زمان مطالعه: 4 دقیقه
اعمال نادرست و خرافی در نوروز

اعمال نادرست و خرافی در نوروز

در چهرشنبه آخر سال مردم ایران با روشن کردن آتش و آرزوی سلامتی از آن، این روز را جشن می گیرند. برخی دیگر بیرون رفتن در روز چهارشنبه آخر ماه یا آخر سال را نحس می

نوروز و سال نو در ایران باستان بسیار زیبا و شیرین بود، اما امروزه نوروز شکل و شمایل دیگری پیدا کرده، که باعث شده ضررات زیادی را بر پیکر طبیعت و انسان بر جای بگذارد. آسمونی در این بخش اعتقادات خرافی باقی مانده از گذشته برای شما شرح می دهد.

چهارشنبه سوری یا چهارشنبه سوزی

 

چهارشنبه سوری
چهارشنبه سوری

از مناسبات منفی و خرافی که در چهارشنبه ی آخر سال مرسوم است چهارشنبه سوری است که پیشینه و ریشه ی تاریخی آن تنها به یک داستان ساختگی و خرافی باز می گردد. در این داستان مردم با انجام کارهایی از جمله روشن کردن آتش و آرزوی سلامتی از آتش، کوزه شکستن برای رفع بلا و گرفتاریها در طول سال جدید و پخش کردن آجیل مشکل گشا برای رفع گرفتاریها و مشکلات، فال گرفتن، باز کردن گره چارقدی که قبلاً گره خورده و ... به اصطلاح گره از کار و سختیهای کارشان باز می کنند و چشم زخم را از خود دور کرده، بختشان را باز می نمایند. اغلب مردم هم به علت ناآگاهی و غفلت از پیشینه ی این مراسم به این خرافه پایبندی نشان می دهند و خودشان را درگیر و ملزم به انجام آن می دانند. متأسفانه با گذشت زمانهای طولانی و با وجود پیشرفت و تکنولوژی، هنوز هم این خرافات مورد قبول برخی از مردم است و سالانه ارقام ناگواری از صدمات را در پی دارد، که منجر به تخریب و آلودگی در شهرها، سوختن افراد، نقص عضو و حتی مرگ و میر می شود، از آنجائیکه عده ای پایبند به این مراسم هستند، دولت مجبور است برای انجام اعمال چهارشنبه سوری و پیشگیری از حوادث ناگوار آن، مکانهایی را برای این کار در نظر بگیرد.

فال بد زدن و نحسی

 

نوروز
نوروز

از خرافات دیگری که در میان برخی افراد رواج دارد فال بد زدن است. پیغمبر اکرم(ص) در کمال صراحت فرمودند: «رُفِعَ عَن اُمَّتی الطَّیرهَ؛ در امت من طیره و فال بد وجود ندارد». خود پیغمبر اکرم (ص) اشیاء و حوادث را به فال نیک می گرفتند و هرگز فال بد نمی زدند و مردم را از این کار منع می کردند.

برخی بیرون رفتن در روز چهارشنبه آخر ماه یا آخر سال را و یا عدد سیزده و روز سه شنبه را بد و نحس می دانند. امام صادق(ع) در این باره می فرمایند: «تِطَیر چیزی است که اگر سخت بگیری بر تو سخت می گیرند و آن وقت که سخت می گیری خودت هستی که سخت گرفته ای اما اگر سست بگیری بر تو سست می گیرند و اگر اعتنا نکنی خواهی دید که هیچ نبوده است». پیامبر اکرم(ص) میفرمایند: «کفار الطیره التوکلَّ؛ ای مردم کفّاره ی طیره (یعنی کفاره گناه اگر بخواهید این گناه از بین برود) توکل است» وقتی پیامبر اکرم(ص) می خواستند به مسافرت بروند می فرمودند: «خدایا طیر و فال بدی نیست مگر آنچه از ناحیه تو است. من اگر حسنات را میخواهم از ناحیه تو میخواهم و نیز اگر دفع سیئّات را میخواهم از تو میخواهم»

تطیر و فال بد زدن در دین مقدس اسلام محکوم است و چنین چیزی در سراسر تعلیمات اصیل اسلامی وجود ندارد.

