
وضعیت کافه ها در روز های کرونا
چند ماهی است که با شیوع ویروس کرونا در ایران مردم بسیاری از تفریحات خود را کنار گذاشتند و از ترس این بیماری واگیر، خود را قرنطینه و رفت و آمد ها را بسیار کم کرده اند. همین امر سبب از رونق افتادن بسیاری از کسب و کارها به ویژه کافه و رستوران ها شده است.
چند ماهی می شود که با شیوع ویروس کرونا در ایران مردم بسیاری از تفریحات خود را کنار گذاشتند و از ترس این بیماری واگیر، خود را قرنطینه و رفت و آمد ها را بسیار کم کرده اند. همین امر سبب از رونق افتادن بسیاری از کسب و کارها به ویژه کافه و رستوران ها شده است.
با شروع موج اول ویروس کرونا، این مراکز رسما تعطیل شدند و بسیاری از آن ها نیز با بحران تامین مالی کارمندان خود مواجه شدند تا مرز ورشکستگی رفتند. بر اساس آمار موجود، تقریبا سه چهارم از کافه های موجود در کشور بعد از دوره ی اپیدمی کرونا قادر به بازشگایی مجدد نخواهند بود. این در حالی است که بسیاری از صنایع غذایی جهان مانند مک دونالد و استارباکس برای حفاظت مردم در برابر کرونا، ساز و کار غذای بیرون بر را در پیش گرفته اند. بسیاری از آن ها عملکرد مشابه داشته اند و تنها در برخی جزییات مانند بسته بندی و کد تخفیف متفاوت عمل کردند. کافه ها و رستوران های تهران و بسیاری از شهر های بزرگ کشور از اولین مکان هایی بودند که هم زمان با شیوع این بیماری تعطیل شدند. این تعطیلی های ناخواسته هزینههای زیادی را به کافه ها تحمیل کرد و بعضی از آن ها مانند کافه طهران مجبور به جمع کردن کسب و کار خود شدند. با شروع موج دوم کرونا در تیر 99، این بار هم برخی کافه ها جزو اولین مکان هایی بودند که بطور موقت تعطیل شدند. اجاره کافهها که معمولا اعداد نجومی دارد نیز به عنوان یکی از موارد مشکل ساز کافهها عنوان شد. آنها هیچگونه تسهیلاتی دریافت نکردند و صاحبان املاک نیز حتضر به مصالحه نیستند. بسیاری از کافه ها سیستم بیرون بر خود را فعال کرده اند ولی بیشتر آن ها اعتقاد دارند که وضع روز به روز بدتر می شود و مشتریان تقریبا به یک پنجم کاهش پیدا کرده اند.