زمان مطالعه: 3 دقیقه
درمان بوی بد پا در طب سنتی

درمان بوی بد پا در طب سنتی

افرادی که برای ساعتهای طولانی کفش و جوراب میپوشند و معمولا بیشتر از حالت طبیعی عرق میکنند گرفتار مشکلی به...
درمان بوی بد پا در طب سنتی
درمان بوی بد پا در طب سنتی


افرادی که برای ساعتهای طولانی کفش و جوراب میپوشند و معمولا بیشتر از حالت طبیعی عرق میکنند گرفتار مشکلی به نام بوی بد پا هستند. با اقدامات ساده و راهکارهای خانگی و بهره گیری از طب سنتی می توان بوی بد پا را برطرف کرد. آسمونی در این بخش روش های درمان بوی بد پا در طب سنتی را برای شما عزیزان عنوان می کند.

علت بوی بد پا

به طورکلی مهمترین ایجاد علت بوی بد پاها پوشیدن جوراب و کفش برای مدت طولانی است، برخی عوامل دیگر ایجاد کننده این مشکل عبارتند از:

رشد و تکثیر برخی باکتری‌ها در کفش به ویژه کفشهای اسپرت و ورزشی: محیط گرم و مرطوب داخل کفش رشد باکتریها را در پا تقویت می‌کند.

ترشح زیاد عرق: برخی افراد غدد عرق ترشح عرق بیشتر از معمول دارند و اغلب این عرق زیاد با عفونت باکتریائی یا قارچی همراه است.

عدم رعایت بهداشت و نظافت: پوشیدن جوراب کثیف یکی از مهمترین عوامل ایجاد کننده بوی بد پا است.

استرس: استرس به دلیل تاثیر بر غدد و افزایش ترشح عرق میتواند بر افزایش تعریق پاها و در نتیجه افزایش بوی بد پا موثر باشد.

اختلالات هورمونی و برخی داروها نیز از دیگر عوامل تاثیرگزار بر روی بوی پا و بدن هستند.

foot-odor-traditional-medicine
foot-odor-traditional-medicine


درمان بوی بد پا در طب سنتی

شستن روزانه پاها با آب و صابون یکی از روش های درمان بوی بد پا در طب سنتی

برای از بین بردن بوی بد پاها، روزانه با استفاده از صابونی ملایم و آب به ویژه در تابستان، حمام کرده و یا پاها را بعد از کار و فعالیت روزانه شستشو دهید. بهتر است بعد از شستشو پاها را خشک کرده و برای چند ساعت جوراب نپوشید تا پای شما هوا بخورد.

شستن پاها با آب زیتون تلخ یکی از روش های درمان بوی بد پا در طب سنتی

یکی از راهکارهای رفع بوی بد پا در طب سنتی غوطه ور کردن پاها یکبار یا دو بار در هفته در آب زیتون تلخ به مدت 8 تا 10 دقیقه است.

شستشوی پاها با محلول آب و گیاه دارویی زنیان یکی از روش های درمان بوی بد پا در طب سنتی

از دیگر راهکارهای رفع بوی بد پا در طب سنتی استفاده از زنیان برای شستشو است. به این منظور، نصف قاشق چایخوری زنیان پودر شده را به یک لیتر آب اضافه کرده و از آن برای شستن پاها استفاده کنید. محلول آب و زنیان به عنوان یک قابض عمل کرده و به طور قابل ملاحظه‌ای عرق کردن پا را کاهش میدهد. بهتر است برای گرفتن نتیجه بهتر حتما لای انگشتان پاها را نیز به دقت شستشو دهید و سپس خشک کنید.

شستشوی پاها با چای یکی از روش های درمان بوی بد پا در طب سنتی

تانن موجود در چای یک عامل خشک کننده است. در نتیجه سه و یا چهار چای کیسه‌ای را در یک لیتر آب به مدت 10 دقیقه جوشانده و سپس مقداری آب سرد به آن اضافه کنید تا مایعی ولرم حاصل شود. حال پاهایتان را به مدت 20 تا 30 دقیقه در این مایع قرار داده و سپس خشک کنید. همچنین برای نتیجه بیشتر، در پایان از پودر تالک بر روی پاهااستفاده کنید. این کار را روزی دو بار انجام دهید تا مشکل قارچ، عرق و بوی پاهایتان حل شود. پس از رفع این مشکل این کار را هفته ای دو بار انجام دهید.

مالیدن نمک و آبلیمو به پاها یکی از روش های درمان بوی بد پا در طب سنتی

از دیگر شیوه‌های مفید رفع بوی بد پا در طب سنتی مالیدن مخلوط نمک و آبلیمو به پاها و لای انگشتان است. این مخلوط شستشو دهنده خوبی برای پاها محسوب میشود.

اصلاح رژیم غذایی یکی از روش های درمان بوی بد پا در طب سنتی

در برخی افراد خوردن غذاهای ادویه‌دار و تند با ایجاد عرق تولید بوی پا می‌کند، بنابراین این افراد بهتر است از خوردن افراطی این ادویه‌ها پرهیز کنند.

درمان بوی بد پا در طب سنتی
درمان بوی بد پا در طب سنتی


سایر توصیه ها برای درمان بوی بد پا

علاوه بر راهکارها و درمانهای ذکر شده برای برطرف کردن بوی بد پاها، توصیه‌های زیر نیز میتواند در پیشگیری و کاهش این مشکل به شما کمک کند:

جوراب خود را روزانه عوض کنید. شستن جورابها و تعویض جوراب تاثیر بسزایی در کاهش بوی بد پا دارد. همچنین بهتر است از جورابهای نخی استفاده کنید تا عرق کمتری در پا باقی بماند.

از کفشهای چرم طبیعی استفاد کنید. کفش‌های ساخته شده از مواد طبیعی مثل چرم بهتر از کفش‌های ساخته شده از مواد پلاستیک هستند و خروج گرما از آنها آسان‌تر صورت می‌گیرد.

در کفشهای خود کفی‌های بوگیر بگذارید. این کفی‌ها را میتوانید از داروخانه ها تهیه کنید.

چنانچه هیچ یک از راه‌کاراهای ارائه شده برای رفع بوی بد پای شما موثر نبود، گزینه نهایی استفاده از افشانه دارویی فرمالدئید است. این ماده ضدعرقی است که دارای فرمالدئید و نعناع است و برای از بین بردن بوی شدید پا ساخته شده است. این دارو فقط برای موارد شدید بوی پا است و برای استفاده حتماً از پزشک خود اجازه بگیرید.

 
ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «درمان بوی بد پا در طب سنتی» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید
: برای دریافت مشاوره درباره درمان بوی بد پا در طب سنتی فرم زیر را تکمیل کنید

هزینه مشاوره ۳۰ هزار تومان می باشد

پاسخ مشاوره شما ظرف 1 روز کاری در پنل شما درج می شود و پیامک دریافت می کنید


دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.