
از پدر تا آقا زاده
چهارشنبه 12 شهریور 1399
اختصاصی آسمونی نوشته لاله عالم
یکی از جذاب ترین مجموعه های تلویزیونی که دیدم ، پدر، بود.این مجموعه به نویسندگی " حامدعنقا" و کارگردانی "بهرنگ توفیقی"است که این روزها مجموعه "آقازاده" را در شبکه نمایش خانگی از انها مشاهده می کنیم.
سبک ساختن این دو مجموعه نیز بسیار شبیه به هم است ، گرچه هر دو بر اساس متن و شخصیت ها پیش می روند اما هر دو به شیوه مدرن ساخته شده اند. زمان و مکان در هر دو سریال بهم می ریزد و توالی ان رعایت نمی شود. در حقیقت فرم ساخت هر دو مجموعه دایره ای است .
یعنی داستان از یک نقطه روایت می شود و دوباره به همانجا ختم می شود و شروعی دوباره از همان نقطه ای که تماشاگر دیده بود و از انجا تا پایان داستان ادامه دارد. بعضی از بازیگران در هر دو سریال دیده می شود، حتی برخی اسم ها هم فرق نکرده است، به عنوان مثال "سینا مهراد "در هر دو سریال " حامد" نام دارد.
یا لعیا زنگنه که در هر دو مجموعه اسمش شریفه است .به نظر می رسد ترکیب "حامد عنقا "به عنوان نویسنده به همراه کارگردانی "بهرنگ توفیقی "موفق بوده است.گرچه برخی می گویند شخصیت ها ی این مجموعه ها یا سفیدند یا سیاه و این به دور از واقعیت است یا امثال "حامد " و خانواده اش این روزها کمتر دیده می شود به خصوص شخصیت پدر با بازی "مهدی سلطانی "که فراتر از یک پدر واقعی در حق عروسش عمل می کند.نمی توان نشان دادن شخصیت های کاملا سفید را یک عیب برای مجموعه ای دانست، به خصوص این روزها که جامعه ما نیاز به داشتن چنین الگوهایی است.بهرحال هر رسانه ای مستقیم یا غیر مستقیم بر روی مخاطبانش تاثیر می گذارد ، پس بهتر است شخصیت های داستانی سفید باشند تا سیاه. نکته دیگری که در مجموعه های این دو نَفَر دیده می شود، توجه به اصول کارگردانی به معنای عام و دقت در انتخاب بازیگران و طراحی صحنه و لباس به معنای خاص است.
برخلاف برخی مجموعه هایی که این روزها شاهد هستیم و می بینیم بازیگران برای نقش های خود مناسب نیستند ، چه از نظر سن و چه از نظر ویژگی بازیگری، بازیگران مجموعه های عنقا و توفیقی در سن و سال و مشخصات ظاهری نقش هایشان هستند به عنوان مثال می توان به کاراکترهای لیلا و حامد با بازی های خوب "ریحانه پارسا " و "سینا مهراد" اشاره کرد که با نقش هایشان تناسب دارند . همچنین" لعیا زنگنه" و "مهدی سلطانی".در "اقا زاده" نیز "سینا مهراد "و "امیر اقایی" هم خوب انتخاب شده اند و هم خوب ایفای نقش می کنند. همچنین باید به بازی خوب "پردیس پور عابدینی" اشاره کرد که با وجود انکه اولین تجربه تصویری اش را پشت سر گذاشته، توانسته موفق عمل کند و در ان واحد چند شخصیت را نقش افرینی کند؛ راضیه، مانلی و راضیه بعد از مانلی.