زمان مطالعه: 4 دقیقه
مضرات روزه گرفتن بدون سحری

مضرات روزه گرفتن بدون سحری

آسمونی : روزه یکی از عبادات بسیار خوب اسلام است که علاوه بر فواید فراوان روحی، در صورتی که درست اجرا شود،...

آسمونی : روزه یکی از عبادات بسیار خوب اسلام است که علاوه بر فواید فراوان روحی، در صورتی که درست اجرا شود، می‌تواند سلامت جسمی فرد را نیز تضمین کند. ولی متاسفانه در برخی موارد به دلیل عدم رعایت نکات کلیدی در روزه‌داری، نه تنها افراد نمی‌توانند از مزایای آن بهره‌مند شوند، بلکه دچار مشکلات جانبی خواهند شد که چندان سودمند نیست.

یکی از نکاتی که روزه‌داران باید به آن دقت کنند این است که هرگز وعده سحری را حذف نکنند، زیرا این مساله به خصوص برای افرادی که فعالیت ذهنی دارند دانش‌آموزان و یا کارگرانی که فعالیت بدنی زیادی دارند بسیار حائز اهمیت است.

بسیاری از افراد هستند که وعده سحری را به دلیل مختلف از جمله عدم توانایی در بیدار شدن صبحگاهی حذف می کنند. بایستی توجه داشت که در روزهای عادی فاصله زمانی بین دو وعده غذایی شام و صبحانه روز بعد حدود 10ساعت است که تقریباً هفت ساعت از آن در حالت خواب می گذرد. در ماه مبارک رمضان هم بایستی سعی شود همین حداکثر فاصله زمانی بین وعده های غذایی رعایت شود.

در صورت عدم مصرف موادغذایی در سحری و حذف آن فاصله بین وعده افطار و شام تا وعده افطار بعدی حدود 24-20ساعت می شود که خالی ماندن دستگاه گوارش و نداشتن منبع انرژی برای این مدت زمان طولانی بسیار مضر است چرا که کلیه فعل و انفعالات بدنی از جمله روند ترشح اسید و آنزیمهای گوارشی، عدم در دسترس بودن آب برای فعل و انفعالات حیاتی و اتمام انرژی به علت مصرف یک وعده غذا دچار اختلال شده وعوارض مختلفی چون سوزش سردل، زخم معده، عدم تمرکز فکری، بیخوابی و عصبانیت دیده می شود.

چرا که در این حالت در کمترین زمان فعالیت شب بیشترین غذا خورده می شود و در بیشترین زمان فعالیت طول روز که بدن ما نیازمند به سوخت و ساز فعال برای انجام فعالیتهای روزمره هست هیچ گونه منبع انرژی در دسترس نیست و این مسأله سبب افت در میزان و کیفیت فعالیتهای مورد نیاز می گردد.

وعده سحری را به هیچ‌وجه فراموش نکنید، زیرا سحری در ماه رمضان همانند صبحانه در روزهای عادی، مهم‌ترین وعده غذایی است. این وعده غذایی، مواد مغذی لازم و انرژی مورد نیاز را برای تمرکز و فعالیت روزمره تأمین می‌کند و سوخت و ساز بدن را بالا نگه می‌دارد. اشخاصی که بدون سحری اقدام به روزه گرفتن می‌کنند در طول روز دچار افت قند خون، کاهش تمرکز و توان کاری می‌شوند. این عوارض هیچ ارتباطی به روزه گرفتن ندارد و نتیجه تغذیه نامناسب است. در هنگام سحر سعی کنید از مواد غذایی حاوی کربوهیدرات‌های پیچیده و دارای فیبر بالا مانند غلات کامل، حبوبات و سبزی‌ها به جای کربوهیدرات‌های ساده مانند قند، مربا، برنج و نان‌های بدون سبوس استفاده کنید.

