
مرکز غربالگری و مراقبت کرونا در وزارت بهداشت
سامانه خود ارزیابی بیماری کرونا
طبق گفته وزارت بهداشت، درمان و آموزش کشور مردم می توانند به جای مراجعه به مراکز درمانی و جلوگیری از هر گونه ازدحام که سبب انتشار و گسترش ویروس کرونا می شود، می توانند از طریق سامانه salamat.gov.ir با وارد کردن شماره ملی خود به سوالات ساده خود ارزیابی بیماری کووید-19 پاسخ داده و راهنمایی لازم را مطابق آخرین دستور عمل های وزارت بهداشت دریافت نمایند. پس از انجام غربالگری و مشکوک بودن فرد، مراقب سلامت از طریق شماره تلفن 4030 با افراد مشکوک ثبت میشود در سامانه تماس خواهد گرفت و مشاوره و پیگیریهای لازم را انجام خواهد داد. همچنین دانشجویان و دانش آموزان می توانند با مراجعه به این سامانه فرم مربوطه را برای شرکت در آزمون پر کنند.
سامانه ثبت اصناف و صنایع
به منظور رعایت فاصله گذاری هوشمند و جلوگیری از انتشار ویروس کرونا، مدیران، متصدیان، مالکان و کارفرمایان موظفند به منظور شروع فعالیت با رعایت نکات بهداشتی اعلام شده در راهنما های گام دوم مبارزه با کویید-19، در سامانه ثبت نام اصناف و صنایع ثبت نام و اطلاعات مربوط به واحد کاری، نوع فعالیت و اطلاعات تماس اقدام کنند تا مجوز شروع فعالیت صنف و یا صنعت مربوطه طبق مقررات صادر گردد. اگر اصناق در این سامانه ثبت نام نکنند، مجوز فعالیت برای آن ها صادر نمی شود و در صورت فعالیت، واحد کاری توقیف خواهد شد.
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد که مراکز خدمات جامع سلامت 16 ساعته نقش موثری در بیمار یابی و جلوگیری از بستری شدن بیماران در مراکز درمانی دارند.
سامانه ثبت نام مراکز ارائه دهنده خدمات دندان پزشکی
وزارت بهداشت جهت حمایت از فعالیت های قانونی، حفاظت از سلامت همکاران، کارکنان و بیماران را در دستور کار خود قرار داده و برای پیشگیری از گسترش ویروس کرونا اقدام به راه اندازی سامانه ثبت نام مراکز ارائه دهنده خدمات دندانپزشکی نموده است.
دندانپزشکان و مدیران محترم مسئول کلینیک های دندانپزشکی و دندانسازی باید برای شروع فعالیت خود طبق پروتکل های بهداشتی موجود در این سامانه ثبت نام کنند و اطلاعات مربوط به واحد کاری، نوع فعالیت و اطلاعات تماس را وارد نمایند تا مجوز شروع فعالیت برای آن ها صادر گردد. مراکز ارائه دهنده خدمات دندانپزشکی در صورت ثبت نام در سامانه مجاز به ارائه درمانهای الکتیو می باشند و ضروری است مجوز ثبت نام در سامانه در معرض دیده عموم قرار گیرد.
سامانه خود ارزیابی روان شناختی
سامانه خود ارزیابی روان شناختی در حوزه سلامت روان تحت نظر وزارت بهداشت ایجاد شده است. هدف این سامانه، توانمندسازی جمعیت عمومی برای خودارزیابی در حوزه سلامت روان و همچنین راهنمایی آنان برای یادگیری شیوه های خود مراقبتی در جهت حفظ و ارتقاء سلامت روان می باشد. ایجاد دسترسی بیشتر به خدمات پایه سلامت روان از اهداف دیگر این سامانه است. این سامانه دارای سه بخش می باشد:
سوالات خودارزیابی
یک پرسشنامه کوتاه درباره مشکلات روان شناختی احتمالی شما در یک ماه اخیر در اختیار شما قرار می گیرد. پس از انجام این تست، سامانه پاسخ های شما را بررسی و نتیجه را به شما اعلام می نماید.
محتوای آموزشی خودمراقبتی برای حفظ و ارتقاء سلامت روان
محتوای آموزشی شما را در مسیر یادگیری مهارت های خودمراقبتی در حوزه سلامت روان همراهی می کند. این متن می تواند در مدیریت هر چه بهتر تنش های عصبی به شما کمک کند. نکاتی مفید و کاربردی با موضوعات سبک زندگی سالم، راهکارهای مدیریت نگرانی و مقابله با استرس، مدیریت اضطراب کودکان در مورد بیماری کرونا، مدیریت خشم و ... در این بخش نوشته شده است.
فهرست مراکز ارائه دهنده خدمات سلامت روان
در صورت وجود مشکل روان شناختی اگر مایل باشید می توانید به پزشک در نزدیکی محل سکونت خود مراجعه کنید. فهرست مراکز خدمات جامع سلامت را به تفکیک استان و شهرستان به همراه نشانی و شماره تلفن آنها در این بخش مشاهده نمایید