زمان مطالعه: 5 دقیقه
آموزش نصب آسان دوربین مداربسته + روش راه اندازی

آموزش نصب آسان دوربین مداربسته + روش راه اندازی

    دوربین مدار بسته به کلیه دوربین هایی اطلاق می گردد که در محل خود ثابت بوده و تصاویر را به یک یا...
 

surveillance-cam
surveillance-cam



 

دوربین مدار بسته به کلیه دوربین هایی اطلاق می گردد که در محل خود ثابت بوده و تصاویر را به یک یا چند محل ارسال می کنند. از آنجا که اغلب این دوربین ها در حفاظت، نظارت و سیستم های مانیتورینگ امنیت بکار می رود این واژه بیشتر به همین حیطه بر می گردد اما معنی فنی آن حتی دوربین های ویدیو تلفن و کنفرانس را نیز دربر می گیرد. پورتال آسمونی در این بخش آموزش نصب آسان دوربین مدار بسته را برای شما عزیزان تهیه کرده است که در ادامه خوانید.

نکات کلی در مورد نصب و راه اندازی دوربینهای مدار بسته

در اولین و مهمترین گام برای برقراری سیستم نظارتی کارآمد با نصب دوربین مداربسته، باید بطور بسیار تخصصی و هوشمندانه بازدید از محل صورت پذیرد. کارشناس بازدید کننده باید جایگاه های نصب دوربین مدار بسته را با دقت انتخاب کند به طوری که با حداقل تعداد دوربین مدار بسته و کمترین هزینه و حداکثر میدان دید در محل طرح، به بیشترین کارایی سیستم دست یابد.

نوع تجهیزات مورد نیاز برای نصب دوربین مداربسته، بستگی به نوع کارکرد و عملیات نظارتی دارد که قرار است انجام شود. در واقع هر نوع کار حفاظتی، نیاز به دوربین مدار بسته مخصوص به خود را دارد و هر نوع دوربین مدار بسته، سیستم و تجهیزات مخصوصی نیاز دارد. بنابراین روش نصب دوربین مدار بسته هم در انواع مختلف آن، متفاوت است. معمولا برای عملیات نظارتی از دوربین آنالوگ و/یا دوربین تحت شبکه (IP) استفاده می شود.

الف) دوربین آنالوگ

از مزایای این نوع دوربین ها می توان به قیمت ارزان و آسان بودن نصب دوربین مدار بسته اشاره کرد. حال برای تفهیم بهتر نصب دوربین مدار بسته فرض می کنیم که کارشناس بازدید کننده پس از بررسی محل طرح، پیشنهاد استفاده از 8 دوربین آنالوگ را داده باشد. هر کدام از دوربین ها نیاز به حداقل 2 عدد کابل دارند.

1- کابل برق: برق مورد نیاز برای دوربین مداربسته معمولا از یک آداپتور فراهم شده و به وسیله یک کابل برق به محل نصب دوربین مدار بسته رسانده می شود.

2- کابلrg-58 : این کابل مشابه کابل های کواکس یا کواکسیال (Coaxial cable or coax) است که در آنتن های تلویزیون خانگی مورد استفاده قرار می گیرند. کابل کواکس اطلاعات را از محل نصب هر دوربین مدار بسته به دستگاه ضبط کننده تصاویر دیجیتال یا  dvr(digital video recording) منتقل می کند. ذکر این نکته ضروری است که انتهای کابل کواکس برای اتصال با dvr باید به سوکت bnc (Bayonet Neill–Concelman) مجهز شود که تصویر 1 نمایی از این سوکت را نشان می دهد.

حال ممکن است این سوال پیش بیاید که دستگاه ضبط کننده تصاویر دیجیتال یا  dvr چیست. dvr به زبان ساده دستگاهی است که اطلاعات تصویری تمامی دوربین های یک مجموعه را از طریق کابل کواکس و بصورت آنالوگ دریافت کرده و توسط نرم افزارهای خاصی این تصاویر را به صورت دیجیتال تبدیل می کند. این عملکرد باعث مدیریت بهتر داده ها و نمایش تصاویر با کیفیت ها و فرمت های دلخواه در مانیتور کنترل می شود.

علاوه بر محل نصب دوربین مداربسته، محل نصب dvr مرکزی هم از نظر امنیتی بسیار مهم است. همچنین مکان یابی نصب dvr باید به گونه ای صورت گیرد که از همه دوربین ها در یک فاصله یکسانی قرار داشته باشد تا کابل کواکس کمتری برای انتقال داده ها مصرف شود.

باید از هرکدام از دوربین ها یک کابل مستقل کواکس تا dvr مرکزی کشیده شود. در مثالی که برای نصب دوربین مدار بسته زدیم، از 8 عدد دوربین استفاده شده بود. بنابراین باید دستگاه dvr ما حداقل 8 کانال برای پذیرش کابل های کواکس داشته باشد.

پس از برقراری اتصال تمام دوربین ها با dvr مرکزی، عمل نصب دوربین مداربسته به اتمام رسیده است. با روشن کردن سیستم، می توان تصاویر را در مانیتور مشاهده کرد.

 

ب) دوربین تحت شبکه (IP)

در دوربین های تحت شبکه از کابل های شبکه LAN (local area networks) به جای کابل کواکس و از کامپیوتر به جای دستگاهdvr  مرکزی استفاده می شود. به عبارت دیگر اطلاعات این دوربین ها توسط کابل های شبکه به کامپیوتر منتقل می شود. امروزه پیشرفت هایی در این زمینه صورت گرفته است. به عنوان مثال برق مورد نیاز دوربین مدار بسته را می توان به وسیله کابل شبکه و با استفاده از تکنولوژی PoE (Power over Ethernet) به دوربین رساند. یا در مثالی دیگر، در دوربین های جدیدتر به جای استفاده از کابل شبکه، از تکنولوژی اتصال بدون سیم WiFi برای انتقال داده ها استفاده می شود. لازم به ذکر است که این تکنولوژی بخصوص برای مکان هایی که امکان کابل کشی در آنها وجود ندارد مناسب است. همچنین برای افزایش میزان تحرک و انعطاف پذیری سیستم و افزایش زیبایی و هارمونی محیط می توان از اتصال بدون سیم استفاده کرد. مثلا برای نصب دوربین مداربسته در سالن کنفرانس یا محوطه نمایشگاه بهتر است از این تکنولوژی استفاده شود. باید توجه داشت که اگرچه نصب دوربین مداربسته با سیستم بدون سیم بسیار راحت و سریع است، به همان اندازه امکان هک شدن سیستم و دزدی اطلاعات هم افزایش می یابد. البته در این زمینه هم راهکارهایی برای افزایش امنیت سیستم WiFi وجود دارد که باعث افزایش کمی در زمان نصب دوربین مدار بسته و در عین حال کاهش نفوذ اطلاعاتی به سیستم می شود.

آموزش نصب و راه اندازی دوربینهای مدار بسته

سیستم های مدار بسته، بسته به نوع کارکرد های خود تجهیزات متنوعی نیاز دارند که بستگی به نوع عملیات نظارتی که قرار است انجام شود تغییر میکنند.این تجهیزات به صورت کلی به این شرح می باشند:

 

دوربین های مخصوص کارهای حفاظتی

surveillance-cam6
surveillance-cam6

دستگاه سرور مرکزی(dvr)

surveillance-cam-5
surveillance-cam-5

*نرم افزارهای مخصوص نظارت از طریق شبکه

سوکتهای اتصالی bnc برای دوربین های آنالوگ

surveillance-cam7
surveillance-cam7

*کابلهای ارتباطی

باید گفت که نوع دوربین های مخصوص کارهای حفاظتی سناریوی کار ما و نوع دستگاه ها را بطور کلی تغیر می دهند.در عمل برای کارهای حفاظتی دو نوع دوربین موجود است؛

 

1-دوربینهای آنالوگ

2-دوربینهای تحت شبکه (آی پی کمرا)

درمورد دوربینهای تحت شبکه ما نیازی به دستگاه مرکزی dvr نداریم.در واقع دوربینهای تحت شبکه از طریق کابلهای شبکه با کامپیوترهای موجود تبادل اطلاعات می نمایند.حتی دوربینهای جدیدتر با استفاده از تکنولوژی poe برق مصرفی خود را نیز از طریق کابل شبکه تامین می نمایندو حتی برخی از آنها از طریق تکنولوژی wi-fi بصورت بیسیم به شبکه متصل می شوند.

 

اما در ابتدا به بحث درباره دوربینهای آنالوگ می پردازم.این نوع از دوربینها مزیتهایی دارند که باعث شده است هم اکنون نیز از این تکنولوژی استفاده شود.برخی از این مزیتها بدین شرح است:

*ارزان بودن

*راحتی اجرا

*کیفیت تصویر بالا

*استفاده از کابلهای اتصالی متراژ بالا

surveillance-cam3
surveillance-cam3

اولین گام در ایجاد یک سیستم حفاظتی خوب و کارآمد اجرای عملیات بازدید هوشمندانه است.بازدید کننده کارشناس می بایستی ضمن بازدید از محیط طرح ،طوری جای دوربینها را مکان یابی کند که با کمترین تعداد دوربین و هزینه، حداکثر دید در محیط وجود داشته باشد.

 

در ادامه برای ایجاد یک سناریوی فرضی،فرض میکنیم پس بازدید نیاز به چهار عدد دوربین داریم.که هر چهار دوربین از نوع آنالوگ انتخاب می شوند.

 

نقطه ای امن را برای نصب dvr مرکزی در نظر می گیریم.البته این نقطه باید طوری انتخاب شود که از دوربینها به یک فاصله باشد تا در مصرف کابل صرفه جویی شود.

 

هر دوربین آنالوگ حداقل نیاز به دو کابل دارد. یکی کابل rg- 58 که شبیه کابلهای کواکسیال آنتهای خانگی است و یکی کابل برق.در اغلب مواقع برق این دوربینها از طریق یک آداپتور تامین میشود که لازم است برای تامین برق دوربین یک کابل برق تا دوربین کشیده شود.دوربین از طریق کابل کواکسیال اطلاعات خود را به dvr مرکزی ارسال میکند.برای اتصال این کابل باید از سوکت bnc استفاده کرد که تصویر آن را در شکل بالا دیدید.

surveillance-cam2
surveillance-cam2

لازم است برای هر دوربین این کار تکرار شود و برای هریک از آنها کابلی مستقل تا دستگاه dvr مرکزی کشیده شود.یعنی برای چهار عدد دوربین دستگاه dvr مرکزی ما بایستی حداقل چهار کاناله باشد.

surveillance-cam1
surveillance-cam1

بعد از اینکه اتصال دوربین ها تا dvr مرکزی برقرار شد در واقع سیستم آماده بهره برداری اولیه می شودحال با روشن کردن و وصل کردن یک مانیتور به آن ،تصاویر را مشاهده می ‌‌کنید.

 
ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «آموزش نصب آسان دوربین مداربسته + روش راه اندازی» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید
: برای دریافت مشاوره درباره آموزش نصب آسان دوربین مداربسته + روش راه اندازی فرم زیر را تکمیل کنید

هزینه مشاوره ۳۰ هزار تومان می باشد

پاسخ مشاوره شما ظرف 1 روز کاری در پنل شما درج می شود و پیامک دریافت می کنید


دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.