
گسترش کرونای انگلیسی در سراسر خوزستان
- - پس از شیوع ویروس کرونا در کشور، حال پس از یکسال، کرونای انگلیسی گسترش پیدا کرده و باعث نگرانی های کادر بهداشت و درمان شده است.
- - آغاز روند گسترش شیوع در خوزستان؛ از اول بهمنماه
- - سوغاتی مسافری از هلند
- - سفر خانوادهای مبتلا از انگلیس به عراق و مهمانیشان در شادگان
- - ابتلای پرسنل یک هتل در اهواز در پی اقامت مسافری از عراق
- - تشخیص کرونای انگلیسی در شهرهای سراسر خوزستان
- - کرونای انگلیسی، علت مرگ دو کودک خوزستانی
- - خرید و فروش جواب منفی تست، در آن طرف مرزهای خوزستان
- - امکان درگیری دیگر استانها از سمت خوزستان
پس از شیوع ویروس کرونا در کشور، حال پس از یکسال، کرونای انگلیسی گسترش پیدا کرده و باعث نگرانی های کادر بهداشت و درمان شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه اکنون سوش غالب جامعه، سوش انگلیسی است، گفت: با وجود اینکه 40 روز از این پیک میگذرد، تعداد مبتلایان 6 تا 14 ساله در این پیک، بیش از دو برابر شده و موارد ابتلای 15 تا 29 سالهها نیز 17 درصد نسبت به پیک اول بیشتر شده است.
به گزارش آسمونی به نقل از ایسنا، دکتر فرهاد ابولنژادیان در نشست خبری که شنبه شب در دانشگاه علوم پزشکی اهواز برگزار شد، با اشاره به آخرین وضعیت بیماری و شیوع ویروس کرونا در خوزستان اظهار کرد: در حال حاضر 11 شهر خوزستان شامل اهواز، کارون، دزفول، شادگان، آبادان، هویزه، دشت آزادگان، شوشتر، ماهشهر، خرمشهر و رامهرمز در وضعیت قرمز قرار دارند.
وی افزود: تعداد شهرهای نارنجی خوزستان نیز به هشت شهر افزایش پیدا کرده است که شامل امیدیه، شوش، باغملک، ایذه، هفتکل، اندیمشک، حمیدیه و هندیجان هستند و دیگر شهرها نیز در وضعیت زرد قرار دارند.
آغاز روند گسترش شیوع در خوزستان؛ از اول بهمنماه
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به دلایل وضعیت کنونی خوزستان گفت: پیک اول بیماری از اردیبهشتماه رخ داد و تا تیرماه طول کشید و در هفتههای اول مردادماه، شیب بیماری به حالت پلاتو رسید اما از اواسط شهریورماه مجددا شیب بروز بیماری در خوزستان افزایشی شد که تا حدود آذرماه این روند ادامه داشت، اما شیب تندی نبود؛ در پیک دوم با وجود اینکه موارد فوتی در سطح کشور روزانه به 500 مورد هم رسیده بود، موارد فوتی در خوزستان سه تا چهار مورد بود.
ابولنژادیان ادامه داد: تا انتهای دیماه، وضعیت بیماری در خوزستان خوب بود اما از ابتدای بهمنماه میزان مراجعه به بیمارستانها و مراکز 16 ساعته افزایش یافت و از 10 بهمنماه به بعد، سرعت مراجعه و انتشار بیماری بسیار زیاد شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به اجرای طرح شهید سلیمانی با 15 هزار نیرو، گفت: در 10 روز نخست بهمنماه، نمودار بیماری با شیب ملایم افزایشی بود؛ تلاش کردیم با اجرای طرح شهید سلیمانی و بیماریابی، موج جدید را مهار کنیم اما با این وجود از 16 بهمنماه به بعد سرعت بروز بیماری بسیار بالا بود که این مساله ما را نگران کرد.
سوغاتی مسافری از هلند
ابولنژادیان ادامه داد: وجود کرونای انگلیسی در سطح کشور گزارش شده بود و در خوزستان نیز یک مورد بیمار مبتلا به کرونای انگلیسی در کیانآباد اهواز شناسایی و رهگیری شد. این بیمار از کشور هلند وارد کشور و استان خوزستان شده بود که 82 نفر از مسافران هواپیما که ساکن تهران و 9 نفر ساکن اهواز بودند، رهگیری شدند.
وی گفت: حتی خواهر این بیمار مبتلا به کرونای انگلیسی که به استقبالش آمده بود را نیز در خانهاش قرنطینه کردیم.
9 نمونه از 10 نمونه ارسالی خوزستان به انستیتو پاستور، "انگلیسی" بودند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان کرد: با توجه به روند افزایشی بیماری و مشاهده سرعت انتشار بیماری، نگران بودیم که نکند سوش کرونای انگلیسی در خوزستان منتشر شده باشد که در این راستا نمونههای مشکوک، به انستیو پاسور ارسال شد و در نتیجه، 9 نمونه از 10 نمونه ارسالشده، کرونای انگلیسی بودند.
وی افزود: دو نمونه از این 10 نمونه، از آبادان بودند که هر دوی آنها کرونای انگلیسی بود.
