زمان مطالعه: 4 دقیقه
راهنمای خرید و نگهداری ماهی برای پخت

راهنمای خرید و نگهداری ماهی برای پخت

ماهی یکی از بهترین مواد غذایی که مصرف اون برای حفظ سلامت ضروری است، اما هنگام خرید آن باید به نکاتی که...

fish-buying-guide(7)
fish-buying-guide(7)



ماهی یکی از بهترین مواد غذایی که مصرف اون برای حفظ سلامت ضروری است، اما هنگام خرید آن باید به نکاتی که آسمونی در این بخش برای شما قرار داده توجه کنید تا بتونید ماهی تازه و سالمی تهیه کنید.

در هنگام خرید ماهی بهتر است به این نکات توجه کنید :

1- بوی ماهی تازه به هیچ وجه نامطبوع نیست , بوی زهم , ناشی از ماندگی ماهی است.

2- ماهی تازه دارای چشمهای برجسته و براق است . فرو رفتگی و تاری چشم ناشی از فریزر شدن ماهی است.

fish-buying-guide(2)
fish-buying-guide(2)



3- فلس های ماهی تازه کاملاً براق و لیز است و به پوست ، نشانه ماندگی ماهی است

4- زمانی که دم ماهی را در دست میگیرید ماهی باید کاملاً استوار درجای خود بایستد . گوشت ماهی تازه سفت است و حالت لاستیکی دارد و به استخوان چسبیده . حالت خمیری و رنگ کدر و مات دلیل بر ماندگی ماهی است . البته گوشت بعضی از مای ها مانند شیر و قباد نرم است و نرمی آن دلیل بر موارد فوق الذکر نیست

5- آبشش ماهی تازه قرمز است و بوی نامطبوع نمی دهد . آبشش ماهی مانده به رنگ خاکستری مایل به قهوه ای است و مایع لزج و بدبویی روی آن را می پوشاند.

fish-buying-guide(1)
fish-buying-guide(1)



6- بدن ماهیهای تازه قابلیت ارتجاعی دارد و فاقد ترشحات می باشند ولی بدن ماهیهای فاسد اگر با انگشتان فشاری روی بدن ماهی وارد می شود کاملا ایجاد فرو رفتگی می کند و ترشحات بدن ماهی زیاد و حالت چسبندگی دارد.

7- سرپوش گوشها: در ماهیهای تازه سرپوشها بطور کامل و تقریبا چسبیده هستندو سطح داخلی آنها لکه ندارد ولی در ماهیهای فاسد این سرپوشها تقریبا جدا هستند و بر روی سطح داخلی آنها لکه های قهوه ایی و قرمز رنگ دیده می شود.

نکته : مقدار گوشت ماهی نر بیشتر از گوشت ماهی ماده است

8- دوره‌گردها را بی‌خیال شوید و از فروشگاه‌های معتبر یا میادین میوه و تره‌بار ماهی بخرید.

9- ماهی تازه باید در کنار یخ یا در یخچال نگهداری شود. در یک نگاه، وضعیت نگهداری ماهی در فروشگاه را بررسی کنید.

10- ماهی منجمد اسمش با خودش است و برای منجمد بودن و ماندن باید در فریزر نگهداری شود.

11- قبل از انتخاب نهایی، ماهی‌ای که چشمتان را گرفته، بازرسی کامل بدنی کنید. ببینید دست و پای سالمی دارد یا نه!

12- بر اساس قوانین شیلات، آماده و قطعه‌قطعه کردن ماهی قبل از درخواست مشتری، ممنوع است. از خرید ماهی‌های «فیله» یا «استیک» شده‌ای که برچسب معتبر شرکت یا تاریخ تولید، انقضا و کد بهداشتی سازمان دامپزشکی را ندارند، خودداری کنید.

fish-buying-guide
fish-buying-guide



ماهی پرورشی :

ماهی‌های پرورشگاهی کمی لاغرتر و کم‌بنیه‌تر از انواع دریاییشان‌اند اما اغلب این شانس را دارید که زنده بخریدشان. فعلا این ماهی‌ها را پرورش می‌دهند؛ کپور معمولی، کپور آئینه، کپور چرمی، آمور، کپور نقره‌ای، سرگنده و قزل‌آلای رنگین‌کمان.

ماهی رودخانه‌ای :

اینها، بین ماهی‌ها «کولی» به حساب می‌آیند؛ سوف، لای ماهی، اردک‌ماهی، اسبله، سس ماهی، سیاه‌ماهی، قزل‌آلای خال قرمز و... معمولا خاردار و کوچک‌اند و البته ارزان‌تر از انواع دریایی و اگر بلد باشید چطور بپزیدشان بسیار خوش‌خوراک.

ماهی سرد یا یخ‌زده :

وقتی ماهی را از آب‌های دور می‌آورند یا پیش‌بینی می‌کنند زمان فروش و مصرف‌اش خیلی طولانی باشد (به‌ویژه برای ماهی‌های بزرگ)، حواله‌شان می‌کنند به فریزرها؛ اتفاقا با این کار به سالم ماندن ماهی بیشتر می‌شود اعتماد کرد اما گاهی فروشنده‌ها کلک می‌زنند و ماهی‌های خراب شده و مانده را با قیافه یخ‌زده به ملت قالب می‌کنند تا عیبش معلوم نشود. برای رو شدن دست این صیادهای متقلب، به مردمک چشم ماهی دقت کنید؛ اگر ماهی کاردرست باشد،‌یک نقطه سفیدرنگ در آن دیده می‌شود ولی اگر ماهی قبل از یخ‌زدن اوضاع خوبی نداشته باشد، چشم یخ‌زده‌اش کاملا کدر یا شیری‌رنگ است.

نکات نگهداری ماهی :

fish-buying-guide(6)
fish-buying-guide(6)



1- ماهی را فقط وقتی از آب بگیری تازه است. باید در اولین فرصت آن را مصرف کنی یا بفرستی‌اش گوشه‌ای از یخچال یا فریزر که البته آن هم محدودیت زمانی دارد.

2- مااهی تازه تازه را حداکثر تا 2 روز می‌توان در یخچال و 2 ماه در فریزر نگه داشت.

3- ماهی یخ‌زده را به محض باز شدن یخ، باید استفاده کرد. گذاشتن دوباره این ماهی در یخچال بی‌فایده است؛ البته این ماهی‌ها در شرایط فریز تا 6ماه هم ماندگارند.

4- ماهی پخته را حداکثر تا 3روز می‌شود توی یخچال نگه داشت. اگر هم دلیلی برای فریز کردن آن داشتید، باید یک ماهه مصرفش کنید.

5- ماهی‌های دودی خشک و شور را باید در اولین فرصت مصرف کرد. این ماهی‌ها فوقش یک هفته تحمل یخچال را داشته باشند؛ ضمن اینکه مصرف فریز شده آنها هم توصیه نمی‌شود.

کی از دلایل اصلی این مسئله، از دست رفتن کیفیت ماهی در این شرایط است.

6- سوپ و خورش ماهی را فریز نکنید؛ هرچند که 3 تا 6 ماه ماندگاری دارند. همین غذاها، توی یخچال تا 2روز بیشتر قابل استفاده نیستند.

7- میگو را هم اگر به فریزر امانت بدهید تا 4ماه برایتان نگه می‌دارد اما از یخچال، حداکثر 3روزه باید پس بگیرید و مصرف کنید.

8- راستی! یادتان نرفته که ماهی را اول پاک کنید و اضافات شکمش را خالی کنید؛ بعد امانت بدهید به فریزر.

9- ممکن است ســـاکنان دیگــــر فــــریــزر یایخچال مثل هـــویج، ماست، تـرشی و... ماهی دوست‌نداشته‌باشند(!) لطف کنید و ماهی را در ظرف دربسته به این‌جور جاها بسپارید چون بوی خودشان را به همه آنها می‌دهند.

fish-buying-guide(5)
fish-buying-guide(5)



fish-buying-guide(4)
fish-buying-guide(4)



10- ماهی‌های کنسرو شده، دودی و شور را نمی‌شود بی‌خیال شد اما خوردن این مدلی ماهی باید دلیل ویژه‌ای داشته باشد.

11- ماهی‌های شور و دودی – جدا از مسئله بهداشتی و پزشکی آنها و ضررهایی که دارند – از نظر تغذیه‌ای – به دلیل تولید به روش سنتی – توصیه نمی‌شوند؛ ضمن اینکه موقع خرید، دقت کنید کپک‌زدگی نداشته باشند.

برای مشاهده روش پخت ماهی بر روی لینک زیر کلیک کنید:

روش پخت ماهی

 
ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «راهنمای خرید و نگهداری ماهی برای پخت» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید
: برای دریافت مشاوره درباره راهنمای خرید و نگهداری ماهی برای پخت فرم زیر را تکمیل کنید

هزینه مشاوره ۳۰ هزار تومان می باشد

پاسخ مشاوره شما ظرف 1 روز کاری در پنل شما درج می شود و پیامک دریافت می کنید


دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.