کد مطلب:  22787  درج نظر
زمان مطالعه: 3 دقیقه
فلامینگوها

فلامینگوها

فلامینگو پرنده‌ای با پاهای دراز و منقاری منحنی و گردنی بلند خمیده و پر و بالی نسبت دیگر پرندگان زندگی متفاوت و البته زیبایی دارد.
زمان مطالعه: 3 دقیقه

نام: فلامینگو (بال‌آتشی یا مُرغ آتشی)
نام علمی: Phoenicopterus
رده: پرندگان
رژیم غذایی: حلزون و گیاهان آبی
میانگین طول عمر: 20 تا 30 سال
وزن: حدود 5 کیلوگرم
اندازه: از 0/9 تا 1/5 متر


فلامینگو پرنده‌ای با پاهای دراز و منقاری منحنی و گردنی بلند خمیده و پر و بالی به رنگهای سفید و صورتی است که به نسبت دیگر پرندگان زندگی متفاوت و البته زیبایی دارد. آسمونی در این بخش مطالب جالب و خواندنی در مورد فلامینگو و نحوه زندگی آن ها را برای شما عزیزان تهیه کرده است که در ادامه می خوانید.

فلامینگوها روش منحصر به فردی برای تغذیه دارند آنها در آبهای کم عمق و شور زندگی می کنند و بوسیله منقارهایشان حیوانات و گیاهان کوچک را از آب جدا می کنند او هم مثل همه اعضاء فامیلش در گروههای اجتماعی تغذیه و تولید مثل می کند نوزادهای تازه از تخم بیرون آمده دارای گردن کوتاه و منقارها دوکی شکل می باشند والدین نوزادان را بوسیله ماده ای شبیه به شیر تغذیه می کنند فلامینگوها و کبوترها تنها جانورانی هستند که نوزادانشان را به این ترتیب غذا می دهند.

گونه‌های مختلف فلامینگو

گونه

منطقه جغرافیایی

فلامینگوی بزرگتر
(P. roseus)

دنیای قدیم

بخش‌های از آفریقا، جنوب اروپا و جنوب و جنوب غرب آسیا

فلامینگوی کوچکتر
(P. minor)

آفریقا تا شمال غرب هند

فلامینگوی شیلیایی
(P. chilensis)

دنیای جدید

جنوب آمریکایی جنوبی.

فلامینگوی جیمز
(P. jamesi)

ارتفاعات آند در پرو، شیلی، بولیوی و آرژانتین

فلامینگوی آندی
(P. andinus)

ارتفاعات آند در پرو، شیلی، بولیوی و آرژانتین

فلامینگوی آمریکایی
(P. ruber)

کارائیب و گالاپاگوس.

 

رفتار و خصوصیات فلامینگوها

زندگی زیبای فلامینگوها
زندگی زیبای فلامینگوها

این پرندگان در گروه‌های چند هزار نفری زندگی می‌کنند و اغلب در گروه‌های بزرگ چند صد نفری دیده می‌شوند. آن‌ها بیشتر فعالیت‌های خود مانند تغذیه، مهاجرت، لانه سازی و تخم گذاری را گروهی انجام می‌دهند. فلامینگوها با وجود جثه بزرگشان حیواناتی بسیار ضعیف هستند و به راحتی توسط شکارچیانی مانند شغال، روباه و پرندگان شکاری، شکار می‌شوند؛ به همین دلیل ترجیح می‌دهند در گروه‌های بزرگ زندگی کنند تا در امان بمانند. بودن در گروه‌های بزرگ، خطر شکار شدنشان را کم می‌کند.

جفتگیری

flamingo
flamingo

سالی یکبار جفتگیری می‌کند؛ و لانه‌ای گلین برای تخمگذاری می‌سازد. بیشتر فلامینگوهای ماده یک تخم در سوراخ لانه می‌گذارند ونر و ماده هردو به نوبت روی تخم می‌خوابند. پس از سی روز جوجه از تخم بیرون می‌آید. جوجه فلامینگو بعد از 5 روز لانه را ترک می‌گوید وبه گروه فلامینگوهای جوجه می‌پیوندد. اما برای تغذیه به لانه‌ای که درآن تولد یافته و پدر ومادر برایش خوراک آماده کرده‌اند بازمی‌گردد. بعد از دوهفته خود به جستجوی خوراک می‌پردازد. فلامینگو در محیط طبیعی از 15 تا 20 سال زندگی می‌کند. بیشتر پرنده‌شناسان فلامینگوها را به چهار گونه تقسیم کرده فلامینگوهای بزرگ در آفریقا، جنوب آسیا و اروپا و جنوب آمریکای جنوبی و هند غربی زندگی می‌کنند. فلامینگوهای کوچک در دره بزرگ نشستی کنیا و تانگانیکا در آفریقا به سر می‌برند. فلامینگوهای دیگر دو گونه هستند. گونه کمیاب فلامینگوهای آندی وجیمس می‌باشند که در کرانهٔ دریاچه‌های بلند کوه‌های آند در آمریکای جنوبی به سر می‌برند. فلامینگوهای وحشی روزگاری در فلوریدای جنوبی می‌زیستند، اما مردم آنها را به خاطر برهای زیبایشان کشتند.