سفر خانوادهای مبتلا از انگلیس به عراق و مهمانیشان در شادگان
ابولنژادیان تصریح کرد: با اثبات ابتلای این افراد به کرونای انگلیسی، این بیماران را رهگیری کردیم. با توجه به اینکه موارد بیماری از شادگان افزایشی شد، بررسیهای لازم انجام شد و متوجه شدیم که یک خانواده ساکن انگلیس به عراق سفر کرده بودند و از عراق نیز به ایران آمده و در منزل خانوادهای در شادگان حضور پیدا کردهاند و گسترش بیماری از این نقطه بوده است.
ابتلای پرسنل یک هتل در اهواز در پی اقامت مسافری از عراق
وی گفت: 25 دیماه نیز یک مسافر عراقی که به کرونای انگیسی مبتلا بود در یکی از هتلهای اهواز حضور پیدا کرده بود؛ پس از اخذ نمونه از 74 نفر از پرسنل این هتل، متوجه شدیم که چهار نفر از آنها مبتلا شدهاند و برخی از این پرسنل، خانوادههایشان را نیز مبتلا کرده بودند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: حدود 20 روز پیش نیز فردی به عراق سفر کرده بود و آنجا آلوده شد و پس از برگشت به ایران، خواهرش را نیز به کرونا مبتلا کرد و اکنون کل خانوادهاش درگیر شدهاند.
وی تصریح کرد: بنابراین با مشاهده ورود و پخش شدن کرونای انگلیسی در خوزستان، نگران شدیم و وزیر بهداشت و استاندار خوزستان را در جریان موضوع و مساله قرار دادیم زیرا سرعت انتشار و کشندگی سوش انگلیسی، بسیار بالاتر است.
تشخیص کرونای انگلیسی در شهرهای سراسر خوزستان
ابولنژادیان گفت: روز شنبه نتایج نمونههایی از افراد مبتلا به کرونا از شهرهای اهواز، هویزه، دزفول، دشت آزادگان و چند نقطه دیگر که به انستیتو پاستور ارسال کرده بودیم، مشخص شد و این نمونهها نیز کرونای انگلیسی هستند.
وی در خصوص بررسی کرونا انگلیسی از کرونای قبلی، بیان کرد: بررسی ژنتیکی با تست PCR متفاوت است. امروز 20 کیت در اختیار ما قرار داده شد تا در صورت مشکوک بودن به کرونای انگلیسی از نمونههای مشکوک تست انجام شود و برای تایید و تشخیص نهایی به انستیتو پاستور ارسال کنیم.
کرونای انگلیسی، علت مرگ دو کودک خوزستانی
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه سوش انگلیسی بسیار خطرناک است، گفت: دو کودکی که فوت شدند، به کرونای انگلیسی مبتلا شده بودند که یکی از آنها از ایذه و بیمار دیگر از سوسنگرد بود.
وی افزود: یکی از مبتلایان دختر 9 ساله اهل سوسنگرد بود که بیماری زمینهای نداشت و با ضعف و بیحالی به بیمارستان مراجعه کرد. پزشکان فکر کردند وی دچار مننژیت شده است، اما با انجام سیتیاسکن از مغز متوجه شدند که بخشی از بخش خاکستری مغز خورده شده است و بیمار را به عنوان مننژیت یا همان التهاب پرده مغز، به بیمارستان کودکان ابوذر اهواز اعزام کردند.
ابولنژادیان گفت: پزشکان متخصص ریه در بیمارستان ابوذر، به ضعف و بیحالی و تب این دختر مشکوک شدند و با انجام سیتیاسکن متوجه شدند که تمام ریه درگیر است و این کودک در تنها کمتر از دو ساعت در بیمارستان ابوذر فوت شد.
خرید و فروش جواب منفی تست، در آن طرف مرزهای خوزستان
وی با اشاره به چگونگی ورود کرونای انگلیسی به استان، بیان کرد: بر اساس مبادلات بینالمللی، مقرر بود هر کسی از کشور خارج میشود یک تست PCR منفی که در 72 ساعت گذشته انجام شده، در دست داشته باشد اما در 10 روز گذشته گزارشاتی به دست ما رسیده است که آن طرف مرزها برخی تستها به صورت کاغذ، خرید و فروش میشد و تا حدود یک میلیون و نیم کاغذ جواب منفی تست بدون انجام آزمایش به این افراد تحویل داده شد که در این زمینه، صداقت رعایت نشد و اعتماد را خدشهدار کردند.
وی گفت: بنابراین فعلا مرزها بسته شدند و باید شرایط برای انجام تست در مرزها فراهم شود.
ابولنژادیان افزود: به بخش خصوصی اعلام کردیم در آن طرف مرز آزمایشگاه را فعال کند که آزمایشگاهها حاضر به انجام این کار نیستند بنابراین در نقطه صفر مرزی باید آزمایشگاهی ایجاد شود. از طرف دیگر در مرز، محلی برای قرنطینه نیز وجود ندارد که این مساله، یکی از نقاط آسیب است.
امکان درگیری دیگر استانها از سمت خوزستان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به اینکه در حال حاضر جنوب و غرب استان خوزستان درگیر این وضعیت کرونا هستند، بیان کرد: با توجه به این شرایط، در ستاد استانی مدیریت کرونا، اعمال محدودیتها در شهرهای قرمز مصوب شد.
وی افزود: علاوه بر این، از مردم میخواهیم در خانه بمانند تا این موج مهار شود؛ مردم باید در خانه بمانند زیرا ممکن است علاوه بر خوزستان، استانهای دیگر نیز درگیر شوند.