کد مطلب:
44960
درج نظر
درج نظر
زمان مطالعه: 2 دقیقه

بیوگرافی ابراهیم حقیقی ، طراح گرافیک و مدیر هنری
ابراهیم حقیقی در سال 1360 با خسروخورشیدی طراحی صحنه بخشی از سریال «سربداران» را انجام داد و سپس طراحی صحنه اولیه و طراحی لباس مجموعه تلویزیونی «سلطان و شبان» را برعهده داشت.
زمان مطالعه: 2 دقیقه

بیوگرافی ابراهیم حقیقی :
آسمونی : ابراهیم حقیقی طراح گرافیک ، عکاس و مدیر هنری ایرانی متولد 13 مهر سال 1328 در تهران است.
تحصیلات او دیپلم ریاضی سال 1346 و کارشناسی ارشد معماری دانشکده هنرهای زیبا از دانشگاه تهران است. او عضو انجمن بینالمللی طراحان گرافیک، انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران، انجمن تصویرگران کتاب کودک و انجمن فیلمسازان مستند ایران است.

ابراهیم حقیقی از سال 1347 طراح کتب و مجلات گوناگون بودهاست. برای فیلم، سریال و نمایشهای مختلف، طراحی صحنه کردهاست. برای فیلمها و سریالهای زیادی تیتراژ ساختهاست. نمایشگاههای متعددی را برگزار کرده و جوایز زیادی را بهدست آوردهاست.
پدرش عکاس پرتره بود. ابراهیم حقیقی که نخستین فرزند خانواده بود در زمانی که هنوز عکس سیاه و سفید وارد ایران نشده بود از پدرش هنر رنگ کردن عکس با جوهر را آموخت. از همان دوران علاقه وافری به خواندن و جمعآوری کتاب داشت. در دوره دبیرستان با مجلهٔ «کتاب هفته» آشنا شد. علاوه بر داستانها، تصویرسازیهای مرتضی ممیز در این هفته نامه نیز توجه او را به خود جلب کرد. در دانشگاه کلاسهایی را با با مرتضی ممیز و پرویز کلانتری گذراند.
در 9 بهمن 1397 در مراسم افتتاحیه سیوهفتمین جشنواره فیلم فجر آئین بزرگداشت ابراهیم حقیقی برگزار و از وی تقدیر شد.

دوران کاری و آثار ابراهیم حقیقی :
نخستین پوسترهایش را در سال 1348 برای نمایشهای هفتگی «تلاش فیلم» احمد جورقانیان طراحی کرد. پوستر نمایش «راهبهها» به کارگردانی داریوش مؤدبیان و جلد کتاب «الف» نوشتهٔ خورخه لوئیس بورخس از اولین کارهای اوست. همزمان با تحصیل در دانشگاه با کانون فیلم ایران آشنا شد و به همکاری با سینمای آزاد پرداخت. فیلم هشت میلیمتری «چاه» را بر اساس قصه ای از غلامحسین ساعدی، در سینمای آزاد کارگردانی کرد که جایزهٔ بهترین عکس در نمایشگاه فرهنگ و هنر را دریافت کرد.
در سال 1350 با مرتضی ممیز در فیلم انیمیشن «آنکه خیال بافت، آنکه عمل کرد» به سفارش کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همکاری کرد و به دعوت فرشید مثقالی که سرپرست آتلیهٔ گرافیک کانون بود، در آنجا مشغول به کار شد. طی سالهای بعد چندین فیلم هشت و 16 میلیمتری ساخت که جوایز متعددی کسب کرد.
همزمان در نمایشگاههای مختلف آثار پوسترهایش را به نمایش گذاشت. در سال 1357 کتابهای «بارون» و «قصهٔ دروازهٔ بخت» از سرودهها و نوشتههای احمد شاملو با تصویرسازیهای حقیقی منتشر شد.
در اوایل انقلاب به دعوت مرتضی ممیز در رشته گرافیک دانشکده هنرهای زیبا مشغول به تدریس شد. در سال 1360 با خسروخورشیدی طراحی صحنه بخشی از سریال «سربداران» را انجام داد و سپس طراحی صحنه اولیه و طراحی لباس مجموعه تلویزیونی «سلطان و شبان» را برعهده داشت.
در سال 1364 ساخت ده قسمت از مجموعه تلویزیونی انیمیشنی «علی کوچولو» را به انجام رساند. فعالیتهای حقیقی از آن زمان تاکنون در زمینه طراحی پوستر، داوری جشنوارههای مختلف، طراحی جلد کتاب و ساخت تیتراژ ادامه داشتهاست.