرباسچی

او در سال 1377 قاضی دادگاه محاکمه غلامحسین کرباسچی بود. مباحثات میان او و کرباسچی در جلسات علنی دادگاه که از صداوسیما پخش می‌گردید، بازخورد زیادی داشت.

درگیری غلامحسین محسنی اژه ای با عیسی سحرخیز

وی در کسوت رئیس دادگاه ویژه روحانیت، در جلسه هفتگی هیئت نظارت بر مطبوعات با عیسی سحرخیز نماینده مدیران مطبوعات در این هیئت گلاویز شده، اقدام به پرتاب قندان به سوی او و سپس گاز گرفتن شانهٔ چپ او نمود. تاکنون به شکایت سحرخیز از او رسیدگی نشده است.

نقش غلامحسین محسنی اژه ای در قتل‌های زنجیره‌ای

اکبر گنجی پس از نوشتن کتاب‌های «تاریک‌خانه اشباح» و «عالی‌جناب سرخ‌پوش و عالی‌جنابان خاکستری» از وی به عنوان یکی از افراد دخیل در قتل پیروز دوانی و قتل‌های زنجیره‌ای یاد کرد.

gholam-hossein-mohseni-ejei
gholam-hossein-mohseni-ejei


غلامحسین محسنی اژه ای در وزارت اطلاعات و برکناری

غلامحسین محسنی اژه‌ای در تاریخ 23 مرداد 1384 با رئیس جمهور وقت ایران، محمود احمدی‌نژاد، برای تصدی وزارت اطلاعات از مجلس رأی اعتماد گرفت و در روز 3 مرداد 1388 از سمت خود برکنار شد.

اقدام غلامحسین محسنی اژه ای به محدودیت استفاده از اینترنت

اژه ای در شهریورماه سال 1393 در نامه ای به دکتر محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خواستار اعمال محدودیتهای بیشتر روی اینترنت نظیر فیلترینگ وایبر، واتس آپ، تانگو و سایر شبکه‌های اجتماعی شد. این اقدام وی واکنشهای بسیاری در آحاد جامعه ایران داشت.

در 3 مردادماه 1388 چند روز پس از درگیری لفظی اژه‌ای و چند وزیر دیگر با محمود احمدی‌نژاد در جلسه هیئت دولت و خروج اعتراض آن‌ها از جلسه دولت بر سر تعلل احمدی‌نژاد از پذیرش برکناری اسفندیار رحیم مشایی و همچنین مخالفت وزیر اطلاعات با پخش اعترافات بازداشت‌شدگان حوادث پس از انتخابات در تلویزیون احمدی‌نژاد اژه‌ای را از کار برکنار کرد. 210

نماینده مجلس در نامه‌ای که در صحن علنی مجلس هشتم ایران قرائت شد از او تقدیر کردند و مجید علوی معاون وزیر اطلاعات حکم سرپرستی وزارتخانه را قبول نکرد و احمدی‌نژاد خود سرپرستی این وزارتخانه را برعهده گرفت. برخی نمایندگان مجلس، این اقدام احمدی‌نژاد را عجولانه، نسنجیده و بدون برنامه معرفی کردند.

زندگینامه غلامحسین محسنی اژه ای
زندگینامه غلامحسین محسنی اژه ای


مسوولیت‌های غلامحسین محسنی اژه ای
  • مسئول گزینش وزارت اطلاعات در سال‌های 1363 و 1364
  • نمایندهٔ قوهٔ قضاییه در وزارت اطلاعات از نیمهٔ دوم سال 1364 تا 1367
  • دادستان ویژه روحانیت تهران از سال 1374 لغایت 1376
  • دادستان کل ویژه روحانیت از سال 1377 تا 1384
  • مسئول مجتمع قضایی ویژه رسیدگی به جرائم کارکنان دولت از سال 1377 تا 1381
  • وزیر اطلاعات از 23 مرداد 1384 تا برکناری در 3 مرداد 1388
  • دادستان کل کشور از سال 1388 لغایت 1393
 
ارزیابی مهاجرت
: برای دریافت مشاوره درباره زندگینامه غلامحسین محسنی اژه ای فرم زیر را تکمیل کنید
واریز هزینه و دریافت مشاوره توسط آسمونی
نظر خود را درباره «زندگینامه غلامحسین محسنی اژه ای» در کادر زیر بنویسید :
2 + 8 = ?
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید