زمان مطالعه: 8 دقیقه
اعتقاد، امید، شفا

اعتقاد، امید، شفا

مدارک علمی دال بر آن است که بیمارانی که به یک قدرت الهی اعتقاد دارند سریع تر بهبود می یابند و بعد از عمل...

مدارک علمی دال بر آن است که بیمارانی که به یک قدرت الهی اعتقاد دارند سریع تر بهبود می یابند و بعد از عمل جراحی بندرت دچار افسردگی می شوند و کمتر به دارو های مسکن نیاز دارند . به همین دلیل در حال حاضر علم پزشکی هم توجه زیادی به این دارویی دارد که نیازی به نوشتنش نیست .

 امروزه در بسیاری از کشور های پیشرفته دنیا 80 در صد بیماران آلمانی ترجیح می دهند به جای دارو های شیمیایی از داروهای گیاهی استفاده کنند و ضمناً تعداد زیادی از بیماران فکر می کنند که  نیروهای معنوی بیشتر از دارو به آنها کمک خواهد کرد .  دکتر روان درمان  "یاکوب بوش " معتقد است که اکثر انسانها از اینکه با آنها بعنوان یک محصول تصادفی تکامل رفتار شود خسته شده اند .

در پی اثبات تاثیر اعتقاد به یک نیروی ماورایی  دکتر ارندت بوسینگ  متخصص پزشکی مکمل و طب تئوری با همکارانش  دکتر توماس اوسترمان و دکتر پیتر –اف- ماتیسن  112 بیمار سرطانی و 58 بیمار ام-اس را مورد پرسش قرار دادند ، سئوالات مطرح شده در مورد این بود که چه نقشی مذهب و  معنویت در مبارزه با بیماری آنها دارد ؟ نتیجه این تحقیق نشان داد که بیشتر بیماران به یک نیروی ما فوق طبیعی اعتقاد دارند که این نیرو باعث قوت روحی و جسمی آنها میشود ، ضمناً این افراد بیماری خودشان را بعنوان یک اخطار تجربه می کنند ، که به آنها می گوید : " شما باید زندگی خودتان را تغییر دهید ". 70 درصد این بیماران فکر می کردند که بیماری آنها محرکی بوده که آنها در مورد راه زندگی خودشان دوباره فکر کنند . 65 درصد بیماران فکر می کردند که این بیماری یک شانسی بوده که باعث گسترش نیروهای درونی آنها شده است . 40 در صد از این بیماران یقین داشتند که بکمک منابع معنوی آنها قادرند بیماری را تحت تاثیر قرار دهند .نتیچه تحقیقات با تعجب بسیارنشان داد که زنان  بیشتر از مردان بیماری را بعنوان شانسی برای گسترش نیروهای درونی خود می پندارند. منحنی آماری نشان می دهد که هر چه سطح تحصیلات بالاتر باشد افراد بیشتر مایلند از منابع معنوی برای  مبارزه با بیماری خودشان استفاده کنند .تحقیقات زیادی حاکی بر آن است که پناه بردن به معنویت و مذهب منبعی است که در بهبود بیماران تاثیر بسزایی دارد . در آمریکا بیش از 1200 تحقیق علمی مستقل نتایج قابل توجهی بدست آورده اند.انسانهای با ایمان کمتر به بیمارستان می روند. آنها فشار خون مناسبی دارند و کمتر دچار بیماری فشار خون هستند. افراد با ایمان بعد از یک حادثه ناگوار یابیماری سخت کمتر دچار افسردگی می شوند و اگر هم دچار افسردگی شوند خیلی سریع تر بهبود می یابند .بیمارانی که اعتقادات قوی دارند بعد از عمل جراحی معمولاً سریع تر قادر به برخاستن هستند و کمتر نیاز به دارو های مسکن پیدا می کنند. افرادی که معتقد به عبادت سر وقت و مرتب هستند قدرت دفاعی بدنشان خیلی بیشتر است و در تجزیه خون آنها مقدار  "اینترلوکین 6"  خیلی پایین است در حالیکه بالا بودن این ماده یکی از نشانه های استرس دائمی و مقاومت کم بدن می باشد .  از طرف دیگر ضعف قدرت دفاعی بدن یکی از فاکتور های مهم برای ابتلاء به بیماری و آمادگی فرد برای بازگشت بیماری قبلی اوست

تفاوت میزان سلامتی بین افرادی که به یک نیروی الهی معتقدند با کسانی که به چنین نیرویی اعتقاد ندارند،همانند تفاوت بین سیگاری ها با غیر سیگاری ها است.

تاثیر دعا در باروری زنان

تحقیقات نشان داده که دعا کردن حتی اثر مثبتی در باروری زنانی دارد که در آرزوی بچه دار شدن هستند.  طی تحقیقی که بوسیله دانشگاه کلمبیا آمریکا انجام شد 219 خانم نازا را به دو گروه تقسیم کردند ،یک گروه برای تحقیق و یک گروه جهت کنترل .   یک گروه هر روز دعا می کردند و از خدا می خواستند که آنها را صاحب فرزند کند . جالب اینکه نه زنان و نه دکترها از این موضوع خبر داشتند. مراسم دعا طوری انجام می شد که کسی شک نمی کرد . نتیجه این شد که گروهی که هرروز دعا می کردند دو برابر گروه کنترل بار دار شدند. .  دکتر الییاس هوبر می گوید : " اگر اعتقاد به معنویت و مذهب یک دارو بود تاکنون آنرا تولید کرده بودند ، چون آن واقعاً موثر است ".   دکتر نیکولا کوهل در موضوع تحقیق دکترای خودش تاثیر معنویت را بر سلامتی مورد بر رسی قرار داد ه و به این نتیجه رسیده :" کسانی که معنویت و مذهب را باور ندارند ریسک بیمار شدنشان خیلی بالا است وضمناً آنها به هنگام مواجه با گرفتاری و فاجعه امکان کمتری برای تحمل  مشکلات دارند ، در حالیکه افراد معتقد بهتر این مصائب را تحمل می کنند" . اگر بنا باشد اعتقادات هم توسط پزشکان تجویز شود ، مسلماً به این صورت موفقیت آمیز نخواهد بود زیرا بهبودی از طریق ایمان به نیروی الهی چیزی نیست که به زور امکان پذیر باشد . شاید کلید موفقیت این روش در همین است که افراد با ایمان از ته دل دعا می کنند و توقعی هم ندارند

 دکتر روانشناسی مایکل اوش که در مورد ادیان مختلف تحقیق کرده معتقد است : در مقایسه مدیتیشن با سایر وظایف عبادی که افراد انجام می دهند مدیتیشن اثر بیشتری دارد ، خصوصاً اگر برای هدف بخصوصی در نظر گرفته شود ، در حقیقت رهایی  و سلامتی ناشی ازاین تمرینات اثرات جانبی آن می باشند.  دکتر جون کاباتزین    متخصص رفتار شناسی هم بر این عقیده است : کسی که مدیتیشن می کند آن را برای غلبه بر درد و بیماری نمی کند، بلکه او با این تمرینات احساس آرامش می کند بدلیل اینکه او مسائل زمینی را رها می کند نه بخاطر اینکه به چیزی برسد ولی کاهش درد و بهبودی ناشی ازآن اثرات جانبی مدیتیشن است ، درست شبیه کسی که عبادت می کند،شخص بهنگام عبادت  خودش را رها می کند و سر نوشتش را بدست نیروی بالاتری می سپارد ، چون به آن اعتماد و اعتقاد دارد . همین به او نیروی مقاومت بیشتری می دهد و پروسه بهبود او راسرعت می بخشد .

در ایالات متحده آمریکا در بسیاری از مراکز درمانی توجه خاصی به اعتقادات بیماران می شود . در بسیاری از کلینیک های وابسته به دانشگاه بخشی بنام  ذهن و بدن در نظر گرفته می شود . برای مثال دانشگاه هاروارد در این دانشگاه روشهای تقویت نیروهای درونی همراه با دارو درمانی به کمک پزشکان می رود. در بیمارستان کلمبیا  در نیویورک یکی از مراکز بر جسته جراحی قلب برای بیماران قبل از عمل و بعد از آن امکاناتی جهت  عبادت و مدیتیشن ، موزیک درمانی ، یوگا ، تای چی قرار می دهند. در 4/3 دانشگاه های پزشکی دوره هایی به نام پزشکی مکمل برای دانشجویان در نظر گرفته می شود.        امروزه در اکثرمدارس پرستاری آمریکایی درسهایی در زمینه درک و فهم روشهای تقویت روحی جهت شفای سریع تر بیماران آموزش داده می شود . در اروپا هم تعداد پزشکان و پرستارانی که به  اهمیت نیروهای درونی در التیام بیماران پی برده ا ند رو به افزایش است و اکثراً در دوره های آموزشی خصوصی برای فهم و درک بهتر این موضوع شرکت می کنند ،البته باید ذکر کرد که در اروپا توجه به مذهب خیلی ضعیف تر از آمریکا ست و بهمین دلیل معمولاًپزشکان وپرستاران بطور مستقیم اطلاعات خودشان را بکار نمی برند و معمولاً  بصورت غیر مستقیم بین پزشک و بیمار فکر و ایمان به نیروی درونی و الهی رد وبدل می شود ، البته اگر این تبادل فکر بصورت واضح اتفاق میافتاد مطمناً اثر بیشتری داشت. دکتر لینیوس گایسلر سرپرست پزشکان بیمارستان سانتاباربارا تجربیات مثبتی در این زمینه دارد او به همکارانش توصیه می کند که از بیماران خودشان بخواهند که در مورد اعتقاداتشان صحبت کنند ، این روش می تواند بین بیمار و پزشک ایجاد اعتماد بیشتری کند و اثر مثبتی در پروسه بهبود بیمار داشته باشد . نکته مهم اینستکه حتماً نباید پزشک و بیمار اعتقادات مشابهی داشته باشند ، بلکه تکیه بیشتر به این است که هر دو به یک قدرت ما فوق طبیعی ایمان داشته باشند و آنرا در تفکر و عمل بکار برند . البته این روش در اروپا خصوصاً در آلمان یک موضوع استثنایی است زیرا در اروپا بین علوم طبیعی که علم پزشکی هم بخشی از آن است واعتقادات مذهبی یک گودال وسیع بی اعتمادی وجود دارد .  پروفسور هارالد والچ  از دانشگاه فرای بورگ آلمان معتقد است این بی اعتمادی خیلی غیر منصفانه است ،حتی در یونا ن قدیم و همچنین مصر قدیم یعنی مناطقی که از فرهنگ بالا و باروری بر خوردار بودند ابعاد معنوی یکی از فاکتور ها در بهبود بیماران محسوب می شد و طبیبان آن زمان کسانی را که در راه بهبود بیماران فقط به بهبود جسم بیمار توجه داشتند را شارلاتان می نامیدند ، ولی در طی تاریخ علم و دانش خودش را از مذهب جدا کرد و از این جدایی هم با تمام قدرت دفاع کرده ، زیرا از دیر باز عقاید مذهبی افراطی مانع بزرگی درمقابل تحقیقات علمی بودند ودر واقع تمام این تلاشها برای آزادی واستقلال در تحقیقات علمی بوده است .  

علم طبیعی و خصوصاً علم پزشکی برای جستجو در دنیای مادی و تحقیق و بررسی آن و یافتن توضیحات لازم متاسفانه از تاثیرات نیرو های درونی و روح بدور افتاده است . زیرا تاثیر روح تردید آوراست و قابل اثبات نمی باشد، بنابراین برای توضیح دنیای مادی غیر قابل استفاده بوده است . در دنیای فعلی علم فیزیک هم به این نتیجه رسیده همانطور که دراکثر تعالیم معنوی کهن قدیم آمده است .

در زندگی انسان مدرن سلامتی نقش مهمی را بازی می کند ، مطمناً به همین دلیل است که نقش متافیزیک و نیرو های معنوی رسماً خیلی ضعیف شده وتنها سلامتی جسمی و تعادل روحی انسان  نشانه موجودیت واقعی اوست . سلامتی و سعی در بدست آوردن و حفظ آن در زندگی مدرن جانشین مذهب شده و این در حقیقت جنگ با گذشت زمان است که بصورت غیر رسمی در باره اش صحبت می شود .

 دنیای مسحیت در سالیان دور به سختی جدایی جسم و روح و ذهن را پذیرفت ، اما حالا در دنیای امروز مجدداً در مورد قدرت شفای روحی بحث می کنند .

یکی از پدران روحانی کلیسای برلین می گوید:" ایمان به قدرتی الهی وسیله نیست بلکه راه است" او اظهار تاسف می کند که  کلیسا خودش را از پروسه شفا جدا کرده بوده و آنرا بدست علم پزشکی سپرده بوده است  ولی حالاکلیسا ها با بر گذاری سمینارهایی در این زمینه سعی می کنند مجدداً اهمیت نیروی ایمان را در بهبود بیماران نشان دهند .

همه ادیان کم و بیش به تاثیر نیروی الهی و ایمان درونی در پروسه  بهبود بیماران اعتقاد دارند .  در دین اسلام  اعتقاد به تاثیر دعا و توصل به ائمه اطهاراز دیر باز رسم اکثر مسلمانان بوده و هست و افراد معتقد کثیری از این را به شفای کامل رسیده اند.

 واقعیت اینستکه بشر باید بپذیرد و ایمان آورد که  نه تنها آنچه که قابل اندازه گیری است به خالق یکتا تعلق دارد بلکه آنچه که قابل اندازه گیری نیست هم متعلق به اوست .

- نویسنده : زهرا خباز بهشتی

نظر خود را درباره «اعتقاد، امید، شفا» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید
ارزیابی مهاجرت
: برای دریافت مشاوره درباره اعتقاد، امید، شفا فرم زیر را تکمیل کنید

هزینه مشاوره ۳۰ هزار تومان می باشد

پاسخ مشاوره شما ظرف 1 روز کاری در پنل شما درج می شود و پیامک دریافت می کنید


دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.