زیستگاه فلامینگوها

flamingo
flamingo

فلامینگوها در باتلاق‌های کم عمق ساحلی، تالاب‌هایی از دریاچه‌ها، لجن‌ها و… یافت می‌شوند و در همه قاره‌ها به ‌جز قطب جنوب زندگی می‌کنند. فلامینگوها بین 15 تا 20 سال در طبیعت زندگی می‌کنند. اکثر پرنده شناسان، فلامینگوها را به چهار گونه تقسیم می‌کنند:

  • فلامینگوهای بزرگ که در آفریقا، آسیای جنوبی و اروپا و در جنوب آمریکای جنوبی و هند غربی یافت می‌شوند.
  • فلامینگوهای کوچک که در دشت‌های بزرگ کنیا و تانگانیکا در آفریقا زندگی می‌کنند.
  • فلامینگوهای آندی و جیمس که این دو گونه کمیاب در دریاچه‌های مرتفع رشته کوه‌های آند در آمریکای جنوبی زندگی می‌کنند.

فلامینگوهای وحشی زمانی در جنوب فلوریدا زندگی می‌کردند، اما مردم آن‌ها را به خاطر پرهای زیبایشان از بین بردند.

مشخصات ظاهری فلامینگوها

زندگی زیبای فلامینگوها
زندگی زیبای فلامینگوها

فلامینگو پرنده‌ای است با پاهای بلند، منقار خمیده و گردن خمیده بلند و بدنی بسیار کشیده که پر و بال‌هایی به رنگ صورتی و سفید دارد. فلامینگوها در حدود 130 سانتی‌متر طول دارند و در کنار آب از سایر پرندگان متمایز هستند. فلامینگوها نسبت به فلامینگوهای کوچک جمعیت و پراکندگی بیشتری دارند. نرها و ماده‌های این پرنده شبیه هم هستند، اما پرنده ماده کمی کوچک‌تر است و سفیدی بال و پرش به تدریج به رنگ صورتی و سپس قرمز می‌رود. اندازه فلامینگوهای جوان تقریباً نصف فلامینگوهای بالغ هستند و خاکستری مایل به قهوه‌ای به نظر می‌رسند.

فلامینگوی کوچک با رنگ صورتی‌اش از فلامینگو بالغ متمایز می‌شود. پرهای اولیه و ثانویه سیاه و پاها و منقار به رنگ قرمز هستند. اما نوک منقاری سیاه دارد. هنگام پرواز، پاها و گردن خود را دراز کرده و در امتداد بدن خود قرار می‌دهد و سر خود را کمی پایین نگه می‌دارد.

فلامینگو به آرامی راه می‌رود و در حالی که سر و منقار خود را در آب کم عمق فرو می‌برد، می‌تواند غذا پیدا کند. قد فلامینگوها معمولاً بین 90 تا 150 سانتی‌متر است و وزنشان حداکثر به 3.5 کیلوگرم می‌رسد.

فلامینگوها در ایران

در دریاچهٔ ارومیه و در تابستان در فارس به سر می‌برند و ممکن است در خوزستان زاد و ولد کنند.

flamingo
فلامینگو
flamingo
فلامینگو در آسمان
: برای دریافت مشاوره درباره فلامینگوها فرم زیر را تکمیل کنید
پرداخت هزینه مشاوره

معرفی نویسنده:

محتوا و مقالات پروفایل عمومی آسمونی توسط جمعی از همکاران دپارتمان های مختلف آسمونی نگارش و ویراستاری می شود، و بیشتر حول و محور موضوعات عمومی و روزانه می باشد

instagram.com/asemooniportal

نظر خود را درباره «فلامینگوها» در کادر زیر بنویسید :

4 + 6 = ?
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید