
27 مارس؛ روز جهانی ساعت زمین
ساعت زمین یک رویداد جهانی سازماندهی شده توسط صندوق جهانی طبیعت (World Wide Fund for Nature) است و در آخرین شنبه ماه مارس هر سال برگزار می شود.
در این مناسبت، خانواده ها و کسب و کار با خاموش کردن چراغ ها و سایر دستگاه های الکتریکی غیر ضروری خود به مدت یک ساعت آن را یادآوری می کنند.
پیشینه جهانی روز ساعت زمین
ساعت زمین نخستین بار توسط روزنامه سیدنی مورنینگ هرالد در سال 2007، زمانی مطرح شد که 2٫2 میلیون نفر از ساکنین سیدنی اقدام به خاموش کردن چراغهای غیرضروری کردند. به دنبال این اقدام سیدنی، بسیاری از شهرهای دیگر جهان، این رویداد را به تصویب رساندند.
روز ساعت زمین در ایران
- نخستین گرامیداشت ساعت زمین در ایران در سال 1390 و با خاموشی چراغهای برج میلاد در تهران انجام شد.
- در سال 1391 تعداد بیشتری از شهرها سازههای معروف ایران به این حرکت پیوستند و افزون بر برج میلاد، برج آزادی تهران، سیوسه پل اصفهان، پل سفید اهواز و ساعت میدان
- شهرداری رشت نیز چراغهای خود را خاموش خواهند کرد.
- سومین گرامیداشت ساعت زمین در ایران در سال 1393 و با مشارکت تعدادی از شهرهای ایران از جمله تهران، تبریز، اصفهان، پلدختر (به عنوان اولین شهر ایران در بین شهرهای غیر
- مرکز استان)، رشت و قم صورت گرفت. در تبریز، سیستم روشنایی کاخ شهرداری تبریز، به مدت 1 ساعت خاموش شد.
- شهر مشهد برای اولین بار در سال 1394 با خاموش کردن ساختمان مرکزی شهرداری و تالار شورای شهر به مدت 1 ساعت به برنامه ساعت زمین پیوست.
- چهارمین برنامه ساعت زمین در ایران، همزمان در شهرهای ارومیه، تهران، تبریز، اصفهان و … در تاریخ 8 فروردین 1394 برگزار شد.
- پنجمین برنامه ساعت زمین در ایران، شنبه 29 اسفند 1394 خورشیدی، ساعت 20:30 برگزار شد.
- شنبه 4 فروردین 96 از ساعت 20٫30 تا 21٫30 برنامۀ ساعت زمین در ایران، اجرا شد. در این مراسم چراغهای پل طبیعت، برج میلاد و تمام المانهای مهم شهری تهران و در شهر میبد کهن
- دژ نارین قلعه به مدت یک ساعت ساعت خاموش شد. چراغهای پل قوسی کرمانشاه نیز در این روز به مدت یک ساعت خاموش شد.