
مجمع گزینندگان، بایدن را به عنوان چهل و ششمین رئیس جمهور آمریکا برگزید
دونالد ترامپ تاکنون از پذیرش شکست خودداری کرده و در چند ایالت روند چالش حقوقی نتایج انتخابات را دنبال کرده است. البته او وعده داده بود در صورت پیروزی بایدن در کالج انتخاباتی، آن را میپذیرد.
نمایندگان کالج انتخاباتی50 ایالت آمریکا که روز دوشنبه برای انتخاب رئیس جمهور این کشور در ایالتهای خود به پای صندوقهای رای رفته بودند، رسما جو بایدن را به عنوان چهل و ششمین رئیس جمهور ایالات متحده برگزیدند.
به گزارش آسمونی به نقل از ایسنا، مردم آمریکا بیش از یک ماه پیش به رئیس جمهوری مورد نظرشان رای دادند اما نتیجه نهایی و رسمی انتخابات شامگاه دوشنبه به وقت آمریکا توسط 538 رای کالج الکترال تعیین شد.
در رای گیری دوشنبه جو بایدن، رئیس جمهوری منتخب با عبور از حدنصاب 270 رای الکترال، به عنوان چهل و ششمین رئیس جمهور آمریکا انتخاب شد.
جو بایدن مطابق پیشبینیها، در مجموع 306 رای از آرای الکترال را ازآن خود کرد و دونالد ترامپ نیز با کسب 232 رای الکترال، باید 20 ژانویه کاخ سفید را ترک کند. به این ترتیب عملا هیچ یک از نمایندگان کالج انتخاباتی بر خلاف آرای مردمی رای ندادند.
انتخابات ریاست جمهوری آمریکا روز 3 نوامبر برگزار شد و سه روز بعد رسانههای آمریکا اعلام کردند که جو بایدن حد نصاب 270 رای کالج انتخاباتی را، که برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری لازم است، کسب کرده است.
دونالد ترامپ تاکنون از پذیرش شکست خودداری کرده و در چند ایالت روند چالش حقوقی نتایج انتخابات را دنبال کرده است. البته او وعده داده بود در صورت پیروزی بایدن در کالج انتخاباتی، آن را میپذیرد.
مجمع گزینندگان یا کالج الکترال دقیقا چیست؟
بنیانگذاران آمریکا در زمان تدوین قانون اساسی به این میاندیشیدند که چگونه کشور جدیدشان باید رهبر خود را انتخاب کند و در نهایت سیستم کالج الکترال را مطرح کردند. این ترکیبی میان انتخاب یک رئیس جمهوری با آرای مردمی و ورود کنگره برای انتخاب رئیس جمهوری است.
براساس قانون اساسی، ایالتها تعداد برگزینندگانی برابر با شمار کلی کرسیهایشان در کنگره دارند؛ دو سناتور به علاوه تعداد قانونگذاران آنها در مجلس نمایندگان آمریکا. به جز دو مورد استثنا که در مین و نبراسکاست، مابقی ایالتها تمامی آرای کالج الکترال خودشان را به برنده آرای مردمی در ایالت خودشان اختصاص میدهند.
کالج الکترال بیش از دو قرن است که هدف انتقاد قرار دارد. ممکن است شخصی برنده آرای مردمی شود، اما در انتخابات ببازد. این اتفاق دو مرتبه در دو دهه گذشته رخ داده است؛ سال 2000 با انتخاب جورج بوش و سال 2016 زمانی که دونالد ترامپ در آرای مردمی با اختلاف حدود سه میلیون رای مقابل هیلاری کلینتون باخت.
پس از اخذ آرای الکترال این آرا به کنگره ارسال میشوند، جایی که دو مجلس در ششم ژانویه برای نشستی به ریاست مایک پنس، معاون رئیس جمهور آمریکا تشکیل جلسه میدهند. پاکت نامههای هر ایالت و واشنگتن دی.سی در آنجا باز و آراء شمارش خواهند شد. بعد از طی این مراحل تشریفاتی، در تاریخ 20 ژانویه جو بایدن مراسم سوگند و تحلیف را به عنوان رئیس جمهوری آمریکا به جا میآورد.