
کرونا تا یک دهه آینده وجود دارد / رفتن به سمت دورکاری
شیوع گسترده ویروس کرونا و اوج گیری مداوم آن در جهان و بخصوص ایران، باعث شده بسیاری کارهایشان را از راه دور انجام دهند.
آسمونی: حتی یک عضو کمیسیون بهداشت و درمان هم اظهار کرده که با توجه به شرایط فعلی و افزایش تعداد فوتی های کرونا می توان به سمت دورکاری بالای 90 درصد رفت البته منوط بر این که بسترهای آن فراهم باشد.
سازمان بین المللی کار پیشتر در گزارشی با عنوان «دورکاری در دوران کرونا و پساکرونا» نوشته بود:
اگر چه بر اساس گزارش تارنمای آماری «یورو استات» شمار افرادی که به صورت نیمه وقت و یا تمام وقت دورکاری انجام میدهند در سالهای اخیر به تدریج افزایش یافته است اما بی تردید شیوع پاندمی همچون کاتالیزور موجب تسریع فرآیند به کارگیری و اتخاذ تدابیر دورکاری توسط کارفرمایان شد. به بیان دقیق تر، کووید-19 نشان داد که کار از منزل، ابزار مهمی در جهت تضمین تداوم فعالیت مشاغل است.
تارنمای اسپانیایی سازمان ملل متحد نیز در گزارشی با عنوان «ویروس کرونا چگونه آینده کار را تغییر خواهد داد؟»نوشته بود:
با مهار شیوع ویروس کرونا و لغو محدودیتهایی که سبب شده تا برگزاری جلسات مجازی و فعالیت اقتصادی در طیف وسیعی از سیستم عاملهای دیجیتال به امری عادی تبدیل شود، سوالی که در ذهن به وجود میآید این است که «آیا دورکاری آمده است که بماند؟».
برخی شرکتهای بزرگ در کشورهایی با اقتصادهای توسعه یافته معتقدند کار کردن از راه دور به عنوان آنچه تا پیش از این طرحی آزمایشی بدون برنامه ریزی خاص بود، به یکی از اساسی ترین روشهای سازماندهی بازار کار آینده تبدیل خواهد شد. به گزارش کمیسیون اروپا درواقع تا سال 2019 تنها 5.4 درصد از شاغلان در کشورهای عضو اتحادیه از خانه دورکاری انجام میدادند. که این میزان نیز بیشتر به افراد خود اشتغال و خویش فرما اختصاص داشت.
بر اساس تحقیقات کشورهای فنلاند، سوئد، دانمارک، سوییس، استرالیا، بلژیک، آمریکا، انگلیس، سنگاپور، هلند، نیوزلند، کانادا، استونی، کره جنوبی، چین و آلمان زیربنای قدرتمندی برای دورکاری دارند.
دیگر وقت آن است که بسیاری از کسب و کارهای سنتی، به سمت دیجیتال بروند.
به جای نگرانی و اضطراب از اوج گرفتن بارها و بارهای ویروس کرونا و بستن کسب و کارها و .. می توان روی دستورالعمل های دورکاری زوم نمود.