
شروع واکسیناسیون عمومی کرونا از خرداد با واکسن ایرانی
باز هم ویروس کرونا در کشور اوج گرفته و عده ی زیادی بعد از تعطیلات نوروزی به آن مبتلا شده اند.
به گزارش آسمونی ابتدا قرار بود از ماه مهر، واکسیناسیون کرونا آغاز شود، حال گفته شده است که واکسیناسیون تعداد زیادی از مردم با واکسن ایرانی کرونا از خرداد شروع میشود.
دکتر جان بابایی معاون درمان وزیر بهداشت گفت: خبرهای خوش و تاثیرگذاری از تولید واکسن کرونای ایرانی داریم از این جهت که با این واکسن ان شاءالله واکسیناسیون تعداد زیادی از مردم از اواخر بهار و اوایل خرداد شروع میشود.
دکتر جان بابایی اضافه کرد: این واکسیناسیون میتواند امنیت ایجاد کند برای مردم، اما واکسن زدن میزان شدت بیماری و میزان ممکن مرگ و میر را کم میکند.
وی گفت: واکسیناسیون به این معنی نیست که مردم رعایت نکنند، چون در هرحال انتقال بیماری اتفاق میافتد و بیماری تولید میشود و باید دستور العملها رعایت شود.
معاون درمان وزیر بهداشت اضافه کرد: در حال حاضر واکسنهای خارجی به تدریج از مبادی متعدد وارد میشود و بر اساس سندی که توزیع میشود فعلا تزریق کادر بهداشت و درمان و سالمندان سرای سالمندان شروع شده است و سعی میکنیم که این افرادی که پر خطر هستند واکسینه شوند.
افزایش فزآینده بیماران کرونایی
وی ادامه داد: بیماران کرونایی به صورت تقریباً فزآیندهای در حال افزایش هستند و کرونای انگلیسی که در دنیا نگرانی ایجاد کرده است در کشورما هم پخش شده است و تقریباً همه جا وجود دارد.
دکتر جان بابایی تصریح کرد: از یک هفته اخیر روند رو به افزایش داشته ایم و البته استان مرکزی و شهر اراک هفته اول فروردین و اواخر سال 99 شرایط کاملاً پایداری داشته است و تعداد مریضها در مجموع کمتر از 70 بستری در کل استان مرکزی بود.
وی اظهار داشت: در همین مدت کمتر از 7 یا 8 روز تعداد بستریها تقریبا به مرز 3 برابر رسیده و در عین حال مراجعات مریضهای سرپایی کرونایی غیر از مطبها به بیمارستان هم تقریبا بیش از سه برابر شده است.
معاون درمان وزیر بهداشت گفت: همچنین مثبت شدن آزمایشها هم افزایش یافته به طوری که تقریبا بیش از 70 تا 80 درصد مریضهایی بیمارستانها بستری آزمایش شان مثبت است و حدود بالای 60 درصد بیماران سرپایی هم آزمایش شان مثبت است که این آمار بالای سرپایی با تست مثبت نشان میدهد که میزان آلودگی بالاست.
وی افزود: متاسفانه هنوز روند رو به افزایش است و اینکه قله این موج چه زمانی خواهد بود خیلی مهم است به دلیل اینکه واقعاً بستگی به تصمیمات و رعایت مردم دارد و اگر محدودیتها را نداشته باشیم نمیتوانیم بگوییم که این وضعیت چند روز یا چند هفته طول میکشد.
باید بر اساس میزان ظرفیتها بیمار داشته باشیم
جان بابایی اضافه کرد: مانند همه جای دنیا تعداد تختهای بیمارستانهای ما مشخص و محدود است و حتی در کشورهایی که خیلی بیشتر از ما تخت بیمارستانی دارند هم وقتی موج بیماری سنگین شود سرریز صورت میگیرد و بنابراین باید کاری کنیم که ما بر اساس میزان ظرفیتها بیمار داشته باشیم.
وی تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی اراک کارنامه خیلی خوبی داشته است و در بازدید از بخشها همکاران خیلی مسلط در بخشهای عادی و ویژه مدیریت میکنند.
با وجود خدمت رسانیها تعداد تختها محدود است
معاون درمان وزیر بهداشت تاکید کرد: با اینکه بیش از یکسال از بیماری کرونا میگذرد، ولی همکاران ما همچنان با انرژی قبلی با توانمندی قبلی به مردم خدمت میدهند و این نکته مثبتی است، اما باید بدانیم که این یک محدودیت دارد و این محدودیت تعداد تخت است.
وی اضافه کرد: فعلا در استان مرکزی روند بیماری کرونا رو به افزایش است و مردم باید حتماً رعایت کنند و در خانه بمانند و اگر فردی مبتلا است بقیه افراد خانواده و محیط شهری را مبتلا نکند تا این بیماری را کنترل کنیم و ان شالله شاهد هر چه زودتر روند رو به کاهش باشیم و امیدواریم منع رفت و آمدها در این قضیه تاثیرگذار باشد.
دکتر جان بابایی گفت: بیمارستان فعلی ولیعصر اراک فرسوده و قدیمی است و برای بیمارستان جدید ولیعصر منابع مالی در نظر گرفته شده است و ان شاالله با کمک وزارت بهداشت و دولت روند رو به تکمیل این بیمارستان امسال تسریع شود و زودتر به بهرهبرداری برسد.
منبع: صداوسیما