پرخوری در تعطیلات نوروز

 

پرخوری
پرخوری

در ایام عید هیچ وعده غذایی را نباید حذف کرد، قبل از رفتن به میهمانی، میتوان با خوردن اسنک های سبک مثل سبزیجات خام یا یک شکلات و شیرینی میل نمایید!!

دور هم جمع شدن دوستان و خانواده در این ایام فقط معنی خوردن نمی دهد. بازی کردن یا قدم زدن های گروهی بهتر از یکجا نشستن و خوردن است. چه اشکالی دارد به هوای نشان دادن دکوراسیون جدید اتاق هایتان باعث شوید، میهمان هایتان کمی از جایشان تکان بخورند.

سیزده به در

 

سیزده بدر
سیزده بدر

«سیزده به در» هم از رسومی است که در روز سیزدهم بهار در دامان طبیعت برگزار می شود. این برنامه نیز مانند چهارشنبه سوری، ریشه در خرافات دارد اما چون همراه با نتایج پسندیده ای است قابل دفاع است. در روز سیزدهم فروردین رفتن به دامان طبیعت با خانواده می تواند خاطراتی زیبا به جا بگذارد و وسیله ای می شود برای تجدید قوا و تقویت روحی برای اعضای خانواده برای شروع سالی پرکار. حضور در دامان طبیعت باعث تداعی هر چه بیشتر نعمت خداوندی و شگفتیهای آفرینش در ذهن آدمی می شود، البته برخی افراد به علت انجام کارهای ناشایست باعث آلودگی و معصیت در این روز می شوند. از دیگر آداب خرافی که در روز طبیعت به چشم می خورد، گره زدن سبزه در طبیعت برای حل مشکلات یا بیرون ریختن سبزه، انداختن سیزده سنگ به داخل آب، پختن سمنو برای از بین رفتن نحسی روز سیزدهم و نیز عقیده بر این مطلب است که ماندن در خانه در روز سیزدهم نحس است.

در حدیثی آمده است که یکی از یاران امام دهم حضرت علی بن محمد الهادی(ع) می گوید: «خدمت حضرت(ع) رسیدم در حالی که در مسیر راه انگشتم مجروح شده بود چون سواری از کنارم گذشت و به شانه ام صدمه زد و من در وسط جمعیت گرفتار شدم و لباسم پاره شد. گفتم: «ای روز خدا مرا از شر تو حفظ کند. عجب روز شومی هستی». امام فرمودند: «با ما ارتباط داری و باز چنین می گویی. روز که گناهی ندارد که او را گناهکار می شماری». آن مرد از شنیدن این سخن به هوش آمد و به خطای خود پی برد و عرض کرد ای مولای من! من استغفار می کنم و از خدا آمرزش می طلبم امام(ع) افزودند: «ما ذَنَبَ الایام حتّی صِرتُم تتشائمون بها اِذا جوزیتُم بأعمالکم فیها؛ روزها چه گناهی دارند که شما آنها را شوم میشمرید هنگامی که کیفر اعمال شما در این روزها دامانتان را میگیرد.»

- نظر شما چیست؟ آیا میتوانیم بعضی از آداب غلط در نوروز را اصلاح کرده و آنرا زیباتر کنیم؟

ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «اعمال نادرست و خرافی در نوروز» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید
: برای دریافت مشاوره درباره اعمال نادرست و خرافی در نوروز فرم زیر را تکمیل کنید

هزینه مشاوره ۳۰ هزار تومان می باشد

پاسخ مشاوره شما ظرف 1 روز کاری در پنل شما درج می شود و پیامک دریافت می کنید


دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.