 

برای ذخیره انرژی : 

بعضی از روزه‌داران بدون سحری روزه می‌گیرند که این امر موجب می‌شود نیازهای تغذیه‌ای تامین نشده و در نتیجه کمبود بیش از حد انرژی سوخت ناقص چربی‌ها، ترکیبات کتونی در بدن ایجاد کند که منجر به ایجاد بوی بد دهان و سردرد و دردهای عضلانی می‌شود.
حذف وعده سحری سبب پایین افتادن قند خون هیپرگلیسمی شده که منجر به کاهش یادگیری، بی‌حوصلگی و خستگی می‌شود. بنابراین صرف سحری برای همه روزه‌داران به خصوص نوجوانان در حال رشد ضروری است. سحری باید شامل یک وعده غذای کامل برای هر فرد باشد، زیرا در طول روز بدن به پروتئین نیازمند است که می‌توان با قرار دادن گوشت، برنج، حبوبات و سبزیجات در سحری پروتئین‌های مورد نیاز بدن را تامین کرد.

اگر در ماه مبارک رمضان دچار یبوست هستید، می‌توانید از خورش‌های ملین مثل خورش قهوه و کاکائو موجب شدت یبوست می‌شود و مصرف آب کافی برای رفع یبوست، دفع سموم، مواد زائد بدن و انجام واکنش‌های بیولوژیکی داخل بدن مفید است.

افرادی که بدون سحری روزه می گیرند به بدن خود آسیب می رسانند.
روزه بدون سحری به هیچ وجه توصیه نمی شود چراکه ممکن است باعث افت قند خون و کاهش عملکرد فرد شود و ثانیا این امر باعث می شود تا فرد تمایل داشته باشد تا حجم زیادی غذا در وعده افطار مصرف کند که این امر علاوه بر سنگین شدن ، ممکن است باعث برگشت اسید معده به مری و ترش کردن فرد شود.

صبحانه یک وعده غذایی مهم در کنترل فعالیت‌های روزانه محسوب می‌شود. در روزه‌داری نیز وعده سحری نقشی کاملا مشابه با وعده صبحانه دارد و نخوردن ‌آن موجب فشار به دستگاه گوارش و بروز ناراحتی‌ها و دردهای دستگاه گوارش به خصوص مشکلات معده می‌شود و با مرور زمان وضعیت جسمانی فرد تحلیل می‌رود.

 

بدون سحری هرگز

برخی افراد همچون نوجوانان و جوانان به صرف سحری تمایلی ندارند و اصولاً سحری نمی خورند که این امر می تواند باعث مشکلاتی در آنها شود. پس توصیه می شود، حتماً سحری بخورند، چون بارها دیده شده، این افراد به دلیل روزه بدون مصرف سحری دچار سردرد و افت فشار خون شده اند. در ضمن عوارض روانی مثل پرخاشگری، عصبانیت و... نیز در آنان دیده می شود که همه این مسائل باعث دور شدن از هدف عرفانی و معنوی روزهای مبارک رمضان می شود.

به هر حال هدف اصلی همه رسیدن به خودسازی و تکامل روحی است، پس چنانچه فردی عصبانی و پرخاشگرانه با دیگران برخورد کند از این هدف ارزشمند فاصله می گیرد. باید از مصرف موادغذایی چرب در سحر پرهیز کرد، زیرا خوابیدن بعد از سحر باعث رفلاکس معده برگشت غذا به مری می شود.

عدم مصرف سحری و همچنین پرخوری در افطار، چاقی و ناراحتی‌های گوارشی را به دنبال دارد. به دنبال عدم مصرف وعده سحری، قند خون افت پیدا کرده و تمایل به مصرف غذاهای سرخ کرده و به ویژه شیرین افزایش یافته و باعث چاقی می‌شود.همچنین افت قند خون، سردرد، سرگیجه و عوارض عصبی را به دنبال دارد.

نظر خود را درباره «مضرات روزه گرفتن بدون سحری» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید
ارزیابی مهاجرت
: برای دریافت مشاوره درباره مضرات روزه گرفتن بدون سحری فرم زیر را تکمیل کنید

هزینه مشاوره ۳۰ هزار تومان می باشد

پاسخ مشاوره شما ظرف 1 روز کاری در پنل شما درج می شود و پیامک دریافت می کنید


